Okuma 5.5 dkKategoriler: Çeviri, OTONOM ARAÇLAR, Shri Sundaram

Isaac Autonomous Mobile Robot (AMR), operasyonel verimliği optimize etmek ve AMR’lerin dağıtımını hızlandırmak için oluşturulmuş bir platformdur. Isaac AMR, robotik uygulamaları geliştirmek ve dağıtmak için NVIDIA Sertifikalı Sistemlere haritalama, bölge analizi ve filo optimizasyonu gibi yeni özellikler getiriyor.

Üretim ve dağıtım merkezleri son derece karmaşıktır tesislerdir.

Böyle devasa tesisler sürekli akış halindedir. Robotlar, milyonlarca ürünü bir araya getirmek ve insanlardan oluşan ekiplere yardımcı olmak için koridorlarda kilometrelerce mesafe katederler.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Bu tür Endüstriyel tesisler, bir site veya stadyum kadar büyük olabilirler. Anlık ürün taleplerini karşılamak için sürekli olarak yeniden yapılandırılır veya ölçeklendirilirler. Tesis içi yol planması veya yeniden yönlendirme işlemlerinde otonom robotların adım adım hareket etmesi gerekir.

Endüstriyel ölçekte, küçük rota optimizasyonları bile 9 trilyon dolarlık lojistik sektöründe milyarlarca dolarlık tasarruf sağlayabilir.

Tedarik zincirleri, işçi sıkıntısı ve COVID-19 kısıtlamaları arasında artan e-ticarete ayak uydurmakta zorlanıyor. Interact Analysis’e göre, otonom mobil robot dağıtımlarının 2020’de 9.000’den 2025’e kadar 53.000 tesise ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu konudaki bir engel, yüksek doğrulukta robot haritalarını hızlı ve otonom bir şekilde geliştirme yeteneğidir. İşlemler ölçeklendikçe veya dalgalandıkça sürekli olarak güncellenmeleri gerekir.

İşlemler ölçeklendikçe veya dalgalandıkça sürekli olarak güncellenmeleri gerekir. Mobil robotlar için değişen koşulların durumsal farkındalığını artırmak ve rotaları sürekli olarak yeniden optimize etmek operasyonel verimlilik için çok önemlidir. Tüm bunları simülasyon yoluyla yeni yetenekler geliştirerek üstesinden gelebilir.

Isaac AMR, NVIDIA’daki yıllar süren araştırma ve ürün geliştirmenin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Kütüphane, NVIDIA NGC yazılım merkezinde ve NVIDIA Omniverse platformunda mevcuttur. Platform ilk önce Metropolis ve ReOpt’tan, yakında DeepMap ve daha fazla NVIDIA teknolojisinden yararlanarak kullanılabilir.

Isaac AMR ile Operasyonları Ölçeklendirin

Otonom mobil robotların üretim ve dağıtım konusunda yaşadığı AI ve hesaplama zorlukları, otonom araçlardan çok da farklı değil.

Engellerden ve insanlardan kaçınılmalı ve hedeflere ulaşılması gerekiyor. GPU hızlandırmalı algoritmalar tarafından yönetilen binlerce sensör, otonom robot filolarının, gerçek zamanlı olarak sürekli değişen endüstriyel iş akışları arasında, birden çok hedef arasındaki en kısa yolu bulmasına yardımcı olur.

Isaac AMR platformu, AMR’nin çalıştığı tesisin bir dijital ikizini oluşturmak için NVIDIA Omniverse kullanıyor. Omniverse üzerinde kurulu olan NVIDIA Isaac Sim, dijital ikizlerdeki robot filolarının, insanların ve diğer makinelerin davranışlarını yüksek doğrulukta fizik kuralları ve algı ile simüle eder.

Isaac AMR, DeepMap, ReOpt ve Metropolis gibi GPU hızlandırmalı teknolojiler ve SDK’lar barındırır. Bu teknolojiler NVIDIA Fleet Command ile güvenli bir şekilde yönetilir ve buluta sunulur.

DeepMap, Haritalama Gelişmeleri Sağlıyor

NVIDIA’nın yakın zamanda DeepMap’i satın alması, AMR endüstrisinde otonom araç haritalamasında gelişmeler sunuyor.

AMR dağıtımları, santimetre düzeyinde yüksek doğruluk ile büyük tesislerin robot haritalama süresini haftalardan günlere düşürmeye yardımcı olmak için DeepMap platformunun bulut tabanlı SDK’sına erişebilir.

DeepMap Güncelleme İstemcisi, robot haritalarının gerçek zamanlı olarak gerektiği kadar sık güncellenmesini sağlar. DeepMap SDK, anlamsal (semantic) anlayış ekleyerek haritalara zeka katmanları sağlar. Böylece robotlar piksellerin temsil ettiği nesneleri tanımlayabilir ve hareket edip etmeyeceklerini bilebilirler. Ayrıca hem iç hem de dış mekan harita yapımını ele alabilir.

NVIDIA DeepMap, Isaac AMR platformunun bir parçası olarak Metropolis, ReOpt, Omniverse üzerinden Isaac Sim ve daha fazla bileşen ile entegre olur.

NVIDIA Metropolis, Gerçek Zamanlı Durumsal Farkındalık Ekliyor

Haritalama, buna benzer ortamlardaki her şeyi hesaba katamaz. Yerleşik AMR’lerdeki gelişmiş sensörler, güvenli ve verimli çalışmayı sağlamak için her zaman yeterli gelmeyebilir.

NVIDIA Metropolis video analiz platformu, fabrikanın veya deponun her yerine yerleştirilmiş kameralara ve sensörlere erişim sağlayarak daha yüksek düzeyde gerçek zamanlı dışarıdan içeriye (outside-in) algılama ihtiyacını karşılar.

AMR’ler Metropolis ile fabrika zemininde ek durumsal farkındalık katmanlarına erişerek, yüksek tıkanıklık alanlarından kaçınmalarını, kör noktaları ortadan kaldırmalarını ve hem insanların hem de diğer AMR’lerin görünürlüğünü artırmalarını sağlar. Metropolis’in önceden eğitilmiş modelleri, alana özel ihtiyaçlar için özelleştirmede yardımcı olur.

ReOpt Kütüphaneleri Lojistiği Dönüştürüyor

NVIDIA ReOpt AI yazılım kütüphaneleri, AMR filolarına uygulanabilen araç rota planlamasını ve lojistiğini gerçek zamanlı olarak optimize etmek için kullanılabilir.

Büyük ve kompleks ortamlar için dağıtılacak en uygun AMR filo boyutuna karar verirken birçok faktörün dikkate alınması gerekir. Robot hızları, pil ömrü, tesislerin yerleşimi, taşıma boyutu ve ağırlığı gibi tüm faktörleri içerir.

Şirketler, Isaac Sim ve NVIDIA ReOpt ile birden fazla AMR etkileşimini simüle edebilir. Depo gibi ortamların dijital ikizinde hızlı ve doğru bir şekilde oluşturulabilir. Koşullar ve durumlarda değişme oldukça robotları değişime yerleştirmeden önce uygulanabilir böylece zamandan ve paradan tasarruf sağlar.

Bir kez çalıştırıldıktan sonra en yüksek operasyonel verimlilik için rota sürekli olarak yeniden optimize edilmesi gerekir. NVIDIA ReOpt, bazı kısıtlamalara dayalı olarak bir heterojen AMR filosuna giden rotaların dinamik olarak yeniden optimize edilmesini sağlar.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

AMR’lerin Üretim Hattında Çalıştırılması

NVIDIA Sertifikalı Sistemlerde mevcut olan Isaac AMR platformu, endüstriyel ve insan-robot simülasyonlarının yanı sıra rota optimizasyonları oluşturmak için eksiksiz bir geliştirme ortamı sağlayarak, AI destekli lojistiğin gelişimini bir sonraki seviyeye taşır.

Isaac AMR Platformu, kurumsal sınıf ve buluta hazır olacak şekilde tasarlanmıştır.

NVIDIA Isaac Sim iş akışlarınızı hızlandıracak olan OpenZeka İş İstasyonlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar