Okuma 6 dkKategoriler: AI, GEN AI, PRO GRAFİK

Üretken yapay zeka, endüstrilerde değişime yön veriyor. Üretken yapay zekanın avantajlarından yararlanmak için işletmelerin iş akışlarını güçlendirecek doğru donanımı seçmesi gerekiyor.

Yeni NVIDIA RTX 2000 Ada Generation GPU, kompakt iş istasyonlarına en yeni yapay zeka, grafik ve hesaplama performansı sunarak, profesyonel iş akışlarında bir önceki nesil RTX A2000 12 GB‘ye göre 1,5 kata kadar daha fazla performansa sahiptir.

RTX 2000 Ada’nın yetenekleri çarpıcı 3B ortamlar oluşturmaktan karmaşık tasarımları kolaylaştırmaya ve endüstriyel tasarımları iyileştirmeye kadar, yapay zeka ile hızlandırılmış bir geleceğin yolunu açarak profesyonellerin performansdan ödün vermeden çok daha fazlasını başarmalarına olanak tanıyor.

Yapay zeka destekli araçlar, çoklu ekran kurulumları ve yüksek çözünürlüklü içerikler gibi modern çoklu uygulama iş akışları, önemli ölçüde GPU belleğine ihtiyaç duyar. RTX 2000 Ada’nın sahip olduğu 16 GB bellek sayesinde, veri bilimi uzmanları, verileriyle daha hızlı çalışmak için en son teknolojilerden ve araçlardan yararlanabiliyor.

NVIDIA RTX teknolojisiyle desteklenen bu yeni GPU, NVIDIA DLSS ile grafiklerde etkileyici gerçekçilik sunarak, öncekinden 3 kat daha hızlı, ultra yüksek kaliteli, fotogerçekçi ışın izlemeli görüntüler sunuyor. Ayrıca RTX 2000 Ada, ürün tasarımı ve mühendislik tasarımı gibi işler için sürükleyici bir deneyim sağlıyor.

Performans, çok yönlülük ve yapay zeka yeteneklerinin birleşiminin bir arada olduğu RTX 2000 Ada, farklı sektörlerden profesyonellere hitap etmektedir.

Mimarlar ve şehir planlamacıları RTX 2000 Ada’yı görselleştirme iş akışlarını ve yapısal analizi hızlandırmak ve tasarım hassasiyetini artırmak için kullanabilirler. Endüstriyel bilgisayarlar kullanan ürün tasarımcıları ve mühendisler, hızlı, fotogerçekçi render ve yapay zeka destekli üretken tasarımla ürün tasarımlarını hızla yineleyebilir. İçerik üreticiler, yüksek çözünürlüklü videoları ve görselleri sorunsuz bir şekilde düzenleyebilir ve gerçekçi görsel efektler ve içerik oluşturma yardımı için yapay zekayı kullanabilir.

RTX 2000 Ada, hayati öneme sahip uç yapay zeka uygulamalarında tıbbi cihazlar için gerçek zamanlı veri işlemeyi güçlendirebilir, tahmine dayalı üretim süreçlerini optimize edebilir ve perakende sektöründe yapay zekanın etkin kullanımını sağlayabilir.

NVIDIA RTX’in Kullanım Alanını Büyütme

RTX 2000 Ada’nın gücünden ve performansından ilk yararlananlar arasında SOLIDWORKS uygulamaları için Dassault Systèmes, Rob Wolkers Tasarım ve Mühendislik ve WSP yer alıyor.

WSP başkan yardımcısı ve teknik lideri Mark Kauffman, Yeni RTX 2000 Ada Nesli GPU’nun, olağanüstü performans ve çok yönlülük sunan kompakt tasarımıyla önceki nesillere kıyasla etkileyici özelliklere sahip olduğunu söyledi. Kaufman “RTX 2000 Ada 16 GB RAM’i ile birlikte, kompleks modellerin sorunsuz bir şekilde yüklenmesini sağlıyor ve Autodesk 3ds Max, Adobe After Effects ve Unreal Engine gibi uygulamaları çalıştırmanın yanı sıra yol izlemeyi destekleme yeteneği, yaratıcı olanaklarımı genişletiyor.” diye ekledi.

Dassault Systèmes SOLIDWORKS grafik uygulamaları araştırma ve geliştirme direktörü Olivier Zegdoun, “Daha yüksek verimliliği, yeni nesil mimarisi, düşük güç tüketimi ve geniş çerçeve arabelleğiyle (frame buffer) yeni NVIDIA RTX 2000 Ada, SOLIDWORKS kullanıcılarına fayda sağlayacak” dedi. “Tasarımcılara ve mühendislere, daha büyük veri kümelerinde bile tam model doğruluğuyla yenilikçi ürün deneyimlerinin geliştirilmesini hızlandırmak için mükemmel performans sunuyor.”

Rob Wolkers Design and Engineering’in sahibi ve kıdemli endüstriyel tasarım mühendisi Rob Wolkers ise, “Günümüzün tasarım ve görselleştirme iş akışları, daha gelişmiş hesaplama gücü gerektiriyor” dedi. “Yeni nesil mimari ve geniş çerçeve arabelleğiyle (frame buffer) donatılan RTX 2000 Ada Generation GPU, endüstriyel tasarım ve mühendislik iş akışlarımda üretkenliği artırarak büyük veri kümeleriyle çalışma ve 3 kat daha hızlı aydınlatma ve yansıma senaryosuyla render oluşturmaya olanak tanıyor. ”

Yeni Nesil RTX Teknolojisi

NVIDIA RTX 2000 Ada en yeni NVIDIA Ada Lovelace GPU mimarisinin özelliklerine sahip. İşte Ada Lovelace mimarisi tabanlı NVIDIA RTX 2000 Ada’nın özellikleri:

  • Üçüncü Nesil RT Çekirdekleri: Yüksek doğruluklu fotogerçekçi render için 1.7 kat daha hızlı ışın izleme performansı.
  • Dördüncü Nesil Tensor Çekirdekleri: Dördüncü nesil Tensör Çekirdekleri, önceki nesle göre 1.8 kattan fazla performans sunarak daha hızlı AI hesaplama performansı.
  • Cuda Çekirdekleri: Grafik ve hesaplama iş yüklerinde önemli performans iyileştirmeleri için önceki neslin 1,5 katına kadar FP32 verimi.
  • 16 GB GPU Belleği:  Tasarımcılara, mühendislere ve içerik üreticilere büyük modeller, veri kümeleri ve render, ürün tasarımı ve sanal gerçeklik gibi iş yükleriyle çalışmak için gereken GPU Belleği.
  • AV1 Encoder: Sekizinci nesil özel donanım kodlayıcı (NVENC), yayıncılar ve video konferans için yeni fırsatlar. H.264’ten %40 daha fazla verim.
  • DLSS 3: Önemli ölçüde performans artışı.
  • Yoğun İş Akışları: Önceki nesle göre sanal gerçeklik iş akışlarında 3 kata kadar performans.
  • Güç Verimliliği: Önceki nesle göre aynı güç tüketiminde (70W) profesyonel grafik, görüntü oluşturma, yapay zeka ve hesaplama iş yüklerinde 2 kata kadar performans artışı.

NVIDIA RTX 2000 Ada Yeni Özellikler Sunuyor

Şu anda indirilebilen en yeni RTX Kurumsal Sürücü, RTX 2000 Ada desteğinin yanı sıra grafik iş akışlarını geliştiren bir dizi özellik içeriyor.

Video TrueHDR adı verilen yapay zeka tabanlı, standart dinamik aralıktan yüksek dinamik aralığa ton eşleme özelliği, içeriği Chrome veya Edge tarayıcılarında görüntülerken renk aralığını ve parlaklık düzeylerini genişletir. NVIDIA NGX yazılım geliştirme kitine eklenen Video Süper Çözünürlüğü ve TrueHDR desteğiyle, düşük çözünürlüklü kaynakların video kalitesi artırılabilir ve SDR içeriği kolayca HDR’ye dönüştürülebilir.

Bu sürümdeki ek özellikler şunları içerir:

  • TensorRT-LLM kütüphanesi.
  • Bit derinliği genişletme teknikleri ve yeni düşük gecikmeli B çerçevesi(B frame) aracılığıyla video kalitesinin iyileştirilmesi ve video codec bileşenlerine yönelik geliştirilmiş kodlama verimliliği.
  • Görevin daha hızlı tamamlanması için dolaylı uzantı NVIDIA API’sinin çalıştırılmasıyla iş yükünü CPU’dan GPU’ya aktarma yeteneği.
  • NVIDIA AI Enterprise ve NVIDIA Omniverse Enterprise platformlarına daha kolay kayıt için GPU seri numarasını masaüstü bilgisayarlardaki NV Kontrol Panelinde görüntüleme yeteneği.

NVIDIA RTX 2000 Ada GPU ile ilgili daha fazla bilgi almak ve ürün geldiğinde haberdar olmak için web sitemizi ziyaret edin.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar