Hatice Sinem Başkal2022-04-08T13:34:34+03:00

Merhaba ben Hatice Sinem Başkal. Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisiyim ve aynı zamanda OpenZeka bünyesinde yazılım geliştirici olarak çalışıyorum.

NVIDIA TAO 5.5 ve Yeni Modeller

NVIDIA TAO, AI modellerinin geliştirilmesini, dağıtımını basitleştirmek ve hızlandırmak için tasarlanmış bir araçtır. NVIDIA TAO, ön eğitimli modelleri kullanmanıza, kendi verilerinizle bu modelleri ince ayar yapmanıza ve yapay zeka uzmanlığına ihtiyaç duymadan modelleri belirli kullanım durumlarına optimize etmenize olanak tanır. TAO, NVIDIA donanım ve yazılım ekosistemiyle sorunsuz bir şekilde ...(Devamını oku)

AI|

NVIDIA Akademik Grant Programı’ndan Üretken Yapay Zeka, LLM, Simülasyon ve Modelleme Çalışmalarına Destek Çağrısı

NVIDIA Grant Program, NVIDIA tarafından desteklenen, araştırmacılara, geliştiricilere, öğrenciler ve akademisyenlere çeşitli alanlarda projelerini desteklemek amacıyla sağlanan fon veya donanım hibesi programıdır. Bu program, yapay zeka, derin öğrenme, veri bilimi, yüksek performanslı hesaplama (HPC), robotik, otonom araçlar, grafikler ve diğer yüksek teknoloji alanlarında çalışan bireylere ve ekiplere destek olmayı ...(Devamını oku)

AI, GEN AI|

OpenUSD ve Omniverse İşbirliği

İnternet için HTML ne anlam ifade ediyorsa, 3D yazılımlar için de OpenUSD (Universal Scene Description) aynı anlama gelmektedir. Bu teknoloji, 3D içerik oluşturma ve yönetme süreçlerini kökten değiştirme potansiyeline sahiptir. OpenUSD, Pixar tarafından geliştirilen ve geniş bir endüstri yelpazesinde standart hale gelen açık kaynaklı bir 3D sahne tanımlama ve ...(Devamını oku)

AI, PRO GRAFİK|

OpenUSD AI İle Güçlendiriliyor: NVIDIA 3D Tasarımı Dönüştürüyor

NVIDIA, Universal Scene Description (OpenUSD) teknolojisinde devrim niteliğinde gelişmeler duyurdu. Üretken Yapay Zeka (Generative AI) modelleri ve NVIDIA Inference Microservices (NIM) tanıtan NVIDIA, robotik, endüstriyel tasarım ve mühendislik alanlarında büyük değişiklikler vaat ediyor. SIGGRAPH'ta ortaya konan bu yenilikler, sanal dünyaların gelişimini hızlandıracak ve OpenUSD'nin çeşitli endüstrilerde benimsenmesini genişletecek. ...(Devamını oku)

AI, GEN AI, PRO GRAFİK|

NVIDIA, Yapay Zeka Bulut Sağlayıcıları için Yeni Referans Mimarisini Duyurdu

NVIDIA, üretken yapay zeka hizmetleri sunmak isteyen bulut sağlayıcıları için yeni bir referans mimarisi duyurdu. NVIDIA Cloud Partner referans mimarisi, üretken yapay zeka (Generative AI) ve büyük dil modellerini (LLM'ler) işleyebilen yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve güvenli veri merkezleri oluşturmak için bir plan sunmaktadır. Bu referans mimari, NVIDIA İş Ortağı ...(Devamını oku)

AI, PRO GRAFİK|

Yeni NVIDIA RTX A400 ve A1000 GPU’lar ile Yapay Zeka Destekli Tasarım

Tasarım uygulamalarında yapay zeka entegrasyonu giderek yaygınlaşıyor ve bu durum gelişmiş hesaplama kabiliyetine olan talebi artırıyor. Bu da, profesyonellerin ve tasarımcıların projelerinin ölçeği, karmaşıklığı veya kapsamı ne olursa olsun daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor. NVIDIA artan bu talebi karşılamak amacıyla, masaüstü bilgisayarlar için NVIDIA Ampere mimarisi ...(Devamını oku)

PRO GRAFİK|
Go to Top