Okuma 5.1 dkKategoriler: Çeviri, OYUN, VERİ MERKEZİ

Dijital ikizler, üretilmesi en kompleks ürünleri üretilebilir kılıyor. Donanım ve yazılımlar veri merkezlerini AI fabrikalarına dönüştürüyor. RTX’in gelişmesiyle oyunlar gerçeğe dönüşüyor.

NVIDIA’nın Taipei’de düzenlediği Computex fuarıyla Tayvan, dünyanın inovasyon merkezi haline geldi.

NVIDIA Oyun Ürünleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher, “Tayvan, PC ekosisteminin doğum yeridir ve COMPUTEX’in ruhu, bu 500 milyar dolarlık endüstriyi inşa eden inanılmaz bir yolculuktur” dedi.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Fuardan konu başlıkları:

  • Tayvan’ın lider bilgisayar üreticileri, dijital ikizler, AI, yüksek başarımlı hesaplama, bulut grafik ve oyun projeleri için kullanılacak olan ve NVIDIA Grace CPU Superchip ve Grace Hopper Superchip kullanan ürünlerin ilk versiyonlarını piyasaya süreceklerini duyurdu.
  • NVIDIA, veri merkezleri için sıvı soğutmalı NVIDIA A100 ekran kartını duyurdu. Sonbaharda PCIe olarak satışa sunulacak ve OEM’lerden HGX A100 sunucusuyla birlikte gönderilecek. H100 Sıvı Soğutmalı, HGX H100 sunucusunda ve 2023’ün başlarında H100 PCIe olarak satışa sunulacak.
  • NVIDIA Jetson platformu için ürünler oluşturan partnerler, NVIDIA Orin kullanan 30’dan fazla sunucu ve cihazı duyurdular.
  • NVIDIA RTX ekosistemi büyümeye devam ediyor. Geçen sene düzenlenen Computex fuarında duyurulan uygulamaları ve oyunları ikiye katlayarak 250’den fazla kullanılabilir uygulamaya ve oyuna ulaştı. DLSS kullanan oyun kütüphanesi artmaya devam ediyor, DLSS kullanan 12 yeni oyun eklendi.

Soldan sağa: NVIDIA Hızlandırılmış Hesaplama Başkan Yardımcısı Ian Buck, Donanım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Brian Kelleher, Hızlandırılmış Hesaplama Ürün Müdürü Ying Yin Shih, CTO Michael Kagan, GeForce Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher, Gömülü ve Uç Hesaplama Başkan Yardımcısı Deepu Talla.

Veri Merkezleri Dönüşümü

NVIDIA Hiperölçek ve HPC Başkan Yardımcısı olan Ian Buck, veri merkezlerinin nasıl AI fabrikalarına dönüştüğü anlattı.

Buck, “AI fabrikasına dönüşümün, veri merkezinin donanımdan yazılıma, çiplerden altyapıya kadar her bileşende olması gerekiyor” dedi.

Bu dönüşüm sayesinde NVIDIA’nın veri merkezlerini, HPC’leri, dijital ikizlerini ve bulut tabanlı oyun sistemlerini kullanan partnerleri için yarım trilyon dolarlık bir pazar fırsatı sunuyor.

Bu yeni AI fabrikaları, NVIDIA Quantum ve Spectrum switchleri kullanılarak birbirine bağlanan NVIDIA Hopper GPU’larını, NVIDIA Grace CPU’larını ve NVIDIA BlueField DPU’ları da içeriyor.

CTO görevini üstlenen Michael Kagan, “geleceğin AI fabrikalarının altyapısı, BlueField DPU, Quantum ve Spectrum ağ switchleri ile oluşturuluyor” dedi.

NVIDIA teknolojileri, bulut oyunları için NVIDIA CGX, dijital ikizler için OVX, bilim, veri analitiği, yapay zeka için HGX Grace ve HGX Grace Hopper dahil olmak üzere çok çeşitli sunucu tasarımlarında yer alacak.

NVIDIA, Grace CPU ve Grace Hopper Superchip’lerin 2023’ün ilk yarısında piyasaya sürüleceğini açıkladı.

ASUS, Foxconn Industrial Internet, GIGABYTE, QCT, Supermicro ve Wiwynn’in Grace destekli sistemleri, müşterilere geniş bir seçenek yelpazesi sunmak için x86 ve diğer Arm tabanlı sunucularda yer alacak.

Hızlandırılmış Hesaplama Ürün Yönetimi Direktörü Ying Yin Shih, “Bu sunucuların tümü, NVIDIA hızlandırılmış hesaplama yazılımı yığınları için optimize edilmiştir ve NVIDIA Sertifikalı Sistemler serimizin bir parçası olarak nitelendirilebilir” dedi.

NVIDIA yeşil veri merkezleri için de çalışmaya devam ediyor. Bu yönde doğrudan çip sıvı soğutmalı ilk veri merkezi PCIe GPU’sunu da duyurdu. Sıvı soğutmalı A100 PCIe GPU’ların sevkiyatı, bu yılın üçüncü çeyreğinde başlayacak.

AI Destekli Robotik Devrimi

Yapay zekaya artık çevremizde daha fazla rastlayacağız. Gömülü ve Uç Hesaplama Başkan Yardımcısı olan Deepu Talla, otomasyonun robotiği nasıl AI için yeni ve önemli bir uygulama alanı haline getirdiğinden bahsetti.

NVIDIA, Computex’te 30’dan fazla partnerin Jetson AGX Orin destekli ürünlerini gösterecek. Uç AI, AIoT, robotik ve gömülü uygulamalar için birçok kamera, sensör ve donanım sağlayıcısından ürünler duyurulacak.

Robotik platformu olan NVIDIA Isaac, 4 önemli özelliğe sahip:

1) Önceden zaman alıcı ve zor bir süreç olan fakat NVIDIA’nın kolaylaştırdığı AI oluşturmak. Sentetik veri üretimi için Isaac Replicator, NVIDIA önceden eğitilmiş modeller, NGC ve TAO Toolkit bu süreci kolaylaştıran ana bileşenlerin başında geliyor.

2) Robotun gerçek dünyadan önce Isaac Sim ile sanal dünyadaki simülasyonu

3) Fiziksel robotların üretimi

4) Sahadaki robotların yönetimi

Oyun ve İçerik Üretimi İçin Daha Fazla Güç

Sanal dünyaların oluşturulması ve sanal iş birliklerin yapılabilmesi için çok sayıda SDK içeren ve bu SDK’ları ve uygulamaları hızlandıran RTX destekli NVIDIA Studio ve NVIDIA Omniverse, bu iş için tasarlandı.

Omniverse, içerik üreticilerin projelerini hızlandırmak ve geliştirmek için güncellemeler ile büyümeye devam ediyor. Omniverse Cloud Simple Share, kullanıcıların Omniverse sahnelerini diğer kullanıcıların tek bir tıklama ile görüntülemesini sağlıyor. Şu anda kapalı beta olarak yayınlandı.

Audio2Emotion, ses dosyalarından AI destekli yüz ifadelerinin oluşturulması için yakın zamanda Audio2Face’e eklenecek.

Omniverse XR beta sürümünde yayınlandı. Omniverse Launcher üzerinden ulaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz sahneleri, işlem gerektirmeden ışın izleme ile sanal gerçeklikte görüntüleyebilirsiniz.

Omniverse Machinima, herkesin animasyon ve kısa film oluşturabilmesini kolaylaştırmak için güncelleme aldı.

Yapılan güncellemeler, yeni ürünlerin duyurularını ve daha fazlasını Computex 22 açılış konuşmasında izleyebilirsiniz.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar