Betül Kaya2022-08-01T13:37:47+03:00

Hatice Betül Kaya

Merhaba! Ben Hatice Betül Kaya. Atılım Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği mezunuyum. Şu an OpenZeka’da yazılım geliştirme alanında çalışıyorum. Karate’de Ankara üçüncülüğü olan eski bir milli sporcuyum. Seyahat etmeyi, seyahat ettiğim yerlerde fotoğraf çekmeyi ve gezdikçe öğrenmeyi çok seviyorum.

Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanında 2023 Yılındaki 6 Büyük Gelişme

NVIDIA, OpenAI, Google ve IBM gibi dünya devlerinin kullanıma hazır ürünlerinin yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte yapay zeka pazarı son yıllarda büyük ölçüde büyümekte. NVIDIA Picasso, ChatGPT , Google Bard ve IBM Watson bunlardan bazıları. NVIDIA'nın yapay zeka çalışmaları tabiki de yalnızca bununla sınırlı değil. NVIDIA özellikle 2023 yılında duyurduğu ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

RAG (Retrieval-Augmented Generation) Nedir?

RAG, doğal dil işleme alanında bilgi çekme(retrieval) ve dil üretimi(generation) yeteneklerini birleştiren bir yapıya sahiptir ve genellikle daha derin ve bilgi odaklı cevaplar üretmek için kullanılır. Yapay zeka modelleri, özellikle büyük veri setleriyle beslenerek öğrenen bir derin öğrenme mimarisi olan transformer'lara dayanır. Bu transformer modelleri, dil anlayışını genellikle büyük ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

NVIDIA Jetson Platformu, Jetson Proje Örnekleri ve Jetson Modül Serisi

NVIDIA Jetson, kullanıcıların yapay zeka uygulamaları geliştirmesi için tasarlanan ve içerisinde CPU, GPU, bellek gibi işlem birimlerini barındıran gömülü sistem cihazları olmakla birlikte, çok kapsamlı yazılım çözümlerini içeren, büyük bir geliştirici ve partner ekosistemine sahip başlı başına bir geliştirme platformudur. NVIDIA, dünyanın dört bir yanındaki donanım ve yazılım partnerleri ...(Devamını oku)

AI, OTONOM ARAÇLAR|

Large Language Models (LLM) Nedir?

Özellikle son günlerde birçok örneğini gördüğümüz yapay zeka uygulamaları metinleri özetliyor, anlatılanlardan yola çıkarak metni genişletiyor ve hatta metinleri daha resmi, daha kibar veya daha arkadaşça ifadelerin yer aldığı bir formata çeviriyor. Makalelerden yapılan çıkarımların, başarılı çevirilerin ve uzun uzun yazılmış ifadelerin arkasında çok güçlü bir yapı var; Large ...(Devamını oku)

AI, Angie Lee, Çeviri, GEN AI|

Geleceğin Endüstri Gücü: NVIDIA Jetson AGX Orin Industrial

NVIDIA COMPUTEX 2023'te zorlu ortam koşullarında çalışmaya uygun ve yüksek hesaplama gücüne sahip NVIDIA Jetson AGX Orin Industrial modülünü duyurdu. Bir önceki nesil olan Jetson AGX Xavier Industrial modülün yeteneklerini genişleterek, endüstriyel kullanıma uygun sunucu seviyesi performansı ile Jetson AGX Orin Industrial, endüstrilere yeni bir güç anlayışı getiriyor. Uçta ...(Devamını oku)

NVIDIA Omniverse Yeni Beta Sürümüyle Herkes Metaverse Uygulaması Yapabilir

NVIDIA Omniverse'ün yeni beta sürümü, metaverse uygulamaları yapmak isteyen yazılımcılar, tasarımcılar, içerik üreticiler ve yeni başlayanlar için kullanıma sunuldu. Yeni sürümde referans uygulamaları ve araçlarına yönelik önemli güncellemeler bulunmaktadır. Omniverse platformunun temel bileşenlerinin her biri, uygulamalar arasında işbirliğinin daha hızlı, erişilebilir ve esnek olması için güncellendi. Bu güncellemeler, her ...(Devamını oku)

Çeviri, AI, Frank Delise|
Go to Top