Oyunlar ve oyun geliştirme günümüz popüler konularının başında geliyor. Ekran kartı ve yapay zeka teknolojilerindeki gelişmeler, oyun grafiklerini ultra gerçekçi ve daha performanslı hale getiriyor. Tabi ki grafikleri sadece gerçekçi hale getirmiyor, stilize grafikleri de daha performanslı hale getirerek oyunlarda farklı deneyimler elde edilebilmesini sağlıyor.
Oyunların arkasında çalışan teknolojileri ve bunları kendi geliştirdiğiniz oyunlara nasıl entegre edeceğinizi gösteren bazı GTC oturumlarını sizin için listeledik.
Acceleration Structures in Ray Traced Open World Games [S42111]
Işın izleme, daha gerçekçi aydınlatma sağladığı için rasterizasyonun yerini alıyor. Hali hazırda yoğun bellek kullanan açık dünya oyunlarına ışın izleme özelliği eklemek için bellek yönetiminin çok iyi yapılmasını gerektirir. Bu oturumda özellikle performans ve bellek yönetimine odaklanılarak ışın izlemenin nasıl efektif kullanılacağı gösterilecektir.
Deep Dive: One Click Animation Retargeting in Omniverse [S41482]
Animation retargeting, hem oyun hem de animasyon dünyalarında uzun yıllardır süre gelen bir zorluk. Animasyonları herhangi bir yerden kolayca indirebilirsiniz fakat bunları sahnenizde kullanacağınız karakterlere entegre etmek rig, skeleton ve animasyon konularında teknik bilgiye sahip olmayı gerektiriyor. Bu oturumda Omniverse’in bu zorlukları, nasıl kullanımı kolay özelliklere dönüştürdüğünü, arkasında kullandığı algoritmayı ve yapıyı göreceksiniz.
GPU Performance Analysis and Improvements utilizing the NVIDIA Nsight Perf SDK [S41859]
NVIDIA GPU’ları üzerinde çalıştırdığınız grafik uygulamalarındaki darboğazları incelemek istiyorsanız bu oturum sizin için. NVIDIA Nsight Perf SDK ile bu darboğazları nasıl inceleyeceğinizi örnek bir senaryo üstünde görecek, böylece birkaç API kullanarak uygulamanıza ya da oyun motoruna ekleyebileceksiniz.
Kickstart RT: Easy Open-source Ray Tracing [S42359]
Işın izleme AAA oyunlar için opsiyonel olmaktan çıktı, gereklilik haline geldi. Kickstart RT, aydınlatma bilgilerini dünya uzay yapısında önbelleğe alan ve yansımaları, GI ve gölgeleri ışınlamak için kullanılan yeni bir cross-API (Direct3D11, Direct3D12 & Vulkan), cross-platform (Win64 & ARM) çözümü sunuyor. Bu oturumda Kickstart RT’de kullanılan algoritma tanıtılacak ve performansı gösterilecek.
NVIDIA DLSS Overview and Game Integrations [S42501]
NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS), Tensor çekirdekleri ve derin öğrenmenin güçlerini birleştirerek oyunların hem kalitesini hem de frame rate’ini yükseltiyor. DLSS’in arkasında ne olduğunu ve oyun motorlarına nasıl entegre edildiğini merak ediyorsanız bu oturumu kaçırmayın.
Practical Vulkan: From API to Applications [S41209]
Vulkan, yüksek performanslı grafikler için geliştiricilere GPU’nun direkt erişimini sağlayan low level API’dir. Yakın zamanda aldığı güncelleme ile daha performanslı hale geldi. Half Life Alyx’ten Wolfenstein oyunlarına kadar kullanılan Vulkan API’nin ne olduğunu bu oturumda keşfedeceksiniz.
RTX SDKs: The Foundation of Next-gen Lighting for Games [S42110]
NVIDIA, gerçek zamanlı aydınlatma ve denoising için RTXDI, RTXGI ve NRD adında 3 SDK sağlıyor. RTXDI; aydınlatma ve gölge hesaplamalarını, RTXGI; çoklu ışın sekme hesaplamalarını ve NRD gerçek zamanlı denoising algoritmaları sağlıyor. Bu oturumda bu 3 SDK’nın genel özelliklerinden ve basit entegrasyonlarını öğreneceksiniz.
21 – 24 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan GTC 2022’ye buradan ücretsiz kaydolabilirsiniz.
OPENZEKA HABERLERİ
OPENZEKA HABERLERİ
Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?