Okuma 5.3 dkKategoriler: AI, GEN AI, PRO GRAFİK

NVIDIA, Universal Scene Description (OpenUSD) teknolojisinde devrim niteliğinde gelişmeler duyurdu. Üretken Yapay Zeka (Generative AI) modelleri ve NVIDIA Inference Microservices (NIM) tanıtan NVIDIA, robotik, endüstriyel tasarım ve mühendislik alanlarında büyük değişiklikler vaat ediyor. SIGGRAPH’ta ortaya konan bu yenilikler, sanal dünyaların gelişimini hızlandıracak ve OpenUSD’nin çeşitli endüstrilerde benimsenmesini genişletecek.

Ana Yenilikler

1. OpenUSD için NVIDIA NIM Mikro Hizmetleri

NVIDIA, OpenUSD geliştirmeleri için dünyadaki ilk üretken yapay zeka modellerini tanıttı: “NVIDIA NIM Microservices”. Bu modeller, geliştiricilerin USD iş akışlarına yapay zeka desteği sağlıyor.

Mikro hizmetler şunları içeriyor:

  • USD Code NIM: OpenUSD sorularını yanıtlıyor ve metin istemlerinden OpenUSD-Python kodu üretiyor.
  • USD Search NIM: Doğal dil veya görüntü tabanlı aramalarla OpenUSD 3D ve görüntü veri kütüphanelerinde arama yapmayı sağlıyor.
  • USD Validate NIM: Dosya uyumluluğunu OpenUSD sürümleri ile kontrol ediyor ve RTX ile render edilmiş görüntüler oluşturuyor.
  • Gelecek dönemde sunulacak hizmetler: USD Layout NIM, USD SmartMaterial NIM, fVDB Mesh Generation NIM, fVDB Physics Super-Res NIM ve fVDB NeRF-XL NIM.

2. Yeni USD Bağlayıcıları

NVIDIA, OpenUSD ile birlikte çalışabilirliği genişletmek için yeni bazı konnektörler yayınladı. Bunlar arasında:

– Unified Robotics Description Format’tan OpenUSD’ye bir konnektör,
– Geliştiricilerin özel USD veri konnektörleri oluşturmalarına olanak tanıyan OpenUSD Exchange SDK ve
– OpenUSD sahnelerini Apple Vision Pro’ya NVIDIA Graphics Delivery Network aracılığıyla aktarma araçları bulunuyor.

3. Endüstri Liderleri ile İşbirliği

– Foxconn: Foxconn, dünyanın en büyük elektronik üretim hizmetleri sağlayıcılarından biri olarak, NIM mikro hizmetleri ve NVIDIA’nın Omniverse platformunu kullanarak fabrikalarının dijital ikizlerini oluşturuyor. Dijital ikizler, fiziksel fabrika ortamlarının sanal kopyalarıdır ve gerçek zamanlı veri entegrasyonu sayesinde operasyonel verimliliği artırmak için kullanılabilir. Foxconn, üretim süreçlerini optimize etmek, bakım gereksinimlerini öngörmek ve genel operasyonel maliyetleri azaltmak amacıyla bu dijital ikiz teknolojisini benimseyerek üretim süreçlerinde devrim yaratmayı hedefliyor. Ayrıca, fabrikalarının dijital ikizlerini oluşturarak, ürün tasarımı ve üretim süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getiriyor.

– WPP: Dünyanın en büyük reklam ve halkla ilişkiler şirketlerinden biri olan WPP, yapay zeka destekli içerik oluşturma hattında NVIDIA’nın USD Search ve USD Code NIM mikro hizmetlerini uyguluyor. WPP, bu teknolojiler sayesinde pazarlama ve iletişim kampanyaları için içerik üretim sürecini hızlandırıyor ve daha yaratıcı, kişiselleştirilmiş ve etkili kampanyalar oluşturabiliyor. USD Search NIM, doğal dil işleme ve görüntü tabanlı arama yetenekleriyle, WPP’nin büyük veri kütüphanelerinde hızlı ve verimli bir şekilde arama yapmasını sağlıyor. USD Code NIM ise, metin istemlerinden OpenUSD-Python kodu üreterek, WPP’nin içerik oluşturma süreçlerinde otomasyonu ve verimliliği artırıyor. Bu işbirliği, WPP’nin müşterilerine daha hızlı ve özelleştirilmiş çözümler sunmasını mümkün kılıyor.

– Siemens: Siemens, mühendislik ve elektronik alanında dünya liderlerinden biri olarak, OpenUSD iş akışlarını Simcenter portföyüne entegre ederek endüstriyel simülasyonları geliştiriyor. Siemens’in Simcenter portföyü, ürün tasarımı, mühendislik ve simülasyon süreçlerini destekleyen geniş bir yazılım ve hizmet yelpazesini içeriyor. OpenUSD entegrasyonu, karmaşık simülasyon verilerinin yüksek doğrulukta gerçek zamanlı görselleştirilmesini sağlıyor. Bu entegrasyon, mühendislerin ürün performansını gerçek dünya ortamlarında daha derinlemesine analiz ve optimize etmelerine olanak tanıyor. Siemens, bu teknolojiyi kullanarak, daha yenilikçi ve yüksek performanslı ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Tüm bu gelişmeler, mühendislik süreçlerini hızlandırmak ve ürün geliştirme döngülerini kısaltmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Farklı Sektörlerdeki Etkisi

1. Robotik

Yeni URDF- OpenUSD konnektörü, robotik uzmanlarının robot verilerini uygulamalar arasında sorunsuz bir şekilde aktarmalarını sağlayarak tasarım, simülasyon ve pekiştirmeli öğrenme(reinforcement learning) süreçlerini geliştiriyor.

2. Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik

OpenUSD’nin Siemens’in Simcenter portföyü ile entegrasyonu, karmaşık simülasyon verilerinin yüksek doğrulukta gerçek zamanlı görselleştirilmesini sağlıyor, ürün performansına gerçek dünya ortamlarında daha derinlemesine içgörüler sunuyor.

3. Dijital İçerik Oluşturma

WPP’nin NIM mikro hizmetlerini benimsemesi, pazarlama ve iletişimde üretken yapay zeka ve OpenUSD standartlarını kullanarak içerik oluşturma süreçlerini hızlandırma potansiyelini gösteriyor.

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Bu ilerlemeler, dijital ikizlerin ve fiziksel tabanlı sanal ortamların geliştirilmesini demokratikleştirme sürecinde büyük bir adımı temsil ediyor. NVIDIA’nın Omniverse ve simülasyon teknolojisi başkan yardımcısı Rev Lebaredian’ın dediği gibi, “Ağır sanayiler için üretken yapay zeka patlaması burada.” Bu teknoloji, robotikte bir sonraki yapay zeka dalgasına hazırlık yaparken inovasyonu teşvik etmeyi vaat ediyor.

Sonuç olarak, NVIDIA’nın üretken yapay zeka modelleri ve OpenUSD için NIM mikro hizmetlerindeki son teklifleri, 3D tasarım ve simülasyonda önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Sanal dünya oluşturma yeteneklerini artırarak ve OpenUSD’nin benimsenmesini genişleterek, bu araçlar üretimden otomotive, yaratıcı endüstrilere kadar birçok sektörde inovasyonu hızlandırmayı hedefliyor.

NVIDIA Omniverse ve NIM’den faydalanmak için NVIDIA grafik işlemcili sistemlere sahip olmanız gerekiyor. NVIDIA profesyonel GPU’lu iş istasyonları ve NVIDIA ekran kartları ile ilgili bilgilere linklerden ulaşabilirsiniz.

Erişilebilirlik

USD Search, USD Code ve USD Validate NIM mikro hizmetleri, NVIDIA API kataloğunda önizlemede mevcuttur. OpenUSD’den URDF’ye bağlayıcı, NVIDIA Isaac Sim ile kullanılabilir. Geliştiriciler, yeni Omniverse geliştirici araçları ve referans iş akışlarını kullanarak üretken yapay zekayı OpenUSD iş akışlarına entegre etmeye başlayabilirler.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar