Okuma 2.7 dkKategoriler: Çeviri, Jason Black, OTONOM ARAÇLAR

NVIDIA Jetson AGX Orin Geliştirici Kit’i, GTC’de duyuruldu. Orin platformu, ileri robotik, otonom makineler, yeni nesil gömülü ve uç hesaplama uygulamaları için dünyanın en güçlü, kompakt ve enerji tasarruflu AI süper bilgisayarıdır.

AGX Orin, saniyede 275 trilyona kadar işlem (TOPS) yapabilir. Jetson AGX Xavier ile aynı form faktörü ve pin uyumluluğuna sahip olmasına rağmen, Xavier’den 8 kat daha fazla hesaplama gücüne sahiptir. NVIDIA Ampere mimarili ekran kartı, Arm Cortex-A78AE CPU, yeni nesil derin öğrenme ve görüntü hızlandırıcıları, yüksek hızlı arayüzler, daha hızlı bellek bant genişliği ve çok modlu sensör desteğiyle eşzamanlı olarak birden fazla AI uygulama hattını çalıştırabilir.

NVIDIA Jetson AGX Orin Geliştirici Kiti, üretim, lojistik, perakende, tarım, sağlık ve daha birçok sektör için gelişmiş AI destekli robotlar ve uç AI uygulamaları geliştirmek için uygundur.

NVIDIA Gömülü ve Uç Hesaplama Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olan Deepu Talla, “AI, imalat, sağlık, perakende, ulaşım, akıllı şehirler ve ekonominin diğer temel sektörlerinde dijital dönüşüm gerçekleştirirken, veri işleme talebi artmaya devam ediyor. Bir milyon geliştirici ve 6.000’den fazla şirket şimdiden çalışma ortamlarını Jetson’a uyumlu hale getirdi bile. Jetson AGX Orin’in kullanılabilirliği, yeni nesil robotik ve uç AI ürünlerini geliştirirken tüm endüstriyi güçlendirecek.” dedi.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Jetson AGX Orin Geliştirici Kiti Özellikleri:

  • 275 TOPS performans ve bir önceki nesle göre 8 kat performans artışına ek olarak çoklu sensörler için yüksek hızlı arayüz desteği
  • NVIDIA Ampere Mimarili GPU, 12-core Arm Cortex-A78AE 64-bit CPU, yeni nesil derin öğrenme ve görüntü hızlandırıcılar
  • Yüksek hızlı I/O, 204.8 GB/s bellek bant genişliği 32GB DRAM ile eşzamanlı olarak birden fazla AI uygulama hattını çalıştırma

Jetson AGX Orin Geliştirici Kitinin hesaplama kapasitesi, Jetson AGX Xavier’in 8 katından fazla. En yeni NVIDIA GPU teknolojisini, dünyanın en gelişmiş derin öğrenme yazılım yığınıyla entegre ederek bugünün ve geleceğin kompleks AI çözümlerini oluşturabilir. Geliştirici kiti, 2022’nin 4. çeyreği itibariyle tedarik edilecek olan Jetson AGX Orin ve Orin NX Modüllerin tüm kabiliyetlerine sahip.

Jetson AGX Orin Developer Kit kullanıcıları, NVIDIA CUDA-X hızlandırılmış hesaplama yığınından yararlanabilir. Bu yazılım yığını, NVIDIA NGC kataloğunda yer alan önceden eğitilmiş modelleri ve Isaac, Metropolis, TAO ve Omniverse gibi uygulama geliştirme ve optimizasyonu için NVIDIA uygulama kütüphanelerini ve araçlarını içerir.

Bu araçlar, üretim kalitesinde yapay zeka uygulamalarını pazara sürmek için gereken süreyi ve maliyeti azaltır. Geliştiriciler de 3B algılama, doğal dil işleme, çok sensörlü füzyon gibi büyük ve kompleks modeller ile çalışmaya başlayarak robotik ve uç AI problemlerini çözebilirler.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar