Şahin Can Alpaslan2021-09-02T09:47:51+03:00

Şahin Can Alpaslan

Merhaba ben Şahin Can Alpaslan. Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü mezunuyum. Hacettepe Üniversitesi’nde Hesaplamalı Kimya konusunda yüksek lisansımı yapıyorum ve Open Zeka Firmasında Yüksek Başarımlı Hesaplama üstüne çalışıyorum.

NVIDIA Jetpack 6 Erişime Açıldı!

Geçtiğimiz gün Jetpack SDK 6.0’ın ilk sürümü olan Jetpack 6.0 Geliştirici versiyonu yayınlandı. Jetpack 6.0 Geliştirici sürümü, CUDA 12.2, Linux Kernel 5.15, Ubuntu 22.04 tabanlı dosya sistemi gibi güncellemelerinin de dahil olduğu tam hesaplama yığını olarak yayınlandı. Yayınlanan bu sürüm, Jetson AGX Orin Geliştirici Kiti ile beraber, Orin serisi ...(Devamını oku)

OTONOM ARAÇLAR|

Jetson Hata Ayıklama: UART

UART (Evrensel Asenkron Alıcı/Verici - Universal Asynchronous Receiver/Transmitter), elektronik cihazlar arasındaki iletişim için yaygın olarak kullanılan bir seri iletişim protokolüdür. Geliştiriciler, hata ayıklama için UART kullanırken, geliştirdikleri cihaza bir UART modülü bağlayarak cihazdan harici bir terminale veya hata ayıklayıcıya hata ayıklama mesajları göndermelerine olanak tanıyabilir. Bu, değişkenlerin, program akışının ...(Devamını oku)

OTONOM ARAÇLAR|

Jetson Güç Optimizasyonu

Jetson modülleri gibi gömülü sistemler ile çalışırken performans ve termal problemlerden kaçınmak için hesaplama kaynaklarını kontrol etmek ve yönetmek hayati bir önem taşıyor. Jetson modülleri, GPU, CPU ve birçok AI hızlandırıcı (PVA, DLA, vb.) barındıran bir tasarıma sahiptir. Bunlar dışında kullanılan elektriksel gücü optimize etmek için güç yönetimi entegre ...(Devamını oku)

OTONOM ARAÇLAR|

Mercedes-Benz Dijital Üretim Sistemini NVIDIA Omniverse, MB.OS ve Generative AI ile Hazırlıyor

Mercedes-Benz, üretim ve montaj tesislerini tasarlamak, planlamak ve işletmek için NVIDIA Omniverse’in Evrensel Sahne Tanımı (OpenUSD) uygulamalarını kullanarak fabrikalarının dijital ikizlerini hazırlamaktadır. Mercedes-Benz yeni nesil araç portföyünü Almanya, Macaristan ve Çin’deki üretim tesislerinde hayata geçirmeyi planlamaktadır. Bu portföyün Mercedes-Benz'in 30'dan fazla fabrikasında portföy oluşturması beklenmektedir. “Önce Dijital” yaklaşımı ile ...(Devamını oku)

Mike Geyer, AI, Çeviri, OMNIVERSE|

Jetson Terminal Kurulumu

Yeni bir Jetson yazımızdan herkese merhabalar! Bu yazımızı okuduktan sonra NVIDIA Jetson modüllerinin kurulumunu terminal üzerinden rahatlıkla yapabileceksiniz. Jetson modülleri hakkında detaylı bilgi almak için "NVIDIA Jetson Modülleri, Geliştirici Kitleri ve Taşıyıcı Kartları Nelerdir ?" adlı yazımızı okuyarak giriş yapabilirsiniz. Nelere İhtiyacımız Var? Ubuntu yüklü bir host bilgisayar (sanal ...(Devamını oku)

OTONOM ARAÇLAR|

Omniverse Cesium ile Coğrafi Bilgi Sistemleri

Cesium, 3 boyutlu jeo uzamsal uygulamalar oluşturmak için kullanılan bir platformdur. Jeo uzamsal veri bir diğer adıyla coğrafi veriler, dünya yüzeyindeki konumlarla ilgili bilgileri içeren verilerdir. Coğrafi verinin yer aldığı projelerinizde Omniverse ve Cesium'u beraber kullanarak; tam ölçekli, doğruluğu yüksek WGS84 Sanal Dünya, 3 boyutlu jeo uzamsal veri üzerinde ...(Devamını oku)

AI|
Go to Top