Okuma 2.9 dkKategoriler: AI, Çeviri, Isha Salian

GauganAI, fotorealistik resim üretmek için kullanılan bir yapay zeka demo uygulaması ve nefes kesici resimler oluşturmanıza yardımcı olan bir araçtır. Çekişmeli üretici ağlar teknolojisi üstüne inşa edilmiştir. Fransız post-empresyonist sanatçı Paul Gaugin’den ismini alan GauganAI, NVIDIA Research tarafından yapılmıştır ve NVIDIA AI demoları aracılığıyla kullanılması serbesttir.

GauGAN’ı Nasıl Kullanırsınız?

GauGAN2, kelimeler ve çizimlerin herhangi bir birleşimini realistik bir resime dönüştürür. Kullanıcılar “dağın önünde bir göl” yazarak bir tuşa basıp gerçek zamanlı olarak bir sahne üretebilirler. Bu metni biraz değiştirerek “karlı bir dağın önündeki göl” veya “dağ önünde bir orman” denilirse de yapay zeka modeli derhal tepki vererek resmi değiştirir.

Kendileri bir sahne çizmeyi hayal eden sanatçılar ise demo’nun akıllı fırçasını kullanarak bu üretilen resimleri düzenleyebilir veya sıfırdan başlayarak kayalar, ağaçlar, kabarık bulutlar resmedebilirler. Bir filtreye tıklanması veya kişisel bir fotoğraf yüklenmesi halinde kullanıcılar farklı ışıklandırmalar katabilir veya spesifik bir boyama stilini üretimlerine uygulayabilirler.

GauGAN2 Arkasındaki Yapay Zeka

GauGAN2’nin kalbinde çekişmeli üretici ağlar yani GAN’lar vardır. Bu tür derin öğrenme modelleri bir çift yapay sinir ağı bulundurur: Bir Üretici ve Bir Ayrıştırıcı. Üretici sentetik resimler üretir, ayrıştırıcıysa milyonlarca gerçek manzara resmine bakarak eğitildiğinden üreticiye piksel piksel bu resimleri daha nasıl iyileştirebileceğine dair geri dönüt verir.

Zamanla, GAN modeli gerçek dünyanın ikna edici imitasyonlarını üretebilir hatta dağlar yapay zeka üretimi göllerde yansır ve kullanıcının modifiye ettiği tek kelime “kış” ile ağaçlar yapraklarını kaybeder.

Kullanıcılar kendi çizimlerini yaptıklarında veya var olan bir ögeyi modifiye ettiklerinde segmentasyon haritalarını etkilerler. Bunlar yüksek seviyede sahnedeki nesnelerin konumlarını kaydeden anahatlardan oluşur. Bireysel alanlar kum, göl, nehir, çimen veya çiçek gibi niteliklerle etiketlenmiştir, bunlar yapay zeka modeli için sahneyi nasıl doldurması gerektiğine dair komutlarıdır.

2019’da NVIDIA GTC’de çıktığından bu yana popülerliğini artıran GauGAN, resim öğretmenleri tarafından, müzelerde etkileşimli sanat sergilerinde ve online olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılmıştır.

İş için kendi fikirlerini prototipleştirme aracı olarak GauGAN’la ilgilenen profesyonel sanatçılar arasında video oyun şirketleri ve büyük film stüdyolarından sanat yönetmenleri ve konsept sanatçıları da olmuştur. Bu nedenle de NVIDIA Studio, sanatçılara yardımcı bir platform olarak masaüstü uygulamasını geliştirmiştir: NVIDIA Canvas.

NVIDIA Canvas GauGAN’ın arkasındaki teknolojiyi, profesyonellerin şimdi kullandıkları Adobe Photoshop gibi ürünlerle yanyana çalışabilecek ve daha verimli, etkileşmli bir şekilde NVIDIA RTX GPU’ların kullanımını sağlayacak bir formatta getirmektedir.

21-24 Mart arası GTC’de NVIDIA Research ile ilgili buradan ücretsiz kaydolarak bilgi edinebilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar