Okuma 3 dkKategoriler: Çeviri, Charlie Boyle, VERİ MERKEZİ

Meta Platforms, en güçlü araştırma sistemi oluşturmak için NVIDIA Teknolojilerini seçti. Bugün duyurulan AI Research SuperCluster (RSC), yapay zekayı bir sonraki noktaya taşımak için yeni modelleri eğitmeye başladı.

RSC tamamen çalışır hale geldiğinde, NVIDIA DGX A100 sistemlerindeki en büyük müşteri kurulumu olmuş olacak.

Firma, blogunda “RSC’nin bize tamamen yeni bir AI sistemi oluşturmaya yardım edeceğini umut ediyoruz. Örneğin, farklı dil konuşan kalabalık topluluklar için simultane çeviriler yaparak, araştırma projelerinde sorunsuz işbirliği ortamı oluşturabilir veya akıcı şekilde AR oyunları oynayabilirler.” diye belirtti.

En Büyük AI Model Eğitimi

RSC yıl içinde tamamen kullanılmaya hazır hale gelecek. Meta, kurulum tamamlandıktan sonra RSC’yi bir trilyondan fazla parametre ile AI modellerini eğitmek için kullanmayı hedefliyor. Böylece zararlı içeriklerin gerçek zamanlı olarak tanımlanmasında yüksek parametreli doğal dil işleme kullanımı gibi uygulamalarda ilerleme kaydedilmiş olacak.

Meta, RSC’nin yüksek performansına ek olarak temel kriterlerinin güveninirlik, güvenlik, gizlilik ve farklı AI modelleriyle çalışabilme esnekliği olduğunu belirtti.

Meta AI Research SuperCluster'ı, araştırma ekiplerinin çalışmalarını hızlandırmak için NVIDIA Quantum InfiniBand ağına bağlı yüzlerce NVIDIA DGX sistemine sahiptir.

RSC’nin Teknik Özellikleri

RSC hesaplama düğümlerinde 760 adet NVIDIA DGX A100 sistemi kullanıyor. NVIDIA Quantum 200 Gb/s Infinband ağında birbirine bağlı 6080 adet NVIDIA A100 GPU, TF 32 1895 petaflop’luk güç sağlıyor.

COVID-19’dan kaynaklanan problemlere rağmen Meta’nın RSC’yi kağıt üstünden çalışabilir hale getirmesi NVIDIA DGX A100 teknolojisi sayesinde sadece 18 ay sürdü.

RSC depolama altyapısı, 175PB Pure Storage FlashArray, 46PB önbellek depolaması ve 10PB Pure Storage FlashBlade’den oluşuyor. Pure Storage FlashBlade ve FlashArray//C, RSC’nin ihtiyaç duyduğu yüksek performanslı ve ölçeklenebilir tüm flash depolama özelliklerini karşıladı.

20 Kat Performans Artışı

Meta, araştırma altyapısı olarak NVIDIA Teknolojilerini ikinci kez seçiyor. 2017’de günde 35.000 AI eğitim işini çalıştıran, 22.000 NVIDIA V100 Tensor Core GPU’luk altyapı, RSC’nin ilk neslini oluşturdu.

Meta’nın yaptığı ilk testler, RSC’nin büyük doğal dil işleme modellerini 3 kat daha hızlı eğitebildiğini ve bilgisayarla görme işlerini de önceki sistemden 20 kat daha hızlı çalıştırdığını gösterdi.

RSC bu yılın ikinci yarısında, 16.000 GPU’dan oluşan 5 exaflop’luk karma hassas AI performansına ve 16TB/s’lik bant genişliği sağlayan exabyte ölçeğinde depolamaya sahip olmayı hedefliyor.

Ölçeklenebilir Mimari

NVIDIA AI teknolojileri, her büyüklükteki firma için uygundur. NVIDIA AI yazılım yığını içeren NVIDIA DGX, tek bir sistemden şirket içinde veya bir sunucu barındırma merkezinde çalışan bir DGX SuperPOD’a kolayca ölçeklendirilir. Ayrıca NVIDIA DGX Foundry üzerinden DGX sistemleri kiralanabilir.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar