Okuma 3.8 dkKategoriler: AI, Amulya Vishwanath, Çeviri, PRO GRAFİK

NVIDIA’da Gelişen Alanlar Başkanı olarak görev yapan Kate Kallot’a göre, taban toplulukları yapay zeka inovasyonunu desteklemede çok önemli bir rol oynuyor.

Kallot, bugüne kadarki en büyük AI Expo Africa organizasyonu olan AI Expo Africa 2021‘de, 10.000 kişilik sanal bir kalabalığa hitap eden açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında yapay zekanın dünya çapında teknolojik ve yaratıcı devrimleri nasıl körükleyebileceğini vurguladı.

Kallot ayrıca NVIDIA’nın 2,5 milyondan fazla üyesi olan NVIDIA Geliştirici Programı dahil olmak üzere yapay zeka projelerini oluşturmak ve ölçeklendirmek için gelişmekte olan pazarlardaki geliştiricileri nasıl desteklediğini paylaştı. Yapay zeka, veri bilimi ve HPC girişimleri için pazara giriş desteği, uzmanlık ve teknoloji sunan NVIDIA Başlangıç Programı ve yapay zeka ile ilgili her şeyi öğrenmek isteyenler için eğitim kaynakları sunan NVIDIA Derin Öğrenme Enstitüsü’nün geliştiriciler için önemli kaynaklar olduğunu vurguladı.

Startup’lar, Sürdürülebilir Tarım ve Balıkçılığı Desteklemek için Yapay Zekayı Kullanıyor

Güney Afrikalı startup firması Aerobotics, çiftçilerin mahsullerini korumasına ve verimi en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmak için yapay zekayı kullanan bir NVIDIA Inception üyesidir.

Şirketin yapay zeka destekli platformu, ağaçların drone görüntülerini analiz ederek çiftçilere verimli ağaçların tespitinde yardımcı oluyor. Kallot, Aerobotics tarafından pilot olarak kullanılan dronların yaklaşık 20 ülkede kullanıldığını ve 100 milyondan fazla ağacın görüntüsünü işlediğini belirtti.

Fas’ta, başka bir Inception üyesi olan ATLAN Space, okyanusu binlerce kilometrekare tarayarak yasadışı balıkçı teknelerini ve diğer çevresel tehditleri tespit eden, yapay zeka destekli bir drone yarattı. Madagaskar kıyılarında bir ada ülkesi olan Seychelles tarafından kullanılan platform, kaçak avlanmayla mücadeleye yardımcı oldu.

Kallot, “Bunlar sadece birkaç örnek” dedi. “Kenya’da nehirleri korumak ve arı kovanı hırsızlığını önlemek için yapay zeka teknolojimizi kullanan Afrikalı geliştiricilerden, Senegal’de temassız COVID hasta takibini mümkün kılmaya kadar, yüzlerce başka kullanım örneği de var.”

Aerobotics ve ATLAN Space, yapay zeka sinir ağlarını eğitmek için NVIDIA GPU’ları ve uç çıkarım için NVIDIA Jetson platformunu kullanıyor.

Metaverse, Afrika İçerik Geliştirme ve Araştırmalarını Artırıyor

Kallot, “Daha fazla içerik ve ekonomi bir gün fiziksel olmaktan çok sanal olacak. Hem fiziksel hem de sanal dünyada var olacağız.” dedi.

Örneğin Kallot, Etiyopya’nın önde gelen hareketli grafik ve animasyon stüdyosu ARMA‘nın, atlet Abebe Bikila’yı, Roma’daki tarihi 1960 Olimpiyat maraton galibiyetinin 3 boyutlu bir sunumuyla sanatsal olarak hayata döndürdüğünü söyledi. ARMA, Olimpiyat altını alan ilk Afrikalı olan Abebe Bikila’nın 89. doğum gününü onurlandırmak için geçen ay bu haberi kamuoyuna duyurdu.

Africa

Grafik, Bikila’nın kazandığı ilk maratonun bitiş çizgisi olan Konstantin Takı’nın stilize edilmiş bir tasvirini içeriyordu. Aynı zamanda model, Bikila’nın yepyeni ayakkabıları ayağına tam oturmadığı için koşmayı tercih ettiği ikonik çıplak ayaklarına da sahipti. NVIDIA Omniverse ile oluşturulan görüntü, yarışın kemer ve gece aydınlatmasının karmaşık dokusunu doğru bir şekilde yansıtıyordu.

Eğlenceli modeli paylaşan Kallot, içerik oluşturucuları, geliştiricileri ve araştırmacıları kendi projeleri konusunda büyük hayaller kurmaya teşvik etti.

Kallot’a göre NVIDIA GPU’lar, kıtanın yapay zeka devrimini körükleyen en son teknolojilerin ve yeniliklerin gelişmesine olanak sağlayan Afrika’daki Kenya Education Network Trust, Makerere Üniversitesi, Stellenbosch Üniversitesi ve Cape Town Üniversitesi de dahil olmak üzere Afrika genelinde birçok araştırma grubu tarafından kullanılıyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar