Okuma 3.6 dkKategoriler: Mike Geyer, AI, Çeviri, OMNIVERSE

Mercedes-Benz, üretim ve montaj tesislerini tasarlamak, planlamak ve işletmek için NVIDIA Omniverse’in Evrensel Sahne Tanımı (OpenUSD) uygulamalarını kullanarak fabrikalarının dijital ikizlerini hazırlamaktadır.

Mercedes-Benz yeni nesil araç portföyünü Almanya, Macaristan ve Çin’deki üretim tesislerinde hayata geçirmeyi planlamaktadır. Bu portföyün Mercedes-Benz’in 30’dan fazla fabrikasında portföy oluşturması beklenmektedir. “Önce Dijital” yaklaşımı ile verimliliğin artırılması, hataların önlenmesi ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflenmekte olup, Mercedes-Benz MO360 üretim sisteminde önemli bir değişiklik işaret edilmektedir.

Mercedes-Benz, NVIDIA Omniverse’ten yararlanarak tedarikçileriyle doğrudan etkileşime geçebilmekte ve koordinasyon süreçlerini %50 oranında azaltabilmektedir. Mercedes’ten yapılan açıklamaya göre, üretimde dijital ikiz kullanmak, bir montaj hattının dönüştürülmesi veya inşası için gerekli olan süreyi yarıya indirirken, aynı zamanda üretim süreci kalitesini artırmaktadır.

NVIDIA Omniverse ve simülasyon teknolojisinden sorumlu başkan yardımcısı Rev Lebaredian yaptığı açıklamada NVIDIA Omniverse ve yapay zeka kullanımının üretim süreçlerini optimize ettiğini ve inşaat süreleri ile üretim maliyetlerini azalttığını belirtmiştir.

Yapay zekanın devreye girmesi yeni enerji alanları ortaya çıkarmakta ve maliyet alanında tasarruf fırsatları yaratmaktadır. Almanya fabrikası(Rastatt) boya atölyesi dijital üretime öncülük etmek için kullanılmaktadır. Fabrikada yapılan pilot testte yapay zeka kullanılarak %20 oranında enerji tasarrufu sağlanmıştır.

Son Teknoloji Yazılım Sistemlerinin Desteklenmesi

Yeni nesil Mercedes-Benz araçlarının tümü “MB.OS” yazılımına standart olarak sahip olacaktır. Mercedes-Benz, yazılım tanımlı araçlar geliştirmek için NVIDIA ile partnerlik kurmuştur. Mercedes-Benz filoları NVIDIA DRIVE Orin ve DRIVE yazılımı üzerine inşa edilecek ve akıllı sürüş özellikleri yine Omniverse üzerine inşa edilen NVIDIA DRIVE Sim platformunda test edilip onaylanacaktır.

Mercedes-Benz MO360 üretim sistemi, aynı üretim hattında elektrikli, hibrit ve benzinli modeller üretimini ve elektrikli araç üretimininin ölçeklendirmesini sağlayacaktır. MB.OS’nin üretimde kullanılması ile birlikte araçlar montaj hatlarından en son yazılım sürümüyle çıkacaktır.

Mercedes-Benz Group AG Üretim, Kalite ve Tedarik Zinciri Yönetimi Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Burzer, Mercedes-Benz, yapay zeka, MB.OS ve NVIDIA Omniverse tabanlı dijital ikizin MO360 ekosistemine entegrasyonu sayesinde otomotiv üretiminde yeni bir çağ başlatıldığını belirtmiştir.

‘Önce Dijital’ yaklaşımı, MMA modellerinin küresel üretim ağında piyasaya sürülmesinden önce verimlilik potansiyelini ortaya çıkarmakta ve üretimin artırılmasını önemli ölçüde hızlandırmaktadır.

Geleceğin Esnek Fabrikaları

Üretim hattında yaşanan aksaklıklardan kaynaklanan maliyetlerden kaçınmak önemlidir. Omniverse, fabrika planlamacılarının üretim hattını durdurmadan, simülasyon ortamında üretim hatlarını yeniden düzenlemesine imkan tanımaktadır.

Bu sanal yaklaşım yeni hatların verimli bir şekilde tasarlanmasını ve mevcut hatlar için değişiklik yönetimini sağlarken, aynı zamanda arıza süresini azaltmakta ve ürün kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olmaktadır. Bu yeni anlayış dünyadaki otomobil üreticileri için pek çok şeyin değişeceği anlamına gelmektedir.

Verimlilik için Omniverse İşbirliği

Macaristan fabrikası, tam dijital ikizine sahip olan ilk tesis olma özelliğini taşımaktadır. Bu sanal alan, montajın kalbinde bulunmakta ve teknik ve ilave donanım hatları arasında gelişime imkan tanımaktadır.

Omniverse ortamında sağlanan işbirliği ile, tedarikçiler ve planlamacılar sanal ortamda karşılıklı olarak etkileşime girerek, yerleşim seçenekleri ve otomasyon değişikliklerini gerçek zamanlı olarak yapabilmekte ve sonuçları doğrulayabilmektedirler. Bu da yeni üretim hatlarının maksimum kapasiteye ulaşma süresini ve yeniden dizayn veya üretimi hattının durma riskini azaltmaktadır.

Dijital ikizlerle sanal işbirliği, projelerin planlanmasını ve uygulanmasını önemli ölçüde hızlandırmakta ve yeni üretim hatlarının başlatılması için önemli maliyet tasarrufları sağlayabilmektedir.

NVIDIA Omniverse hakkında daha fazla bilgi almak için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar