Yükleniyor…

NVIDIA Omniverse + Dijital İkiz = Temiz Enerji

Küresel ısınmanın son zamanlarda hızlanması ve etkilerinin gözle görülür seviyeye gelmesi sebebiyle birçok araştırmacı, organizasyon ve hükümet, temiz ve güvenli enerji arayışı çalışmalarına hız kazandırdı. Birleşik Krallık Atom Enerjisi Kurumu (UKAEA), Manchester Üniversitesi ile birlikte gelecek yıllarda şebekeye temiz enerji sağlayabilecek tam ölçekli bir füzyon santrali projesinin tasarımını ve ...(Devamını oku)

NVIDIA, Yeni İnovasyonlarını Computex 2022’de Duyuruyor

Dijital ikizler, üretilmesi en kompleks ürünleri üretilebilir kılıyor. Donanım ve yazılımlar veri merkezlerini AI fabrikalarına dönüştürüyor. RTX'in gelişmesiyle oyunlar gerçeğe dönüşüyor. NVIDIA'nın Taipei'de düzenlediği Computex fuarıyla Tayvan, dünyanın inovasyon merkezi haline geldi. NVIDIA Oyun Ürünleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Fisher, "Tayvan, PC ekosisteminin doğum yeridir ve COMPUTEX'in ruhu, bu ...(Devamını oku)

Çeviri, OYUN, VERİ MERKEZİ|

NVIDIA GPU’ları Canlı Hücre Simülasyonlarını Mümkün Kılıyor

Canlı olan her hücre, enerji üretimi, protein sentezleme, gen transkripsiyonu gibi süreçlerden sorumlu binlerce bileşene sahiptir. Urbana-Champaign'deki Illinois Üniversitesi'ndeki bilim insanları, bu fiziksel ve kimyasal özellikleri parçacık ölçeğinde bir 3B simülasyonunu oluşturdular ve canlı bir hücrenin davranışını taklit eden tamamen dinamik bir model yarattılar. Cell dergisinde yayınlanan çalışma, hücrenin ...(Devamını oku)

GTC 22 Hesaplamalı Bilimler: Mars Yüzeyinden, Moleküllere

Bilimsel hesaplama teknikleri; Mars yüzeyine inmeye çalışan uzay aracının simülasyonundan tutun da biyokimyasal dinamiklere kadar çok geniş bir alanda kullanıyor. GPU teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sayesinde, yapılan hesaplamaların doğruluğu ve hızı artarken, yapılmak istenip teknolojik engellere takılan simülasyonlar da artık yapılmaya başlanıyor. Omniverse üzerinde dijital ikizi oluşturulan Füzyon reaktöründen, egzotik ...(Devamını oku)

VERİ MERKEZİ|

Meta, NVIDIA ile En Büyük AI Süper Bilgisayarını Oluşturuyor

Meta Platforms, en güçlü araştırma sistemi oluşturmak için NVIDIA Teknolojilerini seçti. Bugün duyurulan AI Research SuperCluster (RSC), yapay zekayı bir sonraki noktaya taşımak için yeni modelleri eğitmeye başladı. RSC tamamen çalışır hale geldiğinde, NVIDIA DGX A100 sistemlerindeki en büyük müşteri kurulumu olmuş olacak. Firma, blogunda "RSC'nin bize tamamen yeni ...(Devamını oku)

NVIDIA Hızlandırılmış Hesaplama Kütüphanelerini Tanıttı

NVIDIA, kütüphaneler, kod örnekleri ve kılavuzların da dahil olduğu 65 yeni ve güncellenmiş yazılım geliştirme aracı yayınladı. NVIDIA kataloğunda, şu anda 150’den fazla hızlandırılmış hesaplama aracı bulunuyor. NVIDIA Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, hızlandırılmış kuantum hesaplama için yeni nesil SDK’lar, teslimat algoritmaları ve grafik sinir ağı madenciliği gibi gelişmeleri ...(Devamını oku)

Hızlandırılmış Hesaplama Nedir?

Hızlandırılmış hesaplama, bir filmi satın aldığınızda sizi kredi kartı dolandırıcılarından korur. Hoşunuza gidebilecek ve hızlı teslimat yapan bir restorandan, güzel bir akşam yemeği önerir. Bir yönetmene Oscar ödülü kazanması için özel efektlerinde bile yardım edebilir. Günümüzde hem ticari hem de teknik sistemler, makine öğrenimi, veri analitiği, simülasyonlar ve görselleştirmeler ...(Devamını oku)

Michigan Ekibi Atomaltı Parçacık Problemini Çözmek İçin Hız Kazandı

Vikram Gavini'nin laboratuvarı, atom altı parçacıklar konusunda, rekor bir zamanda büyük bir dönüm noktasını geçti. Michigan Üniversitesindeki 3 kişilik ekip, ileri matematik kullanarak atom dünyasında yol gösterecek bir program hazırladı. Bu program, daha hafif araçlardan daha etkili ilaçların üretilmesine kadar birçok alana ilerleme imkanı sunuyor. Kodlar, grubun açık kaynak kodlu ...(Devamını oku)

DPU: Veri Merkezi Ağlarının Yeni İtici Gücü

Teknoloji dünyası, NVIDIA BlueField veri işleme biriminin kalbine ilk kez bakıyor. Çip, geçen yıl DPU kategorisini icat etti. Çok kısa bir sürede bulut hizmetleri, süper bilgisayarlar, birçok OEM ve yazılım ortağı tarafından kullanılmaya başladı. İsrail merkezli BlueField tasarım ekibi lideri baş mimar Idan Burstein, dünya çapındaki en iyi mikroişlemci tasarımcılarının ...(Devamını oku)

NVIDIA Sertifikalı Sistemler Masaüstüne Geldi

Hızlandırılmış iş yüklerini çalıştırma konusunda zorluk çeken kuruluşların artık bir çözümü var: NVIDIA Sertifikalı Sistemleri. Yaklaşık 20 küresel bilgisayar üreticisinden temin edilebilen bu sunucular, optimum performans, güvenilirlik ve ölçekle çeşitli hızlandırılmış iş yüklerini çalıştırmak için NVIDIA Sertifikalı Sistemler tarafından onaylanmıştır. NVIDIA Sertifikalı Sistemlerin kapsamı, GPU hızlandırmalı uygulamaları iyi bir şekilde ...(Devamını oku)

Popüler Yazılar

Popüler Yazılar

Go to Top