Okuma 3.1 dkKategoriler: AI, Çeviri, Clarissa Garza

Moda için sürdürülebilirlik sadece tüketicilerin yapması gereken bir seçim değildir. Aynı zamanda, şirketlerin sektöre liderlik etmesi için büyük bir fırsattır.

AI girişimi Heartdub, tasarımcıların fiziksel kumaşları ve giysileri sanal olarak sergilemelerini sağlamak için moda ve teknolojiyi bir araya getiriyor. Bu girişimi ile giyim şirketlerinin sıfır atık üretimi elde etmesine yardımcı oluyor.

Şirketin yazılımı, tekstilleri dijitalleştirdikten sonra giysilerin insan vücudunda nasıl göründüğünü simüle ediyor. Bu sanal tasarım doğrulaması, ihtiyaç duyulan fiziksel numune miktarını azaltarak fazla kumaştan kaynaklanan israfı azaltıyor ve satılmayan envanteri en aza indirmeye yardımcı oluyor.

Merkezi Pekin’de bulunan Heartdub, yapay zeka ve veri bilimlerindeki gelişmelerle, endüstrilerde devrim yaratan girişimlere destek veren program NVIDIA Inception‘ın bir üyesi.
Heartdub’un teknoloji sorumlusu Li Ruohao, “NVIDIA Inception’ın bir üyesi olarak, tasarım doğrulama ve sanal showroomların uygulanmasını ve genişletilmesini hızlandırmak için NVIDIA tarafından sağlanan her türlü destek ve platformdan yararlanmayı umuyoruz.” dedi.

Kumaş Atıklarına Çözüm Getirmek

Kumaşlardan ve diğer malzemelerden numune almak, marka sahipleri için maliyetli ve karmaşık bir süreçtir. Tedarik zinciri boyunca moda bilgilerinin dağıtımını yavaşlatabilir ve bitmiş ürünler, tüketicilerin istediği gibi görünmeyebilir veya en son trendleri karşılamak için çok geç kalabilir.

Heartdub, müşterilerine, malzemelerin fiziksel özelliklerini kopyalayan, laboratuvar düzeyinde geniş bir tekstil veri seti içeren bir fizik motoru olan Heartdub Materials’ı sunuyor. Heartdub Materials, uygulamanın içinde sayısallaştırılmış malzeme, doku, ağırlık ve hareketi hesaba katarak gerçek dünyada olduğu gibi davranıyor.

Li’ye göre motor, kumaş üreticileri ve marka sahipleri için Ar-Ge maliyetlerini yarı yarıya, pazarlama maliyetlerini yüzde 70 ve tedarik sürelerini yüzde 90 oranında azaltabilir.

Heartdub Materials, tasarımları neredeyse sıfır maliyetle doğrulayarak, giysi kalıplarına dayalı dijital, hazır giyim ürünleri üretebilir. Tasarımcılar doku, desen ve tasarımı çevrimiçi olarak seçebiliyor ve kumaş üreticilerinin ön sipariş sunumlarını ücretsiz olarak tamamlamasına olanak tanıyor.

Bu parçalar, doğrudan şirketin giyim ve avatar veritabanı olan Heartdub One tarafından düzenlenen sanal demolar ve moda şovları aracılığıyla sergilenebilir ve satın alınabilir.

Heartdub One ile tüketiciler, belirli ölçümlerine dayalı olarak kendi dijital insanlarını oluşturarak kıyafetlerin belirli beden ve şekle nasıl uyduğunu görebilirler.

Modaya erkenden uyun!

NVIDIA HDR InfiniBand ağ iletişimi tarafından desteklenen Heartdub Materials fizik motoru, 200 Gbps hıza sahiptir ve veri aktarım verimliliğini yaklaşık 100 kat artırır.

NVIDIA Quadro RTX 8000 GPU’lardan ve yüksek hızlı ara bağlantı teknolojisinden yararlanan Heartdub Materials, karmaşık sanal dünya ortamlarını kolayca simüle edebilir ve karmaşık ışın izleme ve görsel bilgi işlem iş yüklerini verimli bir şekilde işleyebilir.

Bu, endüstri genelinde işbirliğini mümkün kılarak kumaş seçimi, hazır giyim tasarımı, kalıp yapımına ve üretimine kadar tüm süreci sanal olarak tamamlamayı mümkün kılar.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar