Okuma 7.7 dkKategoriler: PRO GRAFİK

Endüstrilerdeki dijital dönüşümün, görselleştirmeden sağlık sektörüne kadar her alanı etkilemesi, güçlü GPU’lara duyulan ihtiyacın günden güne artmasına neden oluyor. NVIDIA Ampere mimarisi destekli RTX A5000 ekran kartları, 7/24 çalışma süresi, 24GB’lık belleği gibi özellikleri ile dijital dönüşümdeki en büyük yardımcınız olacak. 24GB’lik bellek, tasarımcılara, mühendislere, sanatçılara ve hatta amatörlerin geleceği oluşturmasını sağlıyor.

RTX A5000 için avantajlı fiyatlara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Ampere Mimarisi, her ölçekte muazzam bir hızlanma sağlamak ve elastik hesaplama çağı için tasarlanmış bir mimaridir. 54 milyar transistör ve 7 nanometrelik en büyük yonga olmak gibi önemli yeniliklere sahiptir. Üçüncü nesil Tensor çekirdekleri, Multi Instance GPU, yapısal seyreklik, üçüncü nesil NVLink, ikinci nesil RT çekirdekleri gibi özellikleri bulunmaktadır. Ampere mimarisi hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

GPU ÖZELLİKLERİ RTX A5000
GPU Belleği 24GB GDDR6 error-correction code (ECC)
Görüntü Portları 4x DisplayPort 1.4
Maksimum Güç Kullanımı 230 W
Bağlantı PCI Express Gen 4 x 16
Form Faktörü 4.4″ (H) x 10.5” (L) Dual Slot
Termal Aktif
NVLink 2-yollu düşük profil (2-slot ve 3-slot köprü)
Virtual GPU (vGPU) Software Desteği NVIDIA Virtual PC (vPC) ve Virtual Applications (vApps),

NVIDIA RTX vWS, NVIDIA Virtual Compute Server

vGPU Profiles Supported Virtual GPU Lisans Rehberine Buradan Ulaşın
VR Desteği  Var

24GB Bellek Kimler İçin?

İkinci nesil 64 RT çekirdeği, üçüncü nesil 256 Tensor çekirdeği ve 8.192 CUDA çekirdekli 24 GB grafik belleği sayesinde ister amatör ister profesyonel olun saniyeler içinde yüksek kaliteli render alabilir, kolayca animasyonlar ve sahneler oluşturabilirsiniz.

Sahne Tasarımcıları İçin Render

GPU Rendering, render için CPU yerine ekran kartınızı kullanmanızı sağlar. Modern GPU’lar oldukça fazla sayıda hesaplama işlemi yapmak üzere tasarlandığından, render işlemlerinizi hızlandırabilir.

Cycles render motoru, Blender’ın ürün render için fiziksel yol izleyicidir (path tracing). Üretim ihtiyaçları için sanatsal kontrol ve esnek gölgeleme düğümleri ile kullanıma hazır fiziksel tabanlı sonuçlar sağlamak üzere tasarlanmıştır. RTX A5000’in, ikinci nesil 64 RT çekirdeği, Cycles render motorunun render süresinde gözle görülür hızlanma sağlıyor.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • 54.2 TFLOPS’luk ikinci nesil RT çekirdekleri ile fotogerçekçi içerikler
  • AI denoising için 222.2 TFLOPS’luk üçüncü nesil Tensor çekirdekleri
  • 2x 8K 60Hz, 4x 4K 120Hz monitör desteği

3B Animatörleri İçin

Hayal gücünüzü yüksek kaliteli görüntüler kullanarak gerçeğe dönüştürmek ister misiniz? Omniverse Machinima Beta ve RTX A5000 ekran kartları sayesinde bu artık mümkün. Omniverse Machinima’nın, kullanımı kolay yapısı ve araçları sayesinde oyun ve animasyon karakterlerinizi sahneye ekleyebilir ve etkileşime geçirebilirsiniz. Bütün bunları da yüksek kaliteli render ve gerçek zamanlı ışın izleme kullanarak yapabilirsiniz.

İster amatör ister uzun yıllardır sektörde çalışan bir profesyonel olun, A5000 ekran kartları kolay bir şekilde hayalinizdeki filmleri  oluşturabilirsiniz.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Önizleme ve sanal prodüksiyon için gerçek zamanlı ışın izleme
  • Gelişmiş grafik, animasyon ve video işleme için hızlandırılmış veri hatları
  • Grafik ve Hesaplama API destekleri

Karakter Modelleme

RTX A5000, NVIDIA Machinima ve Audio2Face ile gerçekçi insan modelleri oluştururken kolaylık sağlıyor. Hazırladığınız wav türündeki ses dosyanız, önceden eğitilmiş bir derin sinir ağına besleniyor ve ağın ürettiği çıkış, gerçek zamanlı yüz animasyonu oluşturmak için karakter ağınızın 3B köşelerini çalıştırıyor. Bu sayede karakteriniz, ses dalgalarına uygun bir şekilde hareket ettiriliyor.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Saniyeler içinde yüksek kaliteli render
  • Gerçek zamanlı interaktif uygulamalar
  • Gerçeğine uygun yüz animasyonları oluşturma
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Mimari Modelleme

Işın izleme performansını artıran ikinci nesil RT çekirdekleri, denoising rendering, DLSS, üretken tasarım (generative design) gibi AI destekli iş akışlarını hızlandıran üçüncü nesil Tensor çekirdekleri A5000 ile masasüstünüze geliyor. A5000 gücünden faydalanarak mimari görselleştirme iş akışlarınızın gerçekçiliğini ve performansını artırabilir, modelleriniz için etkileşimli çevre tasarımları yaparak, yaşayan sahneler oluşturabilirsiniz.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Gerçek zamanlı mimari görüntüleme
  • Yüksek kaliteli, düşük render süresi ile kısa sürede fazla iterasyon imkanı
  • Yüksek çözünürlüklü önizleme ve gerçek zamanlı ışın izleme

VR – Ready

Sanal gerçeklik(VR), teknoloji dünyasının en çarpıcı deneyimlerinin başında geliyor. RTX A5000’in gelişmiş 3D VR Rendering ve RT çekirdeklerinden gelen RTX özellikleriyle, sanal gerçeklikte yerinizi alabilir ve rahatlıkla geliştirme yapabilirsiniz.

7/24 çalışma süresi daha stabil performans sağlarken, yüksek belleğiyle VR iş yüklerinizin üstesinden gelebilirsiniz.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Değişken hız süper örneklemesi(VRSS), ekranın merkezine yakın kısımlardaki gölgelendirme oranını artıran NVIDIA Değişken Hızla Gölgelendirme (VRS) teknoloji desteği
  • Düşük gecikme ile yüksek kaliteli grafik rendering işlem hatlarını hızlandırarak, genişletilmiş gerçeklik (XR) iş akışlarının kolaylaştırılması
  • VRWorks™ SDK ve VR Ready desteği ile uygulama geliştirme kolaylığı
  • CloudXR SDK sayesinde 5G ve Wifi ile kablosuz sanal gerçekliğe erişim desteği

Oyun Geliştirme

NVIDIA SDK’ları oyun geliştiricilerine, ihtiyaç duyduğu görsel efektleri, fizik motorları, ışın izleme gibi araçlar sunuyor. A5000 sayesinde bu SDK’ları daha etkin bir şekilde kullanarak hem üretkenliğinizi artırabilir hem de oyun deneyimizini en üst noktaya taşıyabilirsiniz. Çoklu ekran desteği ve yüksek bellek sunan A5000 ile bir ekranda geliştirme yaparken, diğer ekranlarda yüksek çözünürlüklü denemeler yapabilirsiniz. Bu sayede daha az zaman harcayarak fazla sayıda iterasyon yaparsınız.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Daha optimize NVIDIA Dlss ve Reflex kullanımı
  • Unity ve Unreal Engine destekli NVIDIA SDK’larına erişim
  • Oyun grafiklerinde optimizasyon ve geliştirme yapmayı sağlayan Nsight Graphics desteği
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Termal Sistem ve Güç Tüketimi

Blower türündeki fanı sayesinde RTX A5000 termal performansıyla da öne geçiyor. Blower fanlar, dönüşte kullandığı çark sistemi ile soğuk havayı ekran kartının içinden geçirir ve doğrudan kasanın dışına atarak çok daha iyi hava akışı sağlar. Ekran kartından doğrudan kasanın dışına çıkan sıcak hava sayesinde, diğer kasa bileşenleriniz de daha performanslı çalışır.

Neden tercih etmelisiniz?

  • Güç ve soğutma teknolojisi sayesinde 7/24 termal denge
  • Aynı güçteki diğer ekran kartlarına göre daha düşük enerji tüketimi

Form Faktörü

11.17 x 26.67 cm’lik çift slotlu mükemmel boyutu sayesinde küçük alanda kolaylıkla çoklu GPU kullanımı gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek verimli soğutma sistemi, GPU‘ların birbirini etkilemeden performanslı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Neden Tercih Etmelisiniz?

  • Form faktörü ve NVLink sayesinde küçük alanda 48GB’lik belleğe ulaşabilirsiniz
  • Kompakt tasarımından dolayı kolaylıkla taşıyabilir ve montaj işlemi yapabilirsiniz

Çoklu GPU Ölçeklenebilirliği

NVIDIA NVLink Bridges, 2 RTX A5000’i birbirine bağlamanızı sağlar. Saniyede 112 gigabyte’a (GB/sn) kadar bant genişliği ve birleşik 48 GB GDDR6 belleğiyle yoğun bellek kullanımına ihtiyaç duyan iş yüklerinin üstesinden gelir.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar