Yükleniyor…

NVIDIA NIM: Yapay Zeka Modellerinin Dağıtımı için Mikro Hizmetler

NVIDIA, hızlı çıkarım için modeller sunmaya yönelik yeni bir yaklaşımla büyük dil modellerinin (LLM'ler) dağıtımını önemli ölçüde hızlandırmayı ve optimize etmeyi hedefliyor. NVIDIA CEO'su Jensen Huangh, NVIDIA GTC24 açılış konuşmasında optimize edilmiş çıkarım motorlarını, endüstri standardı API'leri ve yapay zeka modellerine yönelik desteği kolay dağıtım için konteynerlerde paketleyen NVIDIA ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

İnsansı Robotlar için Yapay Zeka Platformu: NVIDIA GR00T

NVIDIA'nın kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, insansı robotlar için temel modeller oluşturmanın bugün yapay zekada çözülmesi gereken en heyecan verici sorunlardan biri olduğunu söyledi. Jensen, genel robot biliminin geleceğini yeniden şekillendirmeyi vaat eden ve aynı zamanda NVIDIA teknolojisiyle desteklenen Project GR00T, Isaac Manipulator, Isaac Perceptor ve Jetson Thor’u u ...(Devamını oku)

AI, GEN AI, OTONOM ARAÇLAR|

NVIDIA Blackwell GPU’yu Tanıttı

NVIDIA Blackwell, yeni bir hesaplama çağının kapılarını aralıyor! NVIDIA bugün GTC açılış konuşmasında NVIDIA Blackwell platformunun geldiğini duyurdu. NVIDIA Blackwell, kuruluşlara her yerde trilyon-parametreli büyük dil modellerinde gerçek zamanlı üretken yapay zeka (Generative AI) inşa etme ve çalıştırma imkanı sağlayarak maliyeti ve enerji tüketimini önceki nesile göre % 25'e ...(Devamını oku)

AI, GEN AI, PRO GRAFİK|

Yeni NVIDIA RTX 2000 Ada GPU

Üretken yapay zeka, endüstrilerde değişime yön veriyor. Üretken yapay zekanın avantajlarından yararlanmak için işletmelerin iş akışlarını güçlendirecek doğru donanımı seçmesi gerekiyor. Yeni NVIDIA RTX 2000 Ada Generation GPU, kompakt iş istasyonlarına en yeni yapay zeka, grafik ve hesaplama performansı sunarak, profesyonel iş akışlarında bir önceki nesil RTX A2000 12 ...(Devamını oku)

AI, GEN AI, PRO GRAFİK|

NVIDIA Server GPU’larına Bir Bakış

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, GPU'ların Yapay Zeka (AI), Makine Öğrenimi (ML) ve Derin Öğrenme alanlarındaki ilerlemelerin belirleyici unsurlarından biri olduğu kabul edilmektedir. Bu özel elektronik devreler, görüntü ve video işleme amacıyla geliştirilmiş olsalar da, günümüzde bilimsel ve ticari alanlarda karmaşık hesaplamalarda önemli bir rol oynamaktadır. Hesaplama gücüne olan talep ...(Devamını oku)

AI, GEN AI, PRO GRAFİK|

Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanında 2023 Yılındaki 6 Büyük Gelişme

NVIDIA, OpenAI, Google ve IBM gibi dünya devlerinin kullanıma hazır ürünlerinin yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte yapay zeka pazarı son yıllarda büyük ölçüde büyümekte. NVIDIA Picasso, ChatGPT , Google Bard ve IBM Watson bunlardan bazıları. NVIDIA'nın yapay zeka çalışmaları tabiki de yalnızca bununla sınırlı değil. NVIDIA özellikle 2023 yılında duyurduğu ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

NVIDIA, Üretken Yapay Zekanın Yükselişi ile Robotik Platformunu Genişletiyor

Güçlü üretken yapay zeka modelleri, bulut tabanlı API'ler ve mikro hizmetler uç noktalara geliyor. Üretken yapay zeka, transformer modeller ve büyük dil modellerini(LLM) tüm sektörlere ulaştırıyor. Bu modeller artık robotik, lojistik ve uç sistemlerde çalışarak; kalite kontrol, gerçek zamanlı nesne takibi, insan-robot etkileşimleri otonom planlama ve sürüş gibi alanlarda ...(Devamını oku)

AI, Amit Goel, Çeviri, GEN AI|

RAG (Retrieval-Augmented Generation) Nedir?

RAG, doğal dil işleme alanında bilgi çekme(retrieval) ve dil üretimi(generation) yeteneklerini birleştiren bir yapıya sahiptir ve genellikle daha derin ve bilgi odaklı cevaplar üretmek için kullanılır. Yapay zeka modelleri, özellikle büyük veri setleriyle beslenerek öğrenen bir derin öğrenme mimarisi olan transformer'lara dayanır. Bu transformer modelleri, dil anlayışını genellikle büyük ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

Üretken Yapay Zeka Nedir?

Üretken Yapay Zeka, kullanıcılara çeşitli girdilere dayalı olarak hızlıca yeni içerikler üretme imkanı sağlar. Yapay zeka modellerine girdiler ve bunlara bağlı çıktılar metin, resim, ses, animasyon, 3D modeller veya diğer veri türlerini içerebilir. Üretken Yapay Zeka Nasıl Çalışır? Üretken Yapay Zeka modelleri, yeni ve orijinal içerik üretmek için mevcut ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

NVIDIA Jetson Platformu, Jetson Proje Örnekleri ve Jetson Modül Serisi

NVIDIA Jetson, kullanıcıların yapay zeka uygulamaları geliştirmesi için tasarlanan ve içerisinde CPU, GPU, bellek gibi işlem birimlerini barındıran gömülü sistem cihazları olmakla birlikte, çok kapsamlı yazılım çözümlerini içeren, büyük bir geliştirici ve partner ekosistemine sahip başlı başına bir geliştirme platformudur. NVIDIA, dünyanın dört bir yanındaki donanım ve yazılım partnerleri ...(Devamını oku)

AI, OTONOM ARAÇLAR|

Popüler Yazılar

Yeni NVIDIA RTX 2000 Ada GPU

Üretken yapay zeka, endüstrilerde değişime yön veriyor. Üretken yapay zekanın avantajlarından yararlanmak için işletmelerin iş akışlarını güçlendirecek doğru donanımı seçmesi gerekiyor. Yeni NVIDIA RTX 2000 Ada Generation GPU, kompakt ...(Devamını oku)

AI, GEN AI, PRO GRAFİK|

Üretken Yapay Zeka Nedir?

Üretken Yapay Zeka, kullanıcılara çeşitli girdilere dayalı olarak hızlıca yeni içerikler üretme imkanı sağlar. Yapay zeka modellerine girdiler ve bunlara bağlı çıktılar metin, resim, ses, animasyon, 3D modeller veya ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

Popüler Yazılar

Go to Top