Okuma 2.1 dkKategoriler: OTONOM ARAÇLAR

Bu yazıda haritalama, konumlandırma ve yönlendirme projelerinde sıklıkla kullanılan RPLidar modellerinin kurulumunu anlatacağız.

Neler Gerekli?

1- İlk olarak rplidar sdk github reposunu indirin. Aşağıdaki komut ile bu işlemi yapabilirsiniz.

Copy to Clipboard

2- İndirmiş olduğunuz reponun adresine erişin. Eğer farklı bir isimlendirme yapmadıysanız varsayılan olarak rplidar_sdk şeklinde dosya oluşuyor.

Copy to Clipboard

3- SDK’nın kurulması için derlenmesi gereken dosyalar bulunuyor. Derleme işlemi için aşağıdaki komutu, rplidar_sdk klasörünün içinde çalıştırın.

Copy to Clipboard

4- Derleme işleminden sonra lidarda çalıştıracağınız örnek kodlar da oluşuyor. Bunun için önce Release dosyasına ulaşın sonra derleme işleminin doğru tamamlandığını öğrenmek için “ls”komutunu çalıştırın. Dosya içeriğinin aşağıdaki gibi olması gerekiyor.

Copy to Clipboard

5- Örnek kodu çalıştırmadan önce, USB’den veri okuma izninin verilmesi gerekiyor. Bu izin işlemini aşağıdaki gibi komutu çalıştırarak verebilirsiniz.

Copy to Clipboard

6- USB’den veri okuma izni verildikten sonra artık örnek uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Buradaki 1000000, rplidar S3’ün baudrate’i. Biz RPLidar S3 kullandığımız için bu değeri yazdık. Buraya kullandığınız lidar modeline uygun baudrate değerini, aşağıdaki tablodan faydalanarak yazabilirsiniz.

Copy to Clipboard
Lidar Modeli Baudrate
RPLidar A1M8 115200
RPLidar S1 256000
RPLidar S2 1000000
RPLidar S3 1000000

7- Örnek kodu çalıştırdıktan sonra terminalinizde veriler akmaya ve lidar çalışmaya başlayacak. Lidarı oynatarak değerlerin değiştiğini, gerçek zamanlı olarak ölçüm yapıldığını görebilirsiniz.

Kurulumunu anlattığımız RPLidar modellerini uygun fiyata almak için mağazamızı buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

RPLidar’ı Jetson ile birleştirerek birçok robotik uygulaması geliştirebilirsiniz. Buraya tıklayarak RPLidar ile beraber kullanabileceğiniz Jetson modellerine uygun fiyata ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar