GTC23 NVIDIA Jetson Geliştirici Günü, robotik, uç yapay zeka ve derin öğrenme alanlarında konunun uzmanları tarafından yürütüldü. Bahsi geçen konulara dair derin bir teknik inceleme sayılacak bu oturumları kaçırdıysanız endişelenmenize gerek yok; kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için oturumlar NVIDIA On Demand platformunda yayında!
İşte oturumların listesi:
Jetson Orin serisi, sunucu seviyesinde yapay zeka hesaplama performansını uca taşıyarak, verileri gerçek zamanlı olarak işlemek ve yeni yapay zeka uygulamaları oluşturmak için ideal bir platformdur. Orin serisi AGX Orin, Orin NX ve Orin Nano olmak üzere üç farklı ürün grubu olarak geliştiricilerin karşısına çıkmaktadır. Bu oturumda tüm Jetson Orin ailesinin temel donanım özellikleri, serinin sahip olduğu modüllerin(SOM) birbirinden farkları ve bu modüllerin uç yapay zeka çözümlerinin ticarileşme süreçlerine olan etkileri ele alınacak.
Serinin dayandığı mimarinin aynı olmasına karşın(Ampere), birbirinden farklı performans değerleri ve kullanım amacına göre özelleştirilebilir farklı ürün grupları olması sebebi ile, Jetson ile geliştirme yapanların kaçırmaması gereken bir oturum.
Jetson Yazılımı, yapay zeka uygulamaları için uçtan uca hızlanma sağlamak ve ticarileşme sürecinizi hızlandırmak için tasarlanmıştır. İçerisinde Jetpack SDK gibi kütüphaneler, TAO gibi ön eğitimli modeller(pre-trained models) veya Triton gibi çıkarım platformu(inference server) ile Jetson; derin öğrenme, bilgisayarlı görü, görüntü işleme ve AI uygulamaları için gereken yazılım desteğini sağlar.
Jetson yazılım ekosistemindeki son yenilikleri öğrenmek için bu oturumu izlemelisiniz.
NVIDIA geliştirici araçları(developer tools) sayesinde geliştirme yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Jetson geliştirici araçları ile geliştirmeye nasıl başlanılacağının ve platformlar arasındaki ortak kullanım senaryoları için doğru araçları seçmenin ele alındığı oturumda, yalnızca Jetson’a özgü özelliklerden de bahsediliyor. Ayrıca, NVIDIA’nın Orin SOC’sinin (system-on-chip) sahip olduğu en yeni donanım özelliklerinin geliştiricilere sağladığı faydalardan da bu oturumda söz ediliyor.
Jetson ekosistemini distribitor, donanım partnerleri ve yazılım partnerleri olarak sınıflandırabiliriz. Jetson partnerleri, tam bir sistem, alt sistem ve yazılım gibi alanlarda hizmetler sağlarlar. Yapay zeka ve sistem yazılımı, özel yazılım geliştirme hizmetleri, kameralar ve sensörler, taşıyıcı kartlar, kutulu sistemler ve donanım tasarımı gibi hizmetlere Jetson partnerleri aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Bu oturumda, Jetson ekosistem çözümleri ile ticarileşme faaliyetlerinizin nasıl artacağından ve bazı başarı öykülerinden bahsediliyor.
Robotik alanında yeniyseniz, bu alanda geliştirmeler yapıyorsanız, proje yöneticisiyseniz veya sadece karmaşık bir robotik mimarisinin nasıl tasarlanacağını merak ediyorsanız, bu oturum tam size göre!
Isaac ROS‘a gelen son yenilikler ve NVIDIA Jetson platformunun en yeni üyesi Orin kullanarak bir robotun nasıl tasarlanacağının tartışılacağı bu oturumda, Nanosour’un yer aldığı bazı uygulamalara da yer alıyor.
GTC2023’ün en heyecan verici otumlarından biri olan bu robotik kılavuzu niteliğindeki sunuma kaçırmayın!
Jetson, NVIDIA AI yazılım kütüphanelerini ve Robot bilimi için Isaac, görsel yapay zeka için DeepStream ve diyalog tabanlı yapay zeka için Riva dahil olmak üzere kullanım amacına özel uygulama platformlarını çalıştırır. Sentetik veri üretimi (SDG) için NVIDIA Omniverse Replicator ve NGC kataloğundan ön eğitimli yapay zeka modellerinde ince ayar yapmak için NVIDIA TAO Toolkit kullanarak geliştirme yaparken büyük bir zaman kazanabilirsiniz.
Jetson ekosistem partnerleri, tüm bunlara ek AI ve sistem yazılımı, geliştirici araçları ve özel yazılım geliştirme imkanları sunar. Ürününüz için ihtiyacınız olan kamera ve sensörlerin yanı sıra, tasarım hizmetleri konusunda da yardımcı olabilirler.
Bu oturumda NVIDIA mühendisleri ve Jetson uzmanları, platform imkanlarını, SDK’ları ve geliştirme araçlarını tartışıyor.
Çalışmalarınızda NGC’den ön eğitimli modelleri kullanarak geliştirme yapabileceğiniz gibi, kendi modelinizi TAO ile oluşturup optimize edebilirsiniz. Ayrıca, Omniverse’de sentetik data üretip, bu ürettiğiniz verileri kendi modeliniz de kullanabilirsiniz.
TAO’nun kullanımına dair oldukça faydalı bilgileri içeren bu oturum, teknik bilgiye sahip tüm geliştiriciler için uygundur. Oturumda takip etmesi kolay, kodsuz demolar yer alıyor.
Akıllı şehir uygulamalarında veya perakende mağazalarında olduğu gibi kameradan görüntü aldığımız her uygulama güvenilir, gerçek zamanlı akıllı video analitiği gerektirir. DeepStream SDK‘sı, yapay zeka tabanlı çoklu sensör işleme, video, ses ve görüntü anlama için GStreamer tabanlı eksiksiz bir akış analitiği araç setidir diyebiliriz. DeepStream ile Jetson cihazınızda herhangi bir kaynaktan aldığınız görüntüyü ( bu bir USB kamera, IP kamera veya CSI kamera da olabilir) yapay zeka uygulamalarınızda işleyebilirsiniz. Bu da video, görüntü ve sensör üzerinde gerçek zamanlı analiz sağlar.
Tüm teknik seviyelerdeki geliştiriciler, C/C++, Python veya Graph Composer kullanarak low-code uygulamaların nasıl oluşturulacağını görebilecekler. DeepStream’de yer alan son yeniliklerin olduğu bu oturumu izlemenizi tavsiye ediyoruz.
OPENZEKA HABERLERİ
OPENZEKA HABERLERİ
Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?