Okuma 4.8 dkKategoriler: AI, GEN AI

NVIDIA Grant Program, NVIDIA tarafından desteklenen, araştırmacılara, geliştiricilere, öğrenciler ve akademisyenlere çeşitli alanlarda projelerini desteklemek amacıyla sağlanan fon veya donanım hibesi programıdır. Bu program, yapay zeka, derin öğrenme, veri bilimi, yüksek performanslı hesaplama (HPC), robotik, otonom araçlar, grafikler ve diğer yüksek teknoloji alanlarında çalışan bireylere ve ekiplere destek olmayı amaçlar.

NVIDIA Grant Programı Türleri

  • Donanım Hibeleri: Projelerini desteklemek amacıyla araştırmacılara veya kurumlara NVIDIA donanım ürünleri sağlanabilir (örneğin, GPU‘lar, Jetson ürünleri).
  • Mali Destek: Belli projelere yönelik olarak belirli bir miktarda maddi hibe verilebilir. Bu fonlar, projelerin yürütülmesi, araştırmaların ilerlemesi ve inovasyonun teşvik edilmesi için kullanılabilir.
  • Bulut Kaynakları: NVIDIA, AI ve HPC projelerinde kullanılmak üzere bulut hesaplama kaynakları sağlayabilir. Bu, araştırmacılara ölçeklenebilir ve güçlü hesaplama kaynaklarına erişim imkanı tanır.

Kimler Başvurabilir?

  • Akademisyenler ve Araştırmacılar: Üniversitelerde veya araştırma enstitülerinde çalışan akademisyenler.
  • Öğrenciler: Yüksek lisans veya doktora düzeyinde çalışmalar yapan öğrenciler.
  • Geliştiriciler ve Mühendisler: Endüstri alanında çalışan veya bağımsız projeler geliştiren profesyoneller.
  • Topluluk Organizatörleri: Teknoloji toplulukları ve etkinlik organizatörleri.
    Bu program, teknoloji ve inovasyon alanlarında çalışma yapan kişilerin projelerini hayata geçirmelerine büyük katkı sağlamakta ve NVIDIA’nın bu alanlardaki gelişimi teşvik etme misyonunu desteklemektedir.

NVIDIA Akademik Grant Programı Çağrısı

NVIDIA Akademik Grant Programı kapsamında, Üretken Yapay Zeka, Büyük Dil Modelleri, Simülasyon ve Modelleme alanlarındaki çalışmalara destek vereceğini duyurdu. 30 Eylül‘e kadar başvuru yapabileceğiniz bu çağrıların işte detayları:

1.Üretken Yapay Zeka ve Büyük Dil Modelleri

Bu çağrı kapsamında üretken yapay zeka için yeni yaklaşımlar ve mimariler, üretken yapay zekayı eğitme, özelleştirme ve hızlandırma teknikleri, RAG modeller ve çok modlu modeller yer almaktadır.

2. Simülasyon ve Modelleme

Bu çağrı kapsamında hesaplamalı akışkanlar dinamiği, fizik bilgili makine öğrenimi, kuantum hesaplama ve bilimsel simülasyon yer alır.

1. Üretken Yapay Zeka ve Büyük Dil Modelleri

Bu çağrı üretken yapay zeka (Generative AI) ve büyük dil modelleri (LLM’ler) ile ilgili yenilikçi çalışmaları kapsıyor. Projelerin, NVIDIA’nın mevcut modellerini veya Modulus, TensorRT, NeMo gibi araçlarını kullanarak, aşağıdaki temalardan biri veya birkaçı üzerine odaklanması bekleniyor:

Üretken Yapay Zeka Eğitim, Özelleştirme ve Hızlandırma Teknikleri: Üretken yapay zeka ve büyük dil modellerinin eğitimini ve verimliliğini artıran yeni yaklaşımlar geliştirmek.

Retrieval Augmented Generation (RAG): İçeriği daha bağlamsal ve bilgi açısından zengin hale getirmek için bilgi çekme(retrieval) ve dil üretimi(generation) yeteneklerini birleştiren yöntemler araştırmak. Detaylı bilgi için bakınız. (RAG (Retrieval-Augmented Generation) Nedir?)

Çok Modlu Modeller: Görüntü, dil, ses ve diğer modaliteleri birleştirerek, çeşitli veri türleri arasında sorunsuz içerik oluşturabilen ve anlayabilen modeller geliştirmek.

Diğer modaliteler için Ortaya Çıkan LLM ve GenAI Mimarileri: Performans, güvenlik ve uygulanabilirliği artıran yeni dil modeli ve üretken yapay zeka mimarileri üzerinde çalışmalar yapmak.

Ayrıca, bilimsel alanlarda kullanılan temel modellerin (foundation models) geliştirilmesi, özellikle biyoloji, iklim, malzeme bilimi ve robotik gibi alanlarda üretken yapay zekanın uygulanması da teşvik ediliyor.

Destek Kapsamı

Program kapsamında, seçilen baş araştırmacılara (PI’lara) 32,000 A100 40GB GPU saati veya eşdeğer kaynaklar sağlanacaktır.

Gereklilikler

Başvurular en fazla üç sayfa olmalı ve destek alan projeler, NVIDIA’nın katkısını vurgulamalı ve elde edilen sonuçları NVIDIA’ya bildirmelidir. Başvuru sahiplerinin, doktora derecesi veren akredite akademik kurumlarda tam zamanlı öğretim üyesi olması gerekmektedir.

2. Simülasyon ve Modelleme

NVIDIA Grant Programı’na ilişkin bu çağrı, simülasyon ve modelleme alanında yenilikçi çalışmaları içermektedir.

Bu program kapsamında, Modulus, Omniverse, HPC SDK, cuNumeric, cuQuantum veya CUDA Quantum gibi araçları kullanan projeler teşvik ediliyor. Önerilen projelerin aşağıdaki temalardan birine bağlı olması bekleniyor:

Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği: Türbülanslı akışlar, yapay zeka uygulamaları ve ısı-madde transferi simülasyonları.

Fizik Tabanlı Makine Öğrenimi: Fizik yasalarıyla desteklenen makine öğrenimi teknikleri, fiziksel olayların modellenmesi.

Kuantum Hesaplama: Kuantum algoritmalar, hata düzeltme teknikleri, hibrit kuantum/klasik uygulamalar, kuantum makineleri için yapay zeka yöntemleri.

Bilimsel Simülasyon: Dijital ikizler, karmaşık sistemlerin simülasyonları, deneysel ve teorik yaklaşımlarla entegrasyon.

Destek Kapsamı

Seçilen araştırmacılara 32,000 A100 40GB saati veya eşdeğer kaynaklar ya da 8 adede kadar RTX 6000 Ada sağlanacaktır.

Gereklilikler

Başvurular en fazla üç sayfa olmalı ve destek alan projeler, NVIDIA’nın katkısını vurgulamalı ve elde edilen sonuçları NVIDIA’ya bildirmelidir. Başvuru sahiplerinin, doktora derecesi veren akredite akademik kurumlarda tam zamanlı öğretim üyesi olması gerekmektedir.

Buradan program hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Akademisyenler NVIDIA Grant programı dışında, NVIDIA Education/Inception Discount programından da faydalanabilirler. Bu program kapsamında NVIDIA Jetson AGX Orin Developer Kit, NVIDIA  Jetson Orin Nano Developer Kit, RTX 60000 Ada GPU, NVIDIA L40, NVIDIA L40S gibi birçok ürünü indirimli olarak satın alabilirsiniz.
Program hakkında detaylı bilgi almak için [email protected] adresinden bize ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar