Okuma 4.9 dkKategoriler: PRO GRAFİK, AI

The Mandalorian projesi için Industrial Light & Magic teknoloji partnerlerinden NVIDIA, Epic Games, ARRI ve Lux Machina birlikteliği ile gerçek zamanlı surround( real-time surround stage) sahne tasarımı hazırlayan ekip, izleyiciler için benzeri görülmemiş gerçekçilik seviyesinde yepyeni bir deneyim üzerine çalışmakta.

Film, eğlence ve prodüksiyon dünyası, yeşil perdeleri uzun yıllar temel bir unsur olarak kullandı. Ancak LED panellerin yükselişi, yeşil ekranın kullanım biçiminde yeni bir değişikliği beraberinde getirdi. LED paneller artık yeşil ekrana oranla daha sık kullanılıyor ve sonuçları yeşil perdenin çok ötesinde bir görsel şölen oluştururken, iş akışı için de bulunmaz bir sürat ve pratiklik kazandırıyor. Bu blog yazımızda değişimin arkasındaki nedenlere, Virtual Led Volume teknolojisinin sektörü nasıl etkileyeceğine, avantajlarına ve bu teknolojinin çıktıların kalitesi üzerine nasıl bir etki oluşturduğuna değineceğiz.

Yeşil ekranlardan LED panellere geçişin başlıca sebeplerinden biri de görsellerin kalitesidir. LED paneller, yeşil ekranlara göre daha gerçekçi ve inandırıcı bir görüntü sağlar. Bunun nedeni, LED panellerdeki aydınlatmanın sahnenin doğal ışığına uyacak şekilde ayarlanabilmesidir. Bu da sanal arka planın ön plandaki oyuncular ve sahne dekoru ile harmanlanmasını kolaylaştırır.
Yeşil perdede oyuncular tam olarak nereye bakacakları konusunda sürekli bir yönlendirmeye ihtiyaç duyarken, bu teknoloji ile artık görsel ile birebir interaktif birleşimde bulunabileceklerdir. Bu da izleyiciler için sürükleyici bir deneyim yaratır ve prodüksiyonun genel kalitesini artırır.

Led Sanal ekranların 180 derecelik bir görüş açısı sunması, aynı zamanda nesnelerin üzerine düşen ışığın gerçek dünya ışın izleme reflekslerine yakın görüntüler oluşturması açısından da rekabetçi bir çözüm oluşturmaktadır. (real-world reflection based)

LED panellerin daha popüler hale gelmesinin bir başka nedeni de çok yönlü olmalarıdır. Yeşil ekranlar, sanal arka planı ön planla birleştirmek için önemli miktarda post prodüksiyon çalışması gerektirir. LED paneller ise film yapımcılarının sahneyi gerçek zamanlı olarak yakalamasına olanak tanıyor. Bu sadece zamandan tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda post prodüksiyon işlerinin maliyetini de azaltır. Film yapımcıları, ışık ve sanal arka planda anında ayarlamalar yapabilir, bu da istenen etkiyi elde etmeyi kolaylaştırır.

Yayının Geleceği- Realtime Production

AI, IP video iş akışları ve sürükleyici gerçek zamanlı grafiklerle yayının geleceği NVIDIA’nın tam teknoloji çözümleri tarafından desteklenmektedir. NVIDIA profesyonel GPU’lar, NVIDIA ağ iletişimi teknolojilerinin yanı sıra sistemler, ön eğitimli yapay zeka modelleri, geliştirici araç setleri ve yazılım platformları ile esnek, hibrit, yazılım tanımlı ve canlı bir prodüksiyon altyapısı sunar.
Ayrıca, LED paneller yeşil ekranlardan daha verimlidir. Yeşil ekranlarda ekranı eşit şekilde aydınlatmak için çok fazla enerji gerekir, bu da pahalı ve zaman alıcı olabilir. LED paneller ise çok daha az enerji kullanır ve hızlı bir şekilde kurulabilir. LED paneller zaman ve enerjinin önemli olduğu mekan çekimlerinde kullanmak için idealdir.

Yeşil ekranlar yerine LED panel kullanmanın en önemli faydalarından biri, oyuncular üzerinde yarattığı etkidir. Yeşil ekranlar, esasen boş bir tuvalin önünde hareket ettikleri için oyuncular için kafa karıştırıcı olabilir.  Bu da sahnenin bağlamını anlamalarını ve uygun duyguları aktarmalarını zorlaştırabilir. LED paneller ile oyuncular sanal arka planı gerçek zamanlı olarak görebilirler. Bu da oyuncuların kendilerini sahneye kaptırmalarını ve daha inandırıcı bir performans sergilemelerini kolaylaştırır.

The Mandalorian – Teknik Detaylar

• The Mandalorian, Panavision‘ın full-frame Ultra Vista 1.65x anamorfik lenslerini kullandı. Anamorfik, LF’nin 1,44:1 en boy oranından tam olarak yararlanılarak 2,37:1 doğal en boy oranı oluşturulmasına izin verdi; bu oran, nihai çıktı için yalnızca 2,39:1’e kırpıldı. (bkz. American Cinematographer Şubat 2020).
• Sahne kavisli ve 20ft yüksekliğindeydi. (1.326 ayrı LED ekrandan oluşan 180 derecelik LED video duvarı.)
• Ana LED ekran, bir LED video tavan ile tamamlanan 270 derecelik yarım daire biçimli bir arka plandı. Bu, oyuncular ve sahne dekoru için 75′ çapında bir performans alanı sağladı.
• Sahnedeki açıklık erişim ve çekim için gerekliydi, ancak 132 LED ekrandan oluşan iki adet 18′ x 20’ asılı düz panel vardı ve 360 derecelik etkiyi tamamlamak için yerine indirilebiliyordu.

Sonuç olarak LED paneller, film ve eğlence endüstrisinin yeşil ekranı kullanma biçimini değiştiriyor. LED paneller daha gerçekçi ve inandırıcı bir görüntü sağlayan, çok yönlü, verimli ve oyuncular için daha iyi bir deneyim sağlayan gelişmiş bir tekniktir.

LED teknolojisi gelişmeye devam ettikçe, daha fazla film yapımcısının bu üretim yöntemini tercih ettiğini görmeyi bekleyebiliriz. LED panellere geçiş, izlediğimiz filmlerin ve şovların kalitesini ve deneyimini artırmayı vaat eden heyecan verici bir gelişme ve bu gelişmelerin tadını çıkarmak için bundan daha iyi bir zaman olamazdı…

This is the way. (The Mandalorian)

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar