Okuma 5.3 dkKategoriler: PRO GRAFİK

Tasarım uygulamalarında yapay zeka entegrasyonu giderek yaygınlaşıyor ve bu durum gelişmiş hesaplama kabiliyetine olan talebi artırıyor. Bu da, profesyonellerin ve tasarımcıların projelerinin ölçeği, karmaşıklığı veya kapsamı ne olursa olsun daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor.

NVIDIA artan bu talebi karşılamak amacıyla, masaüstü bilgisayarlar için NVIDIA Ampere mimarisi tabanlı NVIDIA RTX A400 ve NVIDIA RTX A1000‘i piyasaya sürerek RTX profesyonel grafik kartı seçeneklerini genişletiyor. Yapay zeka ve ışın izleme teknolojisine erişimi genişleten bu ürünler, profesyonellerin ihtiyaç duydukları ürünlere erişimi kolaylaştırıyor.

Yaratıcılık, Performans ve Verimlilikte Yeni Bir Dönem

RTX A400 GPU, RTX 400 serisi GPU’lara hızlandırılmış ışın izleme ve yapay zeka yetenekleri getiriyor. 24 Tensor Çekirdeği ile donatılmış olması, geleneksel CPU tabanlı çözümleri geride bırakarak profesyonellerin akıllı sohbet robotları ve copilotlar gibi son teknoloji yapay zeka uygulamalarını doğrudan masaüstlerinde çalıştırmalarını sağlıyor.

RTX A400 GPU’lar tasarımcıların sınırları zorlayan canlı ve fiziksel olarak doğru 3D renderlar oluşturabilmeleri için gerçek zamanlı ışın izleme sunuyor.

A400, serisinde bir ilk olarak dört ekran çıkışı içeriyor. Bu özellik, finansal hizmetler, perakende ve ulaşım gibi sektörler için kritik olan yüksek yoğunluklu görüntüleme ortamları için idealdir.

NVIDIA RTX A1000 GPU, RTX 1000 serisi GPU’lara ilk kez Tensör Çekirdekleri ve RT Çekirdekleri getirerek reklamcılar ve profesyoneller için hızlandırılmış yapay zeka ve ışın izleme performansı imkanı sağlıyor.

A1000, 72 Tensör Çekirdeği ile önceki nesle göre yüksek bir artış sunuyor. Bu sayede, Stable Diffusion gibi araçlar için 3 kattan fazla daha hızlı üretken yapay zeka yeteneği sağlanıyor. Ayrıca, 18 RT Çekirdeği grafik ve işleme görevlerini 3 kata kadar hızlandırarak 2D ve 3D bilgisayar destekli tasarım(CAD), ürün ve mimari tasarım ile 4K video düzenleme gibi profesyonel iş akışlarını hızlandırıyor.

A1000 ayrıca %38’e kadar daha fazla kodlama akışını işleyerek ve önceki nesle göre 2 kat daha hızlı kod çözme performansı sunarak video işlemede de üstünlük sağlıyor.

Şık, tek yuvalı tasarımı ve sadece 50W tüketimi ile A400 ve A1000 GPU’lar kompakt, enerji tasarruflu iş istasyonlarına etkileyici özellikler getiriyor.

Daha Geniş Bir Erişim Alanı

Bu yeni GPU’lar, kullanıcıların üretkenliği artırmak ve yaratıcı potansiyellerini en son yapay zeka, grafik ve işlem özellikleriyle güçlendirmek için tasarlanmıştır. Artık, ışın izlemeli render ve yapay zeka içeren gelişmiş iş akışlarına erişmek daha kolay hale gelmiştir, bu da profesyonellerin çalışmalarının sınırlarını zorlamasını ve çarpıcı gerçekçilik seviyelerine ulaşmasını sağlar.

Endüstriyel planlamacılar, bu yeni güçlü ve enerji tasarruflu hesaplama çözümlerini uç dağıtımlar için kullanabilirler. İçerik oluşturucular, düzenleme ve işleme hızlarını artırarak daha zengin görsel içerikler üretebilirler. Mimarlar ve mühendisler, fikirlerini 3D CAD konseptlerinden somut tasarımlara sorunsuz bir şekilde dönüştürebilirler. Akıllı şehirlerde çalışan ekipler, GPU’ları gerçek zamanlı veri işleme, yapay zeka ile geliştirilmiş güvenlik ve alan kısıtlaması olan ortamlarda dijital tabela yönetimi için kullanabilirler. Sağlık uzmanları ise daha hızlı ve hassas tıbbi görüntüleme analizleri yapabilirler.

Finans profesyonelleri, her zaman geniş, yüksek çözünürlüklü görsel çalışma alanları kullanmışlardır. RTX A400 GPU, dört adede kadar 4K ekranı destekleyerek finans hizmetleri kullanıcılarına daha az GPU ile yüksek ekran çözünürlüğü elde etme imkanı sunar.

Yeni Nesil Özellikler ve Hızlandırılmış Performans

NVIDIA RTX A400 ve A1000 GPU’ları, günlük iş akışlarını güçlendirmek için tasarlanmış bir dizi özellikle donatılmıştır:

İkinci nesil RT Çekirdekleri: Mimari çizim, 3D tasarım ve içerik oluşturma gibi tüm profesyonel iş akışları için gerçek zamanlı ışın izleme sağlayarak doğru aydınlatma ve gölge simülasyonlarının iş kalitesini büyük ölçüde artırır. Bu özellik aynı zamanda fotogerçekçi, fiziksel tabanlı işleme ve görselleştirmeyi destekler.

Üçüncü nesil Tensör Çekirdekleri: Görüntü oluşturma hızını ve kalitesini artırmak için üretken yapay zeka, görüntü oluşturma denoising ve derin öğrenme süper örnekleme gibi yapay zeka destekli araçları ve uygulamaları hızlandırır.

Ampere mimarisi tabanlı CUDA çekirdekleri: Grafik ve hesaplama iş yüklerinde önemli hız artışları sağlar ve önceki nesle göre 2 kata kadar daha fazla tek hassasiyetli kayan nokta verimi sunar.

4GB veya 8GB GPU belleği: A400 GPU ile 4GB ve A1000 GPU ile 8GB GPU belleği, temel grafik tasarımından dokularla daha zorlu 3D modellemeye veya yüksek çözünürlüklü düzenleme ve veri analizlerine kadar bir dizi profesyonel ihtiyacı karşılar. GPU’lar ayrıca daha hızlı veri işleme ve daha büyük veri kümeleri ve sahnelerin daha sorunsuz işlenmesi için önceki nesle göre artırılmış bellek bant genişliğine sahiptir.

Kodlama ve kod çözme motorları: GPU’lar, yedinci nesil kodlama (NVENC) ve beşinci nesil kod çözme (NVDEC) motorlarıyla donatılmıştır. Bu motorlar, ultra düşük gecikme süresiyle yüksek çözünürlüklü video düzenleme, akış ve oynatmayı desteklemek için verimli video işleme sunar. Ayrıca, AV1 kod çözme özelliğinin dahil edilmesi, daha fazla video formatının daha yüksek verimlilikle ve daha akıcı bir şekilde oynatılmasını sağlar.

Ürünlerin detaylı bilgisi için web sitemizi inceleyebilir ve yüksek adetli talepleriniz için [email protected] adresinden bize her zaman ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar