Okuma 2.7 dkKategoriler: AI, Akhil Docca, Çeviri

NVIDIA, TAO Toolkit’in en son sürümünün genel kullanıma açıldığını duyurdu. NVIDIA TAO (Train, Adapt, Optimize) platformunun low-code sürümü olan TAO Toolkit, speech ve vision AI uygulamaları için kolay ve hızlı şekilde model oluşturmanızı sağlar.

TAO ile farklı kullanım durumlarına uygun özelleştirilmiş ve optimize edilmiş üretime hazır modeller oluşturmak için Transfer Learning’in gücünü kullanabilirsiniz. Çok fazla veriye ihtiyaç duymadan hataları tespit etmek, çeviri yapmak veya trafiği yönetmek gibi senaryolar için uygulayabilirsiniz.

TAO’daki pretrained modellerle üretkenliğinizi artırabilirsiniz. Ayrıca en son sürüm ile birlikte, ONNX modellerini içe aktarma, TensorBoard entegrasyonu ve REST API gibi önemli yeni özelliklerden de artık faydalanabilirsiniz.

TAO Toolkit’in Öne Çıkan Özellikleri

TAO Toolkit’i REST API Servisi Olarak Kullanın

Yeni bir yapay zeka servisi oluşturabilirsiniz veya REST API ile mevcut bir servise entegre edebilirsiniz. TAO Toolkit servisini Kubernetes ile yönetebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Kendi Modelinizi Oluşturun

TAO ile non-TAO modellerinize ince ayar yapabilir ve optimize edebilirsiniz. ONNX’te pretrained modelleri içe aktarabilir ve kendi modelinizde budama (pruning) ve niceleme (quantization) gibi işlemleri yapabilirsiniz.

TensorBoard ile Görselleştirin

TensorBoard’da eğitim parametrelerini görselleştirerek model eğitim performansınızı değerlendirebilirsiniz. Hiperparametreleri değiştirerek denemeleriniz arasındaki sonuçları karşılaştırabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Pretrained Modeller: Pretrained modeller ve transfer learning gücüyle daha az veriyle model eğitim sürecini hızlandırabilirsiniz.

TAO Toolkit’te bulunan pretrained modeller ile aşağıdaki uygulamaları yapabilirsiniz:

  • Robotik ve otomotiv uygulamaları için LIDAR sensörlerinden toplanan verileri işleyebilirsiniz.
  • Kamu güvenliği, perakende satış ve işçi güvenliği kullanım durumlarında kullanılabilecek insan duruşlarına göre insan eylemlerini sınıflandırabilirsiniz.
  • Eylemleri tasvir etmeye veya basitçe nesne şeklini tanımlamaya yardımcı olmak için insanlar, hayvanlar ve nesneler üzerindeki kilit noktaları tahmin edebilirsiniz.
  • Akıllı cihazlara, oyun karakterlerine ve hızlı paket servisi olan restoranlara güç sağlamak için yalnızca 30 dakikalık kayıtlı verilerle özel sesler oluşturabilirsiniz.

NVIDIA AI Enterprise sayesinde TAO Toolkit için kurumsal destek alabilirsiniz.

TAO Toolkit’i İndirin

Geliştirmeye Başlayın

  • Eğitici videolar ve hızlı başlangıç kılavuzları için “TAO Toolkit Getting Started” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
  • NGC’den bilgisayarı görü veya diyalog tabanlı yapay zeka modelini indirebilirsiniz.
  • Rest API, TensorBoard ve pretrained modeller dahil olmak üzere yeni özelliklerin demo videolarını izleyebilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar