NVIDIA COMPUTEX 2023‘te zorlu ortam koşullarında çalışmaya uygun ve yüksek hesaplama gücüne sahip NVIDIA Jetson AGX Orin Industrial modülünü duyurdu. Bir önceki nesil olan Jetson AGX Xavier Industrial modülün yeteneklerini genişleterek, endüstriyel kullanıma uygun sunucu seviyesi performansı ile Jetson AGX Orin Industrial, endüstrilere yeni bir güç anlayışı getiriyor.

Uçta yapay zeka, en zorlu uygulamalarda bile gerçek zamanlı çıkarım ve yapay zeka yetenekleri sunarak neredeyse tüm endüstrileri dönüştürüyor. Uçta yapay zeka teknolojilerinin tarım, enerji, havacılık, inşaat ve kamu sektörü gibi birçok sektörde giderek daha fazla yaygınlaşmaya başladığı görülmektedir. Daha karmaşık görevleri üstlendiğiniz ve daha fazla hesaplama gücüne ihtiyaç duyduğunuz her alanda NVIDIA Jetson platformundan faydalanabilirsiniz.

Endüstriyel Ortamlarda Gömülü Uç Sistemler

İş makinelerinin ağır iş yüklerine dayanması, engebeli arazilerde gezinmesi ve değişen sıcaklıklarda 7-24 çalışması tarım uygulamaları için hayati önem taşımaktadır. Tarım sektöründe sağlam donanım cihazlarına duyulan ihtiyacı karşılayan NVIDIA Jetson modülleri, akıllı tarımı dönüştürerek otonom traktörlere ve yabani ot ve herbisit tespitini yapabilen, seçici püskürtmenin mümkün olduğu akıllı sistemlere güç sağlamaktadır.

Demiryolu uygulamalarında, trenler yüksek hızlarda seyahat ederken titreşim üretir. Bir trenin tekerlekleri ve rayları arasındaki etkileşim ayrıca aralıklı ek titreşimlere ve şoklara yol açar. Nakliye şirketleri, nesne tespiti, kaza önleme ve bakım maliyetlerini optimize etmek için Jetson’u kullanmaktadır.

Madencilik, endüstriyel gereksinimlerin devreye girdiği bir başka alandır. Örneğin, Tage IDriver, akıllı maden sahaları için Jetson AGX Xavier Endüstriyel tabanlı, yer-bulut koordineli, insansız ulaşım çözümünü piyasaya sürmüştür. İnsansız maden kamyonu, maden sahaları için ek sağlamlık ihtiyacı gerektirir. NVIDIA Jetson AGX Xavier Industrial modülü, zorlu madencilik ortamında ihtiyaç duyulan doğru algılamayı sağlayan LiDAR, kameralar ve radar gibi sensörlere sahiptir.

Radyasyon seviyelerinin önemli zorluklar oluşturduğu uzay çalışmalarında, güvenilir ve verimli çalışmayı sağlamak için sağlam ve radyasyona dayanıklı modüllerin konuşlandırılması çok önemlidir. Birçok uydu şirketi uçta yapay zeka dağıtmak istemekte ancak doğru hesaplama modülünü bulma konusunda zorluklarla karşılaşmaktadır. Avrupa Uzay Ajansı ve Barselona Süper Hesaplama Merkezi birlikte, radyasyonun Jetson AGX Xavier Industrial modülleri üzerindeki etkilerini inceledi. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın. Radyasyon verileri, sağlam bir koruyucu ile birleştirilmiş Jetson AGX Xavier Industrial modülünün, hem low-earth hem de jeosenkronize yörüngelerde konuşlandırılmış termal olarak kısıtlı uydularda yüksek performanslı hesaplama için iyi bir aday olduğunu göstermektedir.

Jetson AGX Orin Industrial Modülünü Daha Yakından Tanıyalım

Jetson AGX Orin Industrial modülü, 15-75 W arasında yapılandırılabilen güç tüketimi ile 248 TOPS’a kadar AI performansı sunar. Jetson AGX Orin ile aynı form faktörüne ve pin uyumluluğuna sahip Jetson AGX Orin Industrial, Jetson AGX Xavier Industrial modülün 8 katı yüksek performansa sahiptir.

NVIDIA Jetson AGX Orin Industrial SOM(system-on-module), NVIDIA Ampere mimarisi GPU’su, yeni nesil derin öğrenme ve görüntü hızlandırıcıları, yüksek hızlı G/Ç ve hızlı bellek bant genişliği ile birden fazla eş zamanlı AI uygulama hattını destekler. Geniş sıcaklık aralığı, uzun çalışma ömrü, şok ve titreşim özelliklerinin yanı sıra, hata düzeltme kodu (ECC) belleği desteği ile birlikte gelir.

Aşırı sıcak veya aşırı soğuk ortamlardaki endüstriyel uygulamalar, modülü bu zorlu ortamlarda korumak için alt dolgu ve köşe yapıştırma ile birlikte uzun süreli sıcaklık desteği gerektirir. Endüstriyel ortamlar, kritik işlemleri ve hassas veri işlemeyi gerektirir. Bu uygulamalarda veri bütünlüğü ve sistem güvenilirliği için DRAM ECC gereklidir. ECC, hataları gerçek zamanlı olarak tespit edip düzelterek veri bütünlüğünün sağlanmasına yardımcı olur.

Aşağıdaki tablo, yeni Jetson AGX Orin Industrial SOM’un Jetson AGX Orin 64GB modülüyle karşılaştırmalı temel yeni endüstriyel özelliklerini içeriyor. NVIDIA Jetson Orin mimarisi hakkında daha fazla bilgi için ürün sayfasına bakabilirsiniz.

Jetson AGX Orin 64GB Jetson AGX Orin Industrial
AI Performansı 275 TOPS 248 TOPS
Modül 2048 çekirdekli NVIDIA Ampere mimari GPU
64 Tensör Çekirdeği ile 12 çekirdekli Arm Cortex A78AE CPU
64 GB LPDDR5
64 GB eMMC
2048 çekirdekli NVIDIA Ampere mimari GPU
64 Tensör Çekirdeği ile 12 çekirdekli Arm Cortex A78AE CPU
64 GB LPDDR5
64 GB eMMC
ECC.
Çalışma Sıcaklığı -25° C – 80° C at TTP -40° C  – 85° C at TTP
Güç Tüketimi 15–60 W 15–75 W
Çalışma Ömrü 5 yıl 85° C’de 10 yıl, 87 bin saat,
Şok Non-operational: 140G, 2 ms Non-operational: 140G, 2 ms
Operational: 50G, 11 ms
Titreşim Non-operational: 3G Non- operational: 3G
Operational: 5G
Nem 85°C, %85 BN, 168 saat 85°C / %85 Bağıl Nem, 1.000 saat,
Sıcaklık Dayanıklılığı -20°C, 24 saat 45°C, 168 saat (operational) -40°C, 72 saat 85°C, 1000 saat (operational)
Mekanik 100 mm x 87 mm 100 mm x 87 mm
Underfill ~ SoC Köşe Yapıştırma ve Bileşen Dolgusu
Üretim Yaşam Döngüsü 7 yıl  2030’a kadar) 10 yıl (2030’a kadar)

Jetson AGX Orin Industrial modülü, NVIDIA AI yazılımları tarafından desteklenmektedir. NVIDIA Omniverse desteği ile birlikte robotik için NVIDIA Isaac, sentetik veri üretimi için Isaac Replicator, akıllı video analitiği için DeepStream, diyalog tabanlı yapay zeka için Riva ve NGC kataloğunda yer alan ön eğitimli modeller dahil olmak üzere geniş bir koleksiyona sahiptir. Tüm bunlar model geliştirme sürecini hızlandırır ve donanım hızlandırmalı yapay zeka uygulamaları oluşturmanıza yardımcı olur.

Jetson ekosistem partnerleri, tüm bunlara ek AI ve sistem yazılımı, geliştirici araçları ve özel yazılım geliştirme imkanları sunar. Ürününüz için ihtiyacınız olan kamera ve sensörlerin yanı sıra, tasarım hizmetleri konusunda da yardımcı olabilirler.

NVIDIA JetPack gibi SDK’lar, herhangi bir Jetson modülüyle hızlı bir şekilde çalışmaya başlamak için tüm hızlandırılmış kütüphaneleri güçlü ve kullanımı kolay bir geliştirme ortamında sağlar. NVIDIA JetPack, uçtan buluta güvenliği etkinleştirmek ve dağıtımlarınızı korumak için Jetson AGX Orin modülündeki güvenlik özelliklerini de etkinleştirir:

  • RoT (Root-of-trust)
  • Firmware TPM
  • Güvenli önyükleme ve ölçülen önyükleme
  • Donanım hızlandırmalı kriptografi
  • Güvenilir yürütme ortamı
  • Şifreli depolama ve bellek
jetson Agx Orin industrial- jetson partners

Yeni Jetson AGX Orin Industrial modülün Temmuz ayında satışa sunulması bekleniyor. Jetson AGX Orin Industrial ve Jetson AGX Orin 64GB pin ve yazılım uyumlu olduğu için, Jetson AGX Orin Developer Kit’i kullanarak projenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

NVIDIA Jetson AGX Orin Developer Kit’i satın almak için buraya tıklayınız.
NVIDIA Jetson AGX Orin Industrial modülü incelemek için buraya tıklayınız.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar