Okuma 5.3 dkKategoriler: AI, Çeviri, Clarissa Garza

San Francisco merkezli bir girişim ve NVIDIA Metropolis ortağı olan Plainsight, hayvancılık endüstrisinin çiftliklerden sofralara kadar her türlü operasyonlarını iyileştirmesine yardımcı oluyor.

Şirketin sistemi, Plainsight’ın Vision AI platformunu ve NVIDIA GPU’larını video analitik uygulamaları geliştirmek için eşleştirerek, hassas bir şekilde hayvan sayımı ve sağlık durumu izlemesi gerçekleştiriyor.

Büyükbaş endüstrisinde, inekler gibi birbirine çok benzeyen, sıklıkla omuz omuza ve hızlı hareket eden hayvanların sayımlarındaki yanlışlıklar yaygın ve genellikle maliyetli oluyor.

ABD’de bir ineğin maliyeti ortalama olarak 980 ile 1.200 dolar arasındadır. Tesisler inekler üzerinde günde 1.000 ile 5.000 arasında işlem yapar. Bu ölçekte, küçük bir yanlış sayım yüzdesi bile ulusal olarak yüz milyonlarca dolarlık kayıplara eşittir.

Plainsight CEO’su Carlos Anchia, “Edge AI (uç AI) ve NVIDIA Metropolis tarafından desteklenen bilgisayarlı görü uygulayarak, manuel olan bir süreci otomatikleştirebiliyoruz. Böylece insan sayımı ile gelen belirsizliği ortadan kaldırabiliyoruz” dedi. “Doğruluk, operasyonel olarak verimli olduğunda, kuruluşlar mevcut gelir akışlarını optimize etmeye başlayabilir.”

Plainsight, Vision AI teknolojisini operasyonel süreçlerine entegre etmek için dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri olan JBS USA ile birlikte çalışıyor. Ek olarak, Vision AI destekli büyükbaş sayımı, uygulanacak ilk çözümler arasındaydı.

JBS’de inekler, Plainsight’ın inekleri geçerken algılayan, izleyen ve sayan Vision AI Edge uygulamasına bağlanan sabit konumlu kameralarla ve güvenli bir özel ağ aracılığıyla sayılıyor.

Modeller, her bir hayvanı ayrı ayrı görüntüleyerek ve izleyerek karmaşık bir süreci basitleştiriyor. Son derece iyi çalışan bilgisayarlı görü modelleri, büyükbaş sayım çözümünün yalnızca bir parçasıdır. Plainsight, JBS’nin operasyonları ve inovasyon ekiplerinin işbirliği sayesinde, büyükbaş hayvan kabul ederken hesap verebilirliği yüksek doğruluklu bir şekilde sağlayarak alınan canlı hayvan ödemesinin mümkün olduğunca doğru olması için gereken dijital dönüşümü başlattı.

GPMoos ile Daha Yüksek Doğruluk

JBS için, değer yaratmanın ilk kanıtı, modeller oluşturmak ve bir NVIDIA Jetson AGX Xavier Developer Kit üzerinde işlemek.

Plainsight, görsel verileri ve yapay zekayı bir araya getiren uygulama çerçevesi olan NVIDIA Metropolis’in üye ortağı olarak, JBS’nin ABD bölümü ile ulusal kullanıma sunmak için modeller ve yapay zeka işlem hatlarını geliştirmeye devam ediyor.

Plainsight, NVIDIA T4 GPU’ları ile NVIDIA Sertifikalı Sistemleri birleştiren NVIDIA EGX platformu üzerine inşa edilmiş bir teknoloji kullanıyor. Plainsight’ın uygulaması, çiftlik hayvanlarının muhasebesini yönetmenin bir parçası olarak çiftlik hayvanlarını saymak ve izlemek için gerçek zamanlı olarak GPU başına düşen birden çok video akışını işliyor.

JBS ABD İş Çözümleri Kıdemli Müdürü Frederico Scarin do Amaral, “İnovasyon, JBS kültürü için temeldir. Günlük çalışma rutinlerinde verimliliği artırmak için AI teknolojisinin uygulanması önemlidir. Hayvan sayımında daha fazla doğruluk sağlayarak operasyonlarımızı iyileştiriyor ve hayvan refahının sürekli iyileştirilmesine olanak tanıyor” dedi.

Büyükbaşlarda Süt Sağımı

Yanlış sayım, endüstrinin karşılaştığı sorunlardan yalnızca bir tanesidir. Buna ek olarak, hayvanların görsel muayenesi de zahmetli ve hataya açıktır. Bu durum hastalıkların geç tespit edilmesine ve diğer hayvanlar için sağlık risklerinin artmasına neden olur.

İnsanların bir hayvanın davranışlarına bakarak tanımlayabildiği yürüyüş ve anormal davranış gibi benzer semptomlar, Plainsight’ın Vision AI platform sayesinde oluşturulan, eğitilen ve yönetilen bilgisayarlı görü modelleri ile yaklaşık olarak tahmin edilebilir.

Modeller, besi hayvanlarının taşıma araçlarından çıkarken ve yemleme alanındaki anormallikleriyle beraber, yürüyüşlerine dayalı olarak gözlemlenen belirli hastalıkların semptomlarını tanımlar.

Anchia, “Kameralar, fark edilmeyen sorunların belirlenmesi ve uyarılmasında çok yararlı olabilecek bir kaynaktır. AI, kameralar ve Plainsight’ın AI platformunun birleşimi, büyükbaş tedarik zincirindeki tüm katılımcıların dikkatini artırmaya yardımcı olabilir. Böylece hataya açık elle sayım yerine ticari operasyonlarına ve hayvan refahı iyileştirmelerine daha fazla odaklanabilirler” dedi.

Süt Üretimi

Plainsight, hayvan sağlığını izlemek için gelişmiş yapay zeka modellerini uyguluyor. Genomik, sağlık ve yaşam kanıtı kayıtlarını içeren gelişmiş teknolojiler paketi, yaşam boyunca eksiksiz bir canlı kaydına ulaşım, %100 doğrulanabilir sahiplik kanıtı ve şeffaflık sağlıyor.

Besiciler, meta verileri (yem, kalp atışı, sağlık vb.) toplarken ve eklerken NFT’leri özel bir dijital cüzdanda saklayabilecekler. Bu veriler daha sonra müfettişler, alıcılar, veterinerler ve işlemciler gibi izin verilen izleyicilerle paylaşılabilir.

Veriler, süreç boyunca her hayvanda kalacak ve bu verilere erişim et ambalajına basılmış benzersiz bir QR kod ile sağlanacaktır. Bu, tüketicilere menşei hakkında eşi görülmemiş bir bilgi verecek ve böylece her bir ineğin yaşam kanıtı ve kalitesine ilişkin görünürlük sağlayacaktır.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar