David Tseng, Taipei’deki bir lise son sınıf öğrencisinin bir yaz kampında yazılımını güncelleştirdiği anda robotun aniden tepki vermesine ne kadar heyecanlandığını hatırlıyor. Öğrencisi daha sonra kendi odasına arkadaşlarını alıp ebeveynlerinin girişine izin vermeyen, AI destekli bir güvenlik sistemi geliştirdi.

Afrika’dan Gelen Yankılar

Gençler için birçok robotik etkinlik düzenleyen Tunus’tan bir öğretmen de benzer bir hikaye anlatıyor.

Jetson ürünleri kullanarak küçük uydular geliştirmek için bir öğrenci programı başlatan Tunus yakınındaki bir havacılık okulunun veri bilimi doçent doktoru Khlaifia Bilel: “Birkaç öğrencim öğrendikleri ve uygulama fırsatı buldukları şeylerle kendi robotik startupları olan AviaGeek Danışmanlık’ı kurdular ve diğer birkaç tanesi de Tunus’taki bir uçak üreticisinde staj yapma fırsatı yakaladılar.”

Tohumları Ekmek

Kansas’taki bir 4H program gönüllüsü olan Tony Foster, ilk Jetson Nano 2GB geliştirici kitlerinden bir tanesini 11 yaşında bir çocuğun ellerine teslim etti.

GTC konuşmasında: “Ortaokulunda programlama dersleri olmayan kırsal bir bölgedeydi, bu yüzden ona ihtiyacı olan her şeyi gönderdik ve şimdi labirenti çalıştırabilen bir robot yapıyor ve onu bilim fuarlarına ve robotik yarışmalarına götürmek istiyor” dedi.

Yedi yaşından beri bir 4H üyesi olan Foster, bu tip çalışmaların tohumlarını ekmek için en iyi zamanın orta okul yılları olduğuna inanıyor: “Bu uygulamalı fırsatlar, çocukların büyümelerine ve öğrenmelerine yardımcı oluyor ve bunların sonuçları bir ömür boyu sürüyor” dedi.

Öğrenme Kutlaması

Bugün Dünya Genç Yetenekler Günü’nde, çocukların kendi dünyalarını keşfetmelerini kutluyoruz. Bu yıl şimdiye kadar, dünya genelinde 250 organizatör kendi programlarında NVIDIA’nın eğitim araçlarını kullanma konusundaki ilgilerini aktardılar. Destekleme programı kapsamında şirket; üniversite, okullar ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara yüzlerce Jetson Nano geliştirici kiti verdi. Kuzey Pennsylvania AI Pathways Institute Erkekler ve Kızlar Kulübü ile yaptığımız çalışma, AI ve robotik eğitimin özellikle geleneksel olarak yeterince temsil edilmeyen topluluklarda yer alan daha fazla öğrenci tarafından erişilebilir hale gelmesini sağladı.

Ekim ayında duyrulan Jetson Nano 2GB Developer Kit, boyutuna kıyasla Linux ve CUDA yazılımları ile birlikte AI eğitimi ve çıkarımı iş yükleri için yeterli seviyedeki 472 gigaflopluk AI performansı gibi birçok özellik sunmaktadır.

Öğrenciler AI & Jetson Alanında Sertifikalandırılıyor

Donanım, her şeyin yalnızca yarısı. NVIDIA aynı zamanda Derin Öğrenme Enstitüsü (DLI) ile öğrencileri ve eğitimcileri AI yetenekleri konusunda sertifikalandırıyor. Sekiz saatlik dersler, katılımcıların çalışır bir proje geliştirerek yeteneklerini ortaya koymalarını gerektiriyor ve bu dersler katılımcılara çevrimiçi dersler, videolar ve kaynak kodları sağlayarak başlangıç yapmalarına yardımcı oluyor.

Eğitim içeriği Kore’deki liselerden Japonya ve Avrupa’daki üniversitelere kadar dünyadaki birçok kurum tarafından kabul görüyor. Örneğin, İspanya’daki Malaga Üniversitesi’nde üç günlük atölye çalışmasına katılan bir düzineden fazla öğrenci içerisinden yedi tanesi, şimdi sertifikalı birer AI uzmanı ve üniversite Jetson’ı kendi eğitim programına dahil etmeyi planlıyor.

Tayvan’da geçen sene pandemi ortamı henüz oluşmamışken Tseng, 300 katılımcıyla yaklaşık 20 etkinlik ve yedi liseli takımın katıldığı bir yarışma düzenledi ve bu etkinlikler boyunca 200 insanın DLI sertifikası almasını sağladı.

Programa Pekiyi Veren Öğretmen

Eğitimciler için yakın zamanda düzenlenen bir hafta sonu etkinliğine, bazıları moda, konaklama ve ekonomi bölümlerinden olmak üzere 30 üniversite profesörü de dahil olmak üzere 100’den fazla katılımcı katıldı.

Şirketi, müfredata eklemek için geleneksel Çince bir kitap yayınlayan Tseng “Okullar, öğretmenleri yapay zekayı kendi ders içeriklerine dahil etmeye teşvik ediyor, bu nedenle uygun içerik bulmaya hevesliler ve iyi dokümantasyona sahip olması ve hızlıca başlangıç yapmalarını sağlaması sebebiyle DLI bunun için çok uygun.” dedi.

Jinwen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde profesör olan Cheng-Ling Ying, “NVIDIA gibi pek çok harika platform ve araç sağlayan liderler sayesinde, gelecek dönem derslerimde yapay zeka öğretmek konusunda kendime daha çok güveniyorum.” dedi.

Genç Yaşamlarda Fark Yaratmak

Her öğretmen, her etkinlik birçok gencin hayatını etkileyen etkiler yayar.

Kansas’ta Foster, şu anda çalıştırdığı gibi 4H STEM programlarının “Dell’de çalışan bir bilgisayar sistemi mühendisi olma yolunda kendisine gerçekten yardımcı olduğunu” söyledi.

Bugün o, beş ilçede 75.000 gence hizmet veren bir üniversite genişletme programında 6.000 gönüllüden biri. “Gençleri güçlendirmek istiyoruz… gelecekleri hakkında kararlar almaları ve iş ve kariyerlerinde istedikleri noktaya gitmeleri için” dedi.

NVIDIA’nın gençliği ve mesleki eğitimi nasıl desteklediği hakkında daha fazla bilgi edinmek için AI Eğitimi için Jetson sayfasına gidin.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar