Okuma 6.2 dkKategoriler: Çeviri, INCEPTION, Liz Austin, OTONOM ARAÇLAR

Paige Frank ile tanışın: Hırslı basketbol oyuncusu, Python geliştiricisi ve robotik meraklısı. Hala lisede olmasına rağmen Pittsburgh ikinci sınıf öğrencisi, yapay zeka ve robotiklere o kadar bağımlı ki, şimdiden diğer meraklı gençlere akıl hocalığı yapıyor.

Kısaca AIPI olarak bilinen girişim, 2019 yılında Batı Pensilvanya Erkek ve Kız Kulüpleri (BGCWPA) tarafından sunulan üç haftalık bir pilot program olarak başladı. Paige, yukarıda gösterilen Tomi Oalore (solda) ve Makiyah Carrington’ı (sağda) da içeren grupla AIPI’ye katılan ilk 40 genç gruptan biriydi.

Bu programın başarısına dayanarak, NVIDIA ve BGCWPA, AI eğitimine erişimi artırmak istedi. Bu yüzden özellikle yetersiz hizmet verilen ve yeterince temsil edilmeyen topluluklardan gelenler olmak üzere yapay zeka eğitimini daha fazla öğrenciye ulaştırmak için üç yıllık bir ortaklığa girdi.

İş birliğinin özü, eğitim müfredatını, ülke çapındaki Erkek ve Kız Kulüplerine ve diğer eğitim odaklı kuruluşlara ulaştırmasını kolaylaştırmak için bir Yapay Zeka Yolları Araç Seti’i oluşturmaktır.

Paige, “İlk başta zordu. Ancak BGCWPA’daki personelin öğrettiği AIPI kursundan ve NVIDIA Jetson çevrimiçi videolarından yapay zeka temellerini anladığımızda, her şey bir araya gelmeye başladı. Jetson Nano ile robotiği uygulamalı olarak öğrenmek her şeyi daha iyi anlamamızı sağladı. Jetbot robotu yarattığımız labirentte gezinirken programlamamızı çalışırken görmek gerçekten heyecan vericiydi.” dedi.

Geleceğe Giden Yeni Yapay Zeka Yolları

Yapay zeka becerilerini geliştirmenin önündeki en büyük zorluk, uygulamalı öğrenmeye ve yeterli bilgi işlem kaynaklarına erişimdir. Yapay Zeka Yolları Araç seti, daha önce kodlama deneyimi olmayanlar da dahil olmak üzere tüm öğrenciler için yapay zeka ve robotik müfredatını ve stem eğitimlerini erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Yapay zeka becerilerinin gelişiminin önündeki bir diğer engel de algı olabilir. Çoğu arkadaşının da benzer şekilde hissettiğini söyleyen Paige, “İlk başta o kadar heyecanlı değildim bana çok garip geliyordu. Ama bir kez kodlamaya başladığınızda ve Jetbot’ta işlerin nasıl yürüdüğünü gördüğünüzde, eğlenceli olduğunu anlıyorsunuz.” dedi.

Erkek ve Kız Çocuklar Yapay Zeka Görevinde

14 kulüp binası ve iki Kariyer Çalışma Merkezinden oluşan BGCWPA, bölge genelinde 4-18 yaş arası 12.000’den fazla gence hizmet veren programlar, hizmetler ve sosyal yardımlar sunmaktadır. AIPI, gençlere potansiyellerini harekete geçirmek ve geliştirmek için gerekli araçları sağlama çabasının bir parçasıdır.

NVIDIA’nın desteğiyle BGCWPA, yerel lise öğrencilerine yapay zeka ve makine öğrenimini tanıtmak için ilk üç haftalık AIPI yaz kampını geliştirdi. Müfredatı, BGCWPA STEM Eğitimi Direktörü Christine Nguyen ve Carnegie Mellon Üniversitesi’nden temsilciler tarafından, Jetson Yapay Zeka Uzmanı sertifika programı da dahil olmak üzere NVIDIA’nın eğitim materyalleri kullanılarak geliştirildi.

Nguyen, “Tüm öğrencilere teknolojinin geleceğini etkileme fırsatları sağlamanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yapay zeka ve robotik alanlarında lider olmaya çalışan öğrencilerimizle birlikte NVIDIA Jetson AI sertifika materyallerini kullanmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Öğrenciler, iş temelli bir öğrenim deneyiminde maaş kazandılar. Tüm katılımcılar, K-12 yapay zeka eğitimi için kılavuzlar geliştiren AI4K12 grubu tarafından oluşturulan “Yapay Zekada Beş Büyük Fikir” kütüphanesi üzerinde kazandıkları bilgilerini sergilediler. Ayrıca şirketleri ziyaret edip yapay zekayı iş başında görmeleri, insan merkezli tasarımı öğrenmeleri ve yapay zeka ile çözmek istedikleri sosyal bir soruna odaklanan bir proje sunmaları gerekiyordu.

BGCWPA başkanı ve CEO’su Ph.D. Lisa Abel-Palmieri, “NVIDIA’nın desteğiyle, tarihsel olarak yeterince temsil edilmeyen topluluklardan öğrencilerin AI, ML ve robotik alanlarında güven ve beceriler geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Öğrenciler, benzer tutkuları paylaşan çeşitli akran gruplarıyla kişisel ve profesyonel bağlantılar geliştirmeye teşvik ediliyor. Ayrıca katılımcıları, yapay zekadaki ön yargıyı ele alan ve bir bütün olarak topluma fayda sağlayan teknolojileri uygulamak için hayati bilgi ve araçlarla donatıyoruz.” dedi.

Yaz Kampından Yıl Boyu Süren STEM Eğitimine

NVIDIA’nın BGCWPA ile ortaklığı, bir finansman hibesi ve teknik kaynaklara erişimi içeriyor. Grubun personel, araçlar ve eğitimler ile desteklenen yeni bir Yapay Zeka Yolları Araç kitini ve açık kaynaklı müfredatlarını ve stem eğitimleri geliştirmeye devam etmesine olanak tanıyor.

Müfredat, yaz kampı modelini bir yıllık programa ölçeklendiriyor. Böylece NVIDIA Jetson Nano ve Jetbot kitlerini kullanarak uygulamalı geliştirme yoluyla öğrencilerin yapay zeka becerileri kazanmaları için bir yol oluşturuyor. Araçlar ve eğitim, Boys & Clubs’ın Gençlik Gelişimi Profesyonelleri de dahil olmak üzere eğitimcilerin müfredatı öğrencilerine ulaştırmasını kolaylaştırıyor.

Araç seti tamamlandığında, programın 2024’ün ortasına kadar 80 kulüpte uygulanması hedefiyle ABD’deki Erkek ve Kız Kulüpleri ağına sunulacak. Açık kaynak müfredatı dünya çapında yapay zeka eğitim programlarını uygulamak isteyen diğer kuruluşlar için de geçerli olacak.

Boys & Girls Club, GTC21’de Yapay Zeka Eğitimcilerine Katıldı

Abel-Palmieri, geçen hafta GTC21’deki özel bir etkinlikte öne çıkan bir panelistti. Bu yıl rekor kırarak 1.600+ oturuma yer veren GTC, yapay zeka alanına yeni başlayanlardan gerçek dünya robotik uygulamalarını dağıtan geliştiricilere kadar bir çok kişi için gelişmiş oturumlara yer veren zengin bir içerik sunuyor.

Panelde Abel-Palmieri’ye katılarak, “Yapay Zeka Bilen Beşinci Sınıf Öğrencisinden Daha Akıllı mısınız?” (SE2802), Georgia, Suwanee’deki Gwinnett İlçe Devlet Okulları için Müfredat, Öğretim Desteği ve Yenilikten sorumlu müfettiş yardımcısı Babak Mostaghimi; Meter Feeder’ın CEO’su Jim Gibbs; Justin’in “Bay. Büyüleyici” Shaifer; ve STEM Başarı Zirvesi’nden Maynard Okereke (aka Hip Hop MD).

Öğrencilerin yapay zekanın temellerini öğrenmelerine veya robotik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak ücretsiz GTC oturumları şunları içeriyor:

– Jetson 101: Learning Edge AI Fundamentals [S32700]– Build Edge AI Projects with the Jetson Community [S32750]– Optimizing for Edge AI on Jetson [S32354]

Birçok GTC uygulamalı oturumu, eğitimcilerin yapay zekayı öğrenmesine ve öğretmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır: “NVIDIA Jetson’da Duckietown: Sınıfta Uygulamalı Yapay Zeka”, ETH Zurich (S32637) ve “Liselerde Jetson Nano ile Uygulamalı Derin Öğrenme Robotik Müfredatı”, CAVEDU Education (S32702).

NVIDIA ayrıca, Yapay zeka ve robotiği daha da demokratikleştirme hedefiyle Jetson Nano 2GB Geliştirici Kiti Hibe Programını başlattı. Bu yeni program, dünya genelindeki profesörlere, eğitimcilere ve eğitmenlere sınırlı miktarda Jetson Geliştirici Kiti sunuyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar