Okuma 3.3 dkKategoriler: AI, Çeviri, Nathan Horrocks, PRO GRAFİK

TIME Dergisi, iki boyutlu bir görüntüyü üç boyutlu bir görsele dönüştürebilen NVIDIA Instant NeRF teknolojisini 2022’nin en iyi buluşu olarak adlandırdı.

TIME yayınladığı yazıda NVIDIA Instant NeRF’den şu sözlerle bahsetti: “NVIDIA Instant NeRF’den önce, 3B görseller oluşturmak için özel ekipmanlar, bu alanda uzmanlık, çok fazla zaman ve para gerekiyordu. Şimdi sadece birkaç fotoğraf ve bir iki dakika yetiyor.”

Bu 3B render aracı, dünyanın en büyük grafik ve interaktif teknolojiler konferansı olan SIGGRAPH 2022’de tanıtıldı. NVIDIA araştırmacılarından Thomas Müller, Alex Evans, Christoph Schied, ve Alexander Keller, SIGGRAPH’da “Instant Neural Graphics Primitives with a Multiresolution Hash Encoding” adlı makalelerini yayınladılar. Ardından bu yaratıcı çalışma büyük bir popülerlik kazandı ve SIGGRAPH 2022 Teknik Makaleler Ödülü‘nü kazandı.

9.700’den fazla yıldıza ulaşan ve on binlerce indirmeye sahip Instant NeRF GitHub sayfası, geliştiricilere ve 3B içerik üretenlere çarpıcı 3B görseller yaratma imkanı sunuyor.

NeRF Nedir?

Neural Radiance Fields (NeRF), 2B görüntülerden 3B görüntüler veya sahneler üretebilen sinir ağlarıdır. Model, uzaysal konumlama (spatial location) ve hacimsel görselleştirme (volumetric rendering) kullanarak, görselin 3B halini oluşturmak için görüntülerde yer alan kamera pozunu kullanır.

NeRF’ler tarihsel olarak uzun saatler görselleştirme işlemi ve yoğun hesaplama gerektirirler. Instant NeRF’ler ise kullanıcılara az sayıda görsel ile bir görüntüyü veya sahneyi hızlı ve doğru bir şekilde görselleştirme imkanı sağlar. Instant NeRF ile saniyeler içinde bir sahne oluşturabilirsiniz ve model ne kadar uzun süre eğitilirse, sahnenin ayrıntıları o kadar fazla görselleştirilir.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Video 1: Instant NeRF ile oluşturulan Amalfi Sahili. -Jonathan Stephens

NeRF’leri Keşfetmek

NVIDIA, Instant NeRF kullanıcılarını desteklemek ve yaratıcılık kabiliyetlerini keşfetmeleri için yaz boyunca devam eden bir çekiliş düzenledi. Twitter’da 2,7 milyondan fazla kişiye ulaşan çekiliş, geliştiricilere GeForce RTX 3090 kazanma şansı verdi.

GitHub’da kodların yayınlanmasından bu yana, AI araştırmacılarından fotoğrafçılara kadar geniş bir içerik üreticisi topluluğu kendi NeRF’lerini oluşturarak Instant NGP kabiliyetlerini gösterdiler.

NeRF teknolojisinin ilk araştırmacılarından Franc Lucent’ten Michael Rubloff, NeRF’den “NeRF, bir fotoğraf veya videodan çok daha etkileyici olan anı dondurup yakalamanızı sağlıyor. Her şeyiyle yaşanan tüm anı, yeniden yaratmanın bir yolu. NeRF, fotogrametrinin doğal uzantısı ve modern fotoğrafçılığın evrildiği noktadır.” sözleriyle bahsetti.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Video 2: Zeus’un NeRF’ü. -Hugues Bruyère.

Montreal merkezli yaratıcı bir inovasyon stüdyosu olan Dpt’nin ortağı ve inovasyon şefi Hugues Bruyère, “ Müzeler, etkileşimli ve sürükleyici deneyimler için harika keşif alanlarıdır. Bunun gibi hacimsel sahneler, modern ve sürükleyici bir eğilim ile tarihi mirasın korunmasına doğrudan katkıda bulunabilir.” dedi.

Topluluk, bu yeni fotoğrafçılık biçimiyle kendilerini ve sanatlarını ifade ederek NeRF’leri başka bir düzeye taşıdı.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Video 3: Meditasyon yapan bir kadının NeRF sahnesi. -Franc Lucent

Kendi NeRF’lerinizi oluşturun!

Bu olağanüstü teknoloji herkesin kullanımına açıldı!

Kodun nasıl kurulacağını ve ilk NeRF’nizin nasıl oluşturulacağını öğrenmek için “ Getting Started with Instant NeRF” isimli yazıyı inceleyebilir veya doğrudan kodlama kısmına geçip NV Labs Instant NeRF GitHub‘ı takip ederek kendiniz deneyimleyebilirsiniz.

Ayrıca bu linke tıklayarak çeşitli sanatçı ve profesyonellerin projelerinde Instant NeRF’yi nasıl kullandığını da görebilirsiniz.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Video 4. Ayna yüzeylerini taramak için NeRF kullanmak. -Karen X. Cheng ve James Perlman

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar