Okuma 3.7 dkKategoriler: Ankit Patel, Çeviri, VERİ MERKEZİ

NVIDIA, kütüphaneler, kod örnekleri ve kılavuzların da dahil olduğu 65 yeni ve güncellenmiş yazılım geliştirme aracı yayınladı. NVIDIA kataloğunda, şu anda 150’den fazla hızlandırılmış hesaplama aracı bulunuyor.

NVIDIA Kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, hızlandırılmış kuantum hesaplama için yeni nesil SDK’lar, teslimat algoritmaları ve grafik sinir ağı madenciliği gibi gelişmeleri GTC açılış konuşmasında duyurdu.

Yeni Sektörler

Yeni yazılım geliştirme araçlarından bazıları:

NVIDIA ReOpt, Gerçek zamanlı lojistik için, araç rotalarını, depo seçimini ve filo planlamasını optimize eden gelişmiş, paralel algoritmalar sunar. Anlık olarak yeniden rota oluşturma özelliği sayesinde seyahat süresini azaltır, yakıt tasarrufu sağlar. Filonun boşta durduğu zamanları minimize ederek lojistik ve tedarik zincirinde önemli miktarda maliyetin önüne geçer.

Yönlendirme probleminin anatomisi

cuNumeric, array hesaplama için, kod değişikliği yapmadan çoklu GPU ve çok düğümlü sistemlere otomatik ölçeklendirme için NumPy kullanır. Mevcut Numpy kullanılan iş akışlarına kolayca adapte edilebilir ve binlerce GPU’ya ölçeklendirebilir.

DGX SuperPOD’da Richard-Lucy Deconvolution’ın Zayıf Ölçeklemesi

cuQuantum, kuantum hesaplama için, büyük boyutlu kuantum devre simülasyonlarını muazzam düzeyde hızlandırır. Kuantum araştırmacılarının daha geniş ve derinlemesine araştırma yapmasına olanak tanır. Geliştiriciler, hata toleransını belirlerken moleküller için kısa vadeli değişken kuantum algoritmaları(near-term variational quantum algorithms) ve hata düzeltme algoritmaları gibi alanları simüle edebilir. NVIDIA GPU Tensor Çekirdeklerini kullanan cuQuantum, kuantum devre simülasyon kütüphanelerini hızlandırmanın anahtarıdır.

CUDA-X hızlandırmalı DGL konteyner, grafik sinir ağları için büyük grafiklere sahip GNN’ler üzerinde çalışan geliştiricilere kolayca çalışma ortamı kurulumu sağlar. Konteyner, DGL(deep graph library) ve Pytorch’u birleştiren entegre, GPU hızlandırmalı bir GNN ortamında çalışmayı kolaylaştırır. GPU hızlandırmalı GNN’ler ile tek bir grafikte trilyon kenara yaklaşan dünyanın en büyük modellerinden bile içgörüler çıkarılabilir.

Güncellenmiş SDK’lar Uygulama Geliştirmeyi Hızlandırıyor

Clara, DLSS, RTX, Nsight ve Isaac kitleri dahil olmak üzere NVIDIA’nın en popüler SDK’larında özellik geliştirmeleri ve yükseltmeler yapıldı.

RAPIDS 21.10, veri bilimi için zaman serisi verileriyle çalışmak için yeni özellikler ve mevcut algoritmalara yönelik hızlandırmalar sunar. Apache Spark 3.0 için RAPIDS Accelerator, firmaların kod değişikliği yapılmadan NVIDIA GPU’larında analitik operasyonlarını hızlandırmalarına olanak tanır.

Deepstream 6.0, Akıllı video analitiği için, basit, sezgisel AI ürün geliştirme akışı için minimum kodlama yeteneği ve görsel bir sürükle ve bırak arayüzü ile bilgisayar vizyonunu kullanıcılar için erişilebilir kılan yeni bir grafik oluşturucu arayüzü sunar.

Triton 2.15, TensorRT 8.2 ve cuDNN 8.4, derin sinir ağları için büyük dil modellerinde yeni optimizasyonlar, gradyan destekli karar ağaçları ve random forest algoritmaları için çıkarım hızlandırması sağlar.

DOCA 1.2, veri merkezi ağı için donanım ve yazılım kimlik doğrulaması, hat hızında veri şifreleme, dağıtılmış güvenlik duvarı ve akıllı telemetri yoluyla tehdit korumasını genişleten sıfır güvenli bir güvenlik kütüphanesi sunar.

Merlin 0.8, öneri sistemleri için çok az veya hiç kullanıcı verisi olmadan kullanıcının bir sonraki eylemini tahmin etmek için yeni özelliklere ve GPU belleğinden daha büyük modelleri destekler.

Kurumsal AI için SDK’lar

Triton ve RAPIDS gibi SDK’ların da içinde bulunduğu NVIDIA AI Enterprise software suite, NVIDIA tarafından optimize edilmiş, onaylanmış ve desteklenmiştir. Mainstream sunucularda çalışır. Geliştiriciler, NVIDIA LaunchPad programından yararlanarak NVIDIA AI Enterprise’ı deneyebilirler.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar