Okuma 2.1 dkKategoriler: Çeviri, OTONOM ARAÇLAR, Scott Martin

Henderson Nebraska’da 4000 dönümden daha büyük bir arazide mısır ve soya fasulyesi bulunan çiftçi Brad Janzon, herbisitlere dirençli yabani otlar hakkında bir şeyler yapması gerektiğini biliyordu.

“İstilacı ot türleri her geçen nesilde sıralı tarımda herbisitlere karşı dirençlerini artırdı. Bu yüzden tarlalarımızda herbisitleri kullandığımız durumda bize yeni bir çözüm gerekiyordu” dedi.

Navad Bocher, Alon Klein Orbach ve Itzhak Khait, Amerikalı çiftçilerin herbisit kullanımını azaltan, mahsülün hatasız biçimde ilaçlanmasına sağlayan bir yapay zeka uygulaması geliştiriyorlardı. 2017’de Tel Aviv’de Greeneye’yi kurdular. Greeneye, yapay zeka ve veri bilimi alanlarında çalışan startupların pazara daha hızlı ulaşmasına yardımcı bir program olan NVIDIA Inception’ın bir üyesidir.

Şu anda çiftlikler için yapay zeka destekli akıllı ilaçlama sistemleri sunuyorlar.

NVIDIA Jetson‎‎ uç yapay zeka platformu tarafından yönlendirilen Greeneye’nin sistemi, yabancı otları milisaniyeler içinde algılayabilir ve hassas bir şekilde ilaçlayabilir. Ek olarak, Herbisit kullanımını yüzde 90’a kadar azaltabilir ve maliyetlerle birlikte su ve toprak kirlenmesini azaltmaya yardımcı olabilir.‎

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Kimyasal Kullanımını Azaltmak

‎Çiftçiler genellikle daha fazla ilaçlama yapıyor veya daha maliyetli herbisit kullanımına geçiyorlar. Bocher, bu yöntemlerin arazi için iyi olmadığını ve herbisitin çiftçilere yarattığı maliyetin yükseldiğini söyledi.‎

Bu sorunu çözmek amacıyla Greeneye, hatasız ilaçlama için yapay zeka ürünleri geliştiriyor. Greeneye’nin tescilli çift ilaçlama teknolojisi, çiftçilerin herbisitleri yabancı otlara direkt olarak isabet etmesini ve herbisitleri ihtiyaca uygun şekilde daha geniş alanlara uygulayabilmesini sağlıyor.

Janzen, “Greeneye’nin odaklı ilaçlama sistemi, kullanılan toplam herbisiti düşürürken, istenilen noktaya daha fazla herbisit ulaştırıyor” dedi.‎

GPU Destekli Tarım

Greeneye’nin yapay zeka destekli ürünleriyle donatılan traktörler, NVIDIA Jetson AI platformu sayesinde saatte 21 kilometre hızla giderken saniyede 40 kare hızında işlem için zararlı otları tespit edebiliyor.

NVIDIA JetPack SDK’nin TensorRT optimizasyonunu sayesinde, yabani ot tanıma ve tedavi için milisaniye hızında çıkarım yapıldı.

Bocher, “Bir tarladaki yabani ot istilası yüzde 10 gibi küçük miktarda olsa bile, geleneksel yöntemde tüm tarlanın ilaçlanması gerekiyor. Temelde şirket olarak değiştirmek istediğimiz şey bu.” dedi.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar