Okuma 5.1 dkKategoriler: AI, Çeviri, Kimberly Powell, OTONOM ARAÇLAR

NVIDIA Clara AGX, tıbbi cihazlar için tek kare ve akışlı x-ray uygulamalarında yapay zeka destekli özelliklerin geliştirilmesini sağlayan gömülü bir yapay zeka platformudur. Tıbbi görüntüleme sistemlerinin lider üreticilerinden Carestream Health, NVIDIA Clara AGX’in kullanımını araştırıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimler tıbbi görüntüleme, cerrahi ve elektron mikroskobunda yapay zeka çözümleri için Clara AGX’i kullanmayı düşünüyor. Bunların arasında Boston merkezli Activ Surgical firması da var. Firma, ameliyathaneye gerçek zamanlı AI içgörüleri sağlamak için bir donanım görüntüleme modülü kullanmayı düşünüyor.

Genel kullanıma sunulan NVIDIA Clara AGX geliştirici kiti, mikroskoplar, ultrasonlar ve endoskoplar gibi yazılım tanımlı araçların geliştirilmesini ilerletiyor.

Bu yeni nesil tıbbi cihazlar, klinik deneyimin her adımında destek sağlayan düzinelerce gerçek zamanlı AI uygulamasından oluşuyor. NVIDIA Clara AGX, yüksek bant genişliğine sahip sinyal işleme, hızlandırılmış bilgi işlem yapılandırması, AI işleme ve gelişmiş 3D görselleştirme sunabilen evrensel bir platform sağlayarak bu yeni tıbbi cihazların gelişimini hızlandırıyor.

Klinisyenlerin Gerçek Zamanlı Çalışmasına Yardımcı Olma

Endoskoplar ve cerrahi robotlar gibi tıbbi aletler kameralarla monte edilerek, cihazları çalıştıran klinisyenlere video gönderir. Bu akışları yakalamak ve video içeriğine bilgisayarlı görü yapay zekası uygulamak, hasta bakımını iyileştirmek ve yeterli tıbbi görüntüleme kaynaklarına sahip olmayan hastanelerin yeteneklerini desteklemek için araçlar sağlayabilir.

NVIDIA Jetson AGX Xavier, NVIDIA RTX 6000 GPU ve NVİDİA Mellanox ConnectX-6 SmartNIC ile tasarlanan Clara AGX geliştirici kiti, geliştiricilerin gerçek zamanlı sistem yazılımlarıyla çalışmaya başlamalarını kolaylaştıran bir SDK ile birlikte geliyor.

Platformda kurulu olarak NVIDIA EGX bulunuyor. NVIDIA EGX, hastanelerde cihaz filolarını güvenli bir şekilde dağıtmak için NVIDIA Fleet Command’ın da olduğu bulutta yerel kapsayıcılı yazılım ve mikro hizmetler sağlıyor. İkisinin birlikte kullanımı günlük sensörleri akıllı sensörlere dönüştürüyor. Bu akıllı sensörlerin içerisinde gömülü yazılım olup yazılımlar geliştikçe AI algoritmalarıyla düzenli olarak güncellenebiliyor. Bu durum anlık gelişmeleri günlük tıp uygulamalarıyla sürekli olarak ilişkilendirmek için önemli bir yetenek olabilir.

Akıllı Cihazları Etkinleştirme

Carestream Health, daha hızlı, daha verimli muayeneler ve gelişmiş bir görüntüleme iş akışı için yapay zeka destekli özellikler içeren akıllı X-ray odaları yaratıyor. X-ray görüntülerinin tutarlılığını iyileştirmeye yardımcı olarak tanı güvenini artırıyor.

NVIDIA Inception başlangıç hızlandırma programının bir üyesi olan Activ Surgical, gerçek zamanlı cerrahi rehberlik sağlamak için NVIDIA GPU ile hızlandırılmış yapay zeka kullanıyor. Şirketin yeni FDA onaylı ActivSight modülünün, cerrahlara boya enjeksiyonuna ihtiyaç duymadan kan akışı ve perfüzyon dahil olmak üzere önceden mevcut olmayan görsel kaplamalar sağlayacak olan ActivINSIGHT ‘a güç sağlaması planlanıyor.

Carestream Health ve Activ Surgical, akıllı tıbbi cihazlara güç sağlamak için NVIDIA AGX sistemlerini kullanan dünya çapında öncü şirketlerden sadece ikisi. Diğer şirketlerin içerdikleri:

  • AJA Video Systems, yüksek bant genişliğine sahip akış için profesyonel video ve ses PCIe kartları geliştiriyor. Şirketin kartları, iki PCIe yuvası ve yüksek hızlı ağ bağlantı noktası içeren NVIDIA Clara AGX geliştirici kiti ile birleştirildiğinde, endoskopi ve cerrahi görüntüleme uygulamaları için kullanılabilir.
  • NVIDIA Inception üyesi olan Kaliber Labs, artroskopik ve minimal invaziv prosedürler uygulayan cerrahları desteklemek için gerçek zamanlı AI destekli yazılım çözümleri geliştiriyor. Kaliber, cerrahların en üst düzeyde performans göstermesine ve cerrahi değişkenliği azaltmasına yardımcı olmak için, cerrahları türünün ilk örneği bağlamsal ve kişiselleştirilmiş cerrahi araç seti ile donatan cerrahi yazılım paketini dağıtmak için NVIDIA Clara AGX’i kullanıyor.
  • NVIDIA Inception üyesi olan KAYA Instruments, elektron mikroskopları, ultrason makineleri ve MRI ekipmanlarının da dahil olduğu, görüntüleme cihazlarıyla kullanılabilen bilgisayarlı görü ürünleri geliştiriyor. İsrail merkezli şirketin video toplama kartları ve kameraları, gerçek zamanlı işleme ve AI ile hızlandırılmış analiz için tıbbi görüntüleme içeriğini NVIDIA GPU’larına aktarıyor.
  • NVIDIA İnception üyesi olan Subtle Medical, PET ve MRI protokolleri için FDA onaylı ve CE işaretli derin öğrenme destekli görüntü geliştirme yazılımı çözümlerini devreye aldı. Şirket, girişimsel görüntüleme prosedürlerinin hızını ve kalitesini artıran, geliştirilmekte olan yapay zeka destekli bir yazılım olan SubtleIR için NVIDIA Clara AGX’ten yararlanmayı planlıyor.
  • NVIDIA Inception üyesi Theator, cerrahi analitik platformunu geliştirmek için NVIDIA Clara AGX kullanmayı planlıyor. Palo Alto tabanlı girişim, ameliyathane görüntülerine açıklama eklemek için uç GPU hızlandırmalı AI sistemleri geliştiriyor ve cerrahların ameliyat sonrası incelemeler yapmalarına olanak tanıyor.
  • Polonya merkezli ultrason araştırma sistemleri üreticisi us4us, gerçek zamanlı dijital sinyal işlemeyi destekleyecek taşınabilir bir ultrason platformu için NVIDIA AGX sistemlerini kullanıyor. Yazılım tanımlı sistem, tıbbi araştırmacıların ultrason taramaları sırasında görüntü işleme için özel AI modelleri geliştirip dağıtabilmeleri için gömülü GPU modülleri kullanıyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar