Okuma 3.1 dkKategoriler: VERİ MERKEZİ

Bilimsel hesaplama teknikleri; Mars yüzeyine inmeye çalışan uzay aracının simülasyonundan tutun da biyokimyasal dinamiklere kadar çok geniş bir alanda kullanıyor. GPU teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sayesinde, yapılan hesaplamaların doğruluğu ve hızı artarken, yapılmak istenip teknolojik engellere takılan simülasyonlar da artık yapılmaya başlanıyor.

Omniverse üzerinde dijital ikizi oluşturulan Füzyon reaktöründen, egzotik pulsar araştırmalarına kadar sizler için bazı GTC 2022 oturumlarını listeledik.

nvidia_namd

Improving NAMD Molecular Dynamics Performance and Scaling on Multi-GPU Platforms [S41378]

NAMD ( Nanoscale Molecular Dynamics), biyomoleküler sistemlerin dinamik simülasyonlarını gerçekleştirmek için paralel programlamadan faydalanarak yazılmış bir yazılımdır. NVLink teknolojisinin gelişmesiyle çoklu GPU kullanımlarında NAMD simülasyonlarının performansında da bir artış görülmeye başlandı. Simülasyonlarınızda yüksek paralelliğe sahip DGX platformu ile performans artışlarını görmek için bu oturumu kaçırmayın.

Inlining AI into Molecular Dynamics (and Vice Versa) [S41330

Amber PMEMD (Particle mesh molecular dynamics) ile yapay zekanın nasıl birleştiğini merak ediyorsanız bu oturum tam size göre. Bu oturumda PyTorch ve PMEMD’nin nasıl birlikte çalıştığını göreceksiniz.

nvidia_amber
nvidia_lander

Computational Investigation of the Effects of Chemistry on Mars Retropropulsion Environments [S41286]

Mars araştırmaları binlerce GPU’dan oluşan hesaplama tesislerinin oluşturulmasıyla hız kazanıyor. Mars koşullarını dünya üzerinde en iyi şekilde taklit edebilmek için CFD (Computational Fluid Dynamics) simülasyonları çokça kullanılıyor. Kullanıldığı alanlardan bir tanesi de retropropulsiyon aerodinamiği. Bu oturumda binlerce GPU’nun aerodinamik simülasyonlarında nasıl kullanıldığına dair bilgi edineceksiniz.

Developing Digital Twins for Energy Applications using Modulus [S41325]

Karbon emisyonunu azaltma, karbon yakalama ve depolama gibi prosesler için verimi yüksek teknikler geliştirmek, akışkanlar mekaniği, ısı transferi ve kimyasal reaksiyonları içeren kompleks simülasyonlara ihtiyaç duyar. Bu tür büyük ölçekli simülasyonlarda, yaygın CFD teknikleri kullanmak oldukça yavaş kalır. NVIDIA’nın geliştirdiği PINN (Physics Informed Neural Network), geleneksel yöntemlere göre daha doğru tahminleri çok daha hızlı sağlıyor. Bu oturumda PINN üzerine inşa edilmiş olan Modulus’un nasıl kullanıldığını göreceksiniz.

nvidia_modulus
nvidia_fusion

Towards real-time fusion reactor design using Omniverse [S41699]

Manyetik füzyon, sıfır karbon salınımlı enerji kaynağı olma yolunda önemli bir potansiyele sahip. Füzyon araştırmacıları, reaktör tasarımlarında veri bilimi ve muazzam ölçekli hesaplamayı bir araya getirerek daha verimli yapılar oluşturmayı hedefliyor. Bu oturumda NVIDIA Omniverse üzerinde bir reaktörün dijital ikizinin nasıl olacağı ve Metaverse’ün sağlayacağı benzersiz fırsatlardan bahsedilecek.

Fourier Domain Convolutions using bfloat16: Finding Exotic Pulsars with NVIDIA Ampere Architecture GPUs [S41060]

NVIDIA Ampere Mimarili GPU’ların, mixed precision yaklaşımıyla egzotik pulsarları bulmaya çalışan kodları nasıl hızlandırdığını ve bu yöntemi kendi çalışmalarınıza nasıl entegre edeceğinizi merak ediyorsanız bu oturum tam size göre.

nvidia_pulsar

21 – 24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan GTC 2022’ye buradan ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar