Okuma 4.4 dkKategoriler: Çeviri, Charu Chaubal, VERİ MERKEZİ

Hızlandırılmış iş yüklerini çalıştırma konusunda zorluk çeken kuruluşların artık bir çözümü var: NVIDIA Sertifikalı Sistemleri. Yaklaşık 20 küresel bilgisayar üreticisinden temin edilebilen bu sunucular, optimum performans, güvenilirlik ve ölçekle çeşitli hızlandırılmış iş yüklerini çalıştırmak için NVIDIA Sertifikalı Sistemler tarafından onaylanmıştır.

NVIDIA Sertifikalı Sistemlerin kapsamı, GPU hızlandırmalı uygulamaları iyi bir şekilde çalıştırma yeteneklerini doğrulamak için aynı testlerden geçen iş istasyonlarıyla masaüstüne genişliyor.

Sertifikasyon, masaüstü veya dizüstü bilgisayar modelleri olarak sunulan bu sistemlerin, performanslarını en üst düzeye çıkarmak için dengeli bir tasarıma ve doğru yapılandırmalara sahip olmasını sağlıyor. İş istasyonlarında sertifika almaya uygun GPU’lar, en yeni NVIDIA RTX A6000, A5000, A4000, RTX 8000 ve RTX 6000’i içeriyor.

NVIDIA Sertifikalı iş istasyonları, NVIDIA HGX A100 8-GPU’lu en yüksek performanslı yapay zeka sunucularından, ana akım hızlandırılmış veri merkezleri için NVIDIA A30 Tensor Core GPU’lu kurumsal sınıf sunuculara kadar, mevcut olan 90’dan fazla sistemden oluşan bir ürün grubuna dahil edilecek. Uç noktalar için tasarlanmış düşük profilli, düşük güçlü sistemler için de NVIDIA A40 GPU’lar kullanılacak.

CDP’de Veri Bilimini Hızlandırmak için Sertifikalı Sistemler

Kullanıma sunulan Cloudera Veri Platformu (CDP) v7.1.6, şimdi NVIDIA Sertifikalı Sistemlerden yararlanıyor. Bu son sürüm, devasa veri işlemlerini gerçekleştirmek için veri analitiğini, ETL’yi ve NVIDIA GPU’lu Apache Spark gibi popüler veri bilimi araçlarını hızlandırmak için RAPIDS’i ekliyor.

Yapılan testler, CDP’nin bu sürümünün, hızlandırılmamış sunuculara kıyasla NVIDIA GPU’lu sunucularda 10 kata kadar daha hızlı çalıştığını göstermiştir. NVIDIA ve Cloudera, başlamayı kolaylaştırmak için, müşterilerin çeşitli satıcılardan satın alabilecekleri iki NVIDIA Sertifikalı sunucu yapılandırması öneriyor:

  • CDP Ready: Apache Spark’ı çalıştırmak için, sunucu başına iki NVIDIA A30 GPU’lu NVIDIA Sertifikalı sunucuların CDP Hazır yapılandırması, yalnızca CPU’ya yönelik modern alternatiflere kıyasla yüzde 50’den daha az artan maliyetle 5 kattan fazla performans sunar.
  • AI Ready: Ek olarak makine öğrenimi veya diğer AI ile ilgili uygulamaları çalıştıran müşteriler için NVIDIA A100 GPU, makine öğrenimi ve AI eğitiminde hızlandırmanın yanı sıra daha da fazla performans sağlar.

Veri bilimciler, veri merkezi kaynaklarını artırmak veya bulut tabanlı bilgi işlem maliyetlerini en aza indirmeye yardımcı olmak için genellikle iş istasyonlarında makine öğrenimi ve derin öğrenme modelleri geliştirir ve iyileştirir. NVIDIA Sertifikalı bir iş istasyonu kullanarak, daha büyük ölçekli prototip oluşturma ve üretim zamanı geldiğinde, farklı bir araca(tool) veya çerçeveye(framework) bağlantı yapmak zorunda kalmadan çalışmalarını NVIDIA Sertifikalı sunuculara taşıyabilirler.

Yeni Kılavuz, Sertifikasyonun Değerini Açıklıyor

Bir sisteme GPU’ları ve SmartNIC’leri kurmak söz konusu olduğunda, doğru sunucu veya iş istasyonu modelini seçmek, bileşenleri ve firmware’ı doğru şekilde yapılandırmak, yatırımdan en iyi şekilde yararlanmak için kritik öneme sahiptir.

NVIDIA-Certified Systems ile NVIDIA ve ortakları, belirli bir sistemin hızlandırılmış iş yüklerini iyi bir şekilde çalıştırabildiğini önceden doğrulamış ve en uygun donanım yapılandırmasını bulmuşlardır.

Yanlış yapılandırma, düşük performansa, düzgün çalışmamasına veya görevleri tamamlayamamasına neden olabilir. Sertifikasyon süreci, test edilen her sistem için bu gibi sorunların ortaya çıkarılmasını ve çözülmesini sağlıyor. Bu ve daha fazlası NVIDIA-Certified Systems ile Accelerate Compute-Intensive Workloads adlı yeni teknik incelemede açıklandı.

NVIDIA Sistem ortakları, bilgi işlem, grafik ve ağ hızlandırma konusundaki engin deneyime dayanarak NVIDIA tarafından tasarlanan 25’ten fazla test çalıştırır. Testlerin her biri, sistemin donanımını benzersiz ve kapsamlı bir şekilde kullanmak için seçilir, böylece mümkün olduğunca çok sayıda olası yapılandırma sorunu açığa çıkarılabilir. Bazı testler donanımın tek bir yönüne odaklanırken, diğerleri hem aynı anda hem de çok adımlı bir iş akışında birden çok bileşeni vurgulamaktadır.

Kuruluşlar, NVIDIA Sertifikalı Sistemler ile masaüstünden veri merkezine ve uca kadar hızlandırılmış bilgi işlem iş yüklerini desteklemek için performans açısından optimize edilmiş donanımı güvenle seçebilirler.

NVIDIA Sertifikalı Sistemler hakkında daha fazla bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar