Okuma 1.4 dkKategoriler: OTONOM ARAÇLAR

Apriltagler basitçe 2 boyutlu barkod olarak tanımlanabilir. Görsel bir alandaki nesneleri tanımlamak ve izlemek için bilgisayarlı görü uygulamalarında kullanılan bir tür referans işaretleme sistemidir. 2011 yılında Michigan Üniversitesi tarafından geliştirilmiştir ve o zamandan beri robotik, artırılmış gerçeklik ve diğer ilgili alanlarda popülerlik kazanmıştır.

Apriltagler, önceden belirlenmiş bir desene sahip siyah beyaz karelerdir. Bu desenler, Apriltag algoritması tarafından tanınarak, bir görüntüdeki etiketlerin konumlarını ve yönelimlerini tespit etmek için kullanılır. Bilgisayarlı görü algoritmaları tarafından kolayca algılanıp tanımlanabilecek şekilde tasarlanmış, QR koduna benzer bir modelden oluşur.

Genelde kağıt veya diğer düz yüzeylere basılır ve izlenmesi gereken nesnelerin üzerine yerleştirilir. Bir kamera, AprilTag içeren bir görüntü yakaladığında, bilgisayar görü yazılımı, etiketin 3B alanda konumunu (lokalizasyon) ve yönünü belirlemek için Apriltagleri kullanabilir.

AprilTaglerin avantajlarından biri, yüksek algılama doğruluğudur. Gerçek zamanlı olarak algılanıp tanımlanabilirler, böylece hareket hızı yüksek olan nesneleri veya dinamik ortamlarda takip işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ek olarak, AprilTag’ler son derece özelleştirilebilir ve kullanıcıların belirli uygulamalar için kendi benzersiz çalışmalarını oluşturmasına olanak tanır.

AprilTag kullanarak robotik, hareket izleme, sanal ve artırılmış gerçeklik, iç mekan konumlandırma sistemleri gibi çok çeşitli uygulamalar geliştirebilirsiniz. Açık kaynaklı olduğu için projenize özgü geliştirmeleri kolaylıkla yapabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar