Okuma 2.6 dkKategoriler: OTONOM ARAÇLAR, AI, Çeviri

En küçük Jetson form faktörüne sahip olan Jetson Orin NX 16 GB modülü, robotik ve otonom projelerinize yüksek performans ve verimlilik sunuyor. Modül; üretim, lojistik, perakende, tarım, sağlık ve yaşam bilimleri gibi gelişmiş projelerde kolaylıkla kullanılabilir. Modül sahip olduğu boyut ile birlikte, dron ve elde taşınabilen ürünlerinizde kullanmanız için ideal bir çözümdür.

NVIDIA Jetson Orin NX modül, 10 W ile 25 W arasında yapılandırılabilen güç seçenekleriyle 100 TOPS’a kadar AI performansı sunar. Bu performans, NVIDIA Jetson AGX Xavier’in 3, NVIDIA Jetson Xavier NX performansının 5 katıdır.

Modül üzerinde sistem (system-on-module, SOM), NVIDIA Ampere mimarili GPU, yeni nesil derin öğrenme ve görüntü hızlandırıcıları, yüksek hızlı I/O ve hızlı bellek bant genişliğiyle çoklu AI algoritma kullanımlarını destekler. Jetson Orin NX 16GB ile, doğal dil işleme, 3B algılama ve çoklu sensör füzyonu gibi karmaşık AI modellerini kullanarak çözümler oluşturabileceksiniz.

JetPack 5.1’i kullanarak NGC’deki INT8 ve FP16 ön eğitimli modeller ile bazı bilgisayarlı görü testleri gerçekleştirildi. Aynı modeller, karşılaştırma yapılabilmesi için Jetson Xavier NX üzerinde de çalıştırıldı.

Aşağıdaki modeller karşılaştırma testlerinde kullanılmıştır:

Test sonuçlarının geometrik ortalaması alındığında, Jetson Orin NX, Jetson Xavier NX’e göre 2,1 kat daha yüksek performans gösteriyor. Diğer Jetson modülleri için yayımlanan yazılımsal optimizasyon güncellemelerinde performansta yaşanan 1,5 katlık iyileşme, Jetson Orin NX 16GB için de bekleniyor ve böylece Xavier NX’ten 3,1 kat daha yüksek performans gösterebilecek.

Jetson Orin NX’in performansını yükselten seyreklik( sparsity, hesaplamaya önemli ölçüde etkilemeyecek birçok sıfır veya değer içeren sayı matrisi) desteğiyle derin öğrenme ağlarındaki ince taneli yapılandırılmış seyrekliği(fine-grained structured sparsity) kullanarak Tensör çekirdeği işlemlerinin verimini artırabilirsiniz.

Bütün Jetson Orin modülleri, NVIDIA AI yazılımlarını destekliyor. Orin NX 16GB desteği ve Jetson Orin serisi için CUDA-X yazılımların yeni versiyonlarına sahip olan NVIDIA JetPack 5.1 sürümü yayınlandı.

Jetson Orin NX 16GB modülün özelliklerini mağazamızdan inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

Jetson Orin NX 16GB’de dahil olmak üzere bütün Jetson Orin modüllerini emüle edebilen Jetson AGX Orin Geliştirici Kitine buradan ulaşabilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar