Okuma 2.8 dkKategoriler: AI, Çeviri, OTONOM ARAÇLAR

Robotik, otonom makineler ve uç hesaplama uygulamaları için dünyanın en küçük, en güçlü ve enerji açısından verimli yapay zeka süper bilgisayarı  NVIDIA Jetson AGX Orin, NVIDIA GTC‘de duyuruldu.

Bu yeni Jetson tek çipli bilgisayar, avuç içinize sığacak kadar küçük olmasına rağmen GPU etkin bir sunucuya benzer bir işlem gücü sağlayabilir. Jetson AGX Xavier serisiyle aynı form faktörünü ve pin uyumluluğunu korur. 200 TOPS’luk gücüyle, Jetson AGX Xavier’ göre 6 kat daha fazla performans sağlar.

NVIDIA’da gömülü sistem ve uç hesaplama başkan yardımcısı ve genel müdürü olan Deepu Talla, “Robotik ve gömülü sistemler, üretimi, perakendeyi, akıllı şehirleri ve ekonominin diğer temel sektörlerini dönüştürürken, veri işleme talebi gittikçe artıyor. Jetson AGX Orin, 850.000 Jetson geliştiricisinin ve ticari ürün geliştiren 6.000’den fazla şirketin, bir zamanlar imkansız gibi görünen otonom makineleri ve uç AI uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına olanak sağlıyor.” dedi.

Jetson AGX Orin, NVIDIA Ampere Mimarili GPU ve Arm Cortex-A78AE CPU’larıyla beraber yeni nesil derin öğrenme ve görüntü hızlandırıcılarına da sahiptir. Yüksek performanslı arabirimler, daha hızlı bellek bant genişliği ve çok modlu sensör desteğiyle, birden çok eşzamanlı AI çıkarımlı iş yükü besleyebilir. Jetson AGX Orin ile artık doğal dil işleme, 3B algılama ve çoklu sensör füzyonu gibi sorunları çözmek için en büyük ve en karmaşık modellerinizi çalıştırabilirsiniz.

Kapsamlı Yazılım ve Ekosistem Desteği

NVIDIA CUDA-X hızlandırılmış hesaplama ve NVIDIA JetPack SDK tarafından desteklenen Jetson AGX Orin kullanan müşteriler, bulutta yerel geliştirme iş akışları dahil olmak üzere, uygulama geliştirme ve optimizasyon için en yeni NVIDIA araçlarından yararlanabilir. NGC kataloğundaki önceden eğitilmiş optimize modeller, NVIDIA TAO toolkit ve kullanıcıların veri setleriyle ince ayar yapılabilir. Yapay zeka modelinin ürünleşmesi için gereken süreyi ve maliyeti azaltır.

Jetson AGX Orin tarafından desteklenen geliştiriciye özel kullanım senaryolarına yönelik yazılım kütüphaneleri arasında robotik için Omniverse üzerindeki NVIDIA Isaac Sim, sağlık hizmetleri için Clara ve akıllı şehirler için Metropolis yer alıyor. En son Isaac sürümü, Robot İşletim Sistemi (ROS) geliştirici topluluğu için önemli bir destek içeriyor.

NVIDIA, ROS geliştiricilerinin Jetson platformunda yüksek performanslı AI özellikli robotlar oluşturmasını kolaylaştıran donanım hızlandırmalı yazılım paketleri olan yeni Isaac GEM‘leri de piyasaya sürdü.

Jetson partner ekosistemi, kameralar ve diğer çok modlu sensörler, taşıyıcı kartlar, donanım tasarım hizmetleri, yapay zeka ve sistem yazılımı, geliştirici araçları ve özel yazılım geliştirme dahil olmak üzere bir çok hizmeti ve ürünü kapsıyor.

NVIDIA Jetson AGX Orin modülü ve geliştirici kiti, 2022’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar