Okuma 4.4 dkKategoriler: Çeviri, PRO GRAFİK, Richard Kerris

Sanal dünyaları birbirine bağlayan bir araç olarak tasarlanan NVIDIA Omniverse, artık GeForce RTX ve NVIDIA RTX GPU‘ları kullanan milyonlarca bireysel NVIDIA Studio yaratıcısı tarafından ücretsiz kullanılabilir.

NVIDIA, CES 2022’de Omniverse Machinima ve Omniverse Audio2Face için Nucleus Cloud, 3B market gibi yeni platform özellikleri duyurdu.

Sanatçılar, tasarımcılar ve içerik oluşturucular, Omniverse sayesinde dizüstü bilgisayarlarından veya iş istasyonlarından 3B varlıklar ve sahneler oluşturmak için önde gelen tasarım uygulamalarını rahatlıkla kullanabilir.

Beta sürümünün yayınlanmasından bu yana yaklaşık 100.000 kez indirildi.

Shanghai’da yaşayan Zhelong Xu, “Bu teknoloji, içerik üreticilere hızlı renderdan çok daha fazlasını vaad ediyor. NVIDIA Omniverse ve RTX, tasarımcılar için sonsuz imkanlara sahip güçlü bir platform.” dedi.

Xu gibi içerik oluşturucular, yeni nesil web için ihtiyaç duyulan çok miktarda içeriği oluşturmak ve bunlar üzerinde işbirliği yapmak için Omniverse’in araçlarını kullanıyor. Ticaret, eğlence, yaratıcılık ve endüstri için birbirine bağlı 3 boyutlu sanal dünyalar oluşturuyorlar.

Bu sınırsız dünyalar, mağazalar, evler, insanlar, robotlar, fabrikalar, müzeler ile doldurulacak. Tabi ki bunun için de çok büyük boyutta 3B içeriğe ihtiyaç duyulacak. Bu kadar fazla çeşit ve miktardaki içeriğin üretilmesi zordur ve birbiriyle uyumlu olmayan farklı araçların kullanılmasını gerektirir.

Omniverse, birbirinden bağımsız 3B dünyaları, paylaşımlı sanal bir sahneye bağlıyor.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

NVIDIA’nın 20 yılı aşkın çalışmasının sonucu olan Omniverse, mevcut kullanılan 3B’lu iş akışlarını iyileştirmek için, grafik, AI, simülasyon ve ölçeklenebilir hesaplama kabiliyetini tek bir platformda bir araya getiriyor.

Omniverse Beta’yı buradan indirebilirsiniz.

Bireysel kullanıcılar için ücretsiz olan Omniverse, içerik üreticilerinin en çok kullandığı 3B tasarım araçlarını tek bir sahneye bağlayabilir ve aynı anda uygulamalar arasında oluşturma ve düzenleme yapabilir.

Profesyonel ekipler için ücretli abonelik imkanı sunan Omniverse Enterprise, Kasım GTC’de duyuruldu.

Yeni Omniverse Özellikleri

  • Omniverse Nucleus Cloud, 3B Omniverse sahnelerinin “tek tıkla ortak iş birliği” yapmalarını sağlar. Bu sayede, sanatçılar devasa veri setlerini aktarmadan, odanın veya dünyanın herhangi bir yerinden işbirliği yapabilir. 3B bir sahnede, bulutla paylaşılan bir belge üzerinde çalışmak gibi sanatçı tarafından yapılan değişiklikler müşteriye geri yansıtılır.
  • Omniverse ekosistemi için önde gelen 3B pazar yerleri ve dijital varlık kütüphanelerinden gelen destek sayesinde içerik oluşturucular sahnelerini artık daha kolay oluşturabilecek. TurboSquid, CGTrader, Sketchfab ve Twinbru‘da USD (Universal Scene Description) tabanlı kullanıma hazır binlerce Omniverse asset bulunuyor.
  • Omniverse Machinima oyun oynamayı seven RTX yaratıcıları için Mechwarrior 5, Shadow Warrior 3, Mount & Blade II: Bannerlord ve Squad gibi önde gelen oyun başlıklarından yeni, ücretsiz karakterler, nesneler ve ortamlar içeriyor. İçerik oluşturucular, bu öğelerle kendi oyun sinematiklerini sahnelerine sürükle-bırak ile yeniden düzenleyebilir veya yeniden oluşturabilir.
  • Omniverse Audio2Face, ses dosyasıyla anında 3D yüzü canlandıran, devrim niteliğinde bir AI özellikli uygulamadır. Şimdi blendshape desteği ve Epic’in MetaHuman Creator uygulamasına doğrudan dışa aktarma sunuyor. Bu sayede uzun ve karmaşık şekillendirme süreci yapay zekaya bırakılır ve böylece içerik oluşturucular yaratıcı iş akışlarına daha fazla zaman ayırabilir.

Omniverse Ekosistemi Genişliyor

NVIDIA Omniverse ekosistemi, birçok partnerin oluşturduğu yeni Omniverse konnektörleri, uzantılar ve asset kütüphaneleri ile genişlemeye devam ediyor.

Son çıkan Omniverse konnektörleri, uzantıları ve asset kütüphaneleri:

  • e-on VUE, kullanıcıların gökyüzünden ve volumetrik bulutlardan arazilere, büyük ölçekli ekosistemlere, rüzgarlı bitki popülasyonlarına, açık su kütlelerine, yollara ve kayalara kadar dijital 3B doğa oluşturmasına olanak tanıyan bir uygulamadır. Doğanın kanunlarına uygun ve tüm sahne değişikliklerini doğrudan Omniverse aşamalarıyla senkronize edecek yerel bir Omniverse canlı bağlantı konnektörü içerir.
  • e-on PlantFactory, dallar kadar küçük veya dev sekoya ağaçları kadar büyük yaprakların sıfırdan modellenmesini sağlayan bir bitki örtüsü uygulamasıdır. Ayrıca rüzgar gibi animasyonları modeller ve PlantFactory’den Omniverse’e doğrudan bağlantı dahil olmak üzere çok çeşitli formatlarda assetlerin dışa aktarımına izin verir.
  • e-on PlantCatalog, 120’den fazla hazır prosedürel bitki örtüsü varlığının bir koleksiyonunu sağlar. Perdelik, tüller, perdeler ve döşemelik uygulamaları için iç ve dış döşeme kumaşları sağlayan “fiziksel kumaşın dijital ikizi” sağlayıcısı Twinbru, hepsi yüksek kaliteli ve fiziksel olarak doğru olan 21.000 farklı kumaş ve 11.000 dijitalleştirilmiş kumaş ikizi sunuyor. Bu sayede üretim ve mimari tasarım iş akışlarını kolaylaştırıyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar