Okuma 2.4 dkKategoriler: Çeviri, INCEPTION, OTONOM ARAÇLAR, Scott Martin

CVEDIA, Cubic Taşıma Sistemleri’nde trafik akışını ve yaya güvenliğini iyileştirmek için performansı yüksek araç ve yaya tespitleri geliştirdi. Bu yeni yapay zeka yetenekleri, Cubic’in GRIDSMART çözümüne entegre edilecek. ABD’de kullanılan tek kameralı bir kavşak algılama ve çalıştırma teknolojisi çözümü olarak sunulacak.

Cubic, yeni yaya güvenliği ve trafik sistemleri için özel veri kümeleriyle eğitilmiş bilgisayarlı görü modellerine ihtiyaç duyuyor. Ancak verileri ve modelleri sıfırdan organize etmek aylar alıyor, bu nedenle sentetik veri ve model geliştirme için CVEDIA ile ortak çalışıyorlar.

CVEDIA’nın sentetik algoritma teknolojisi, nesne algılama ve görüntü sınıflandırma ağlarının gelişimini hızlandırıyor. NVIDIA Transfer Learning Toolkit benimsemeleri, geliştirme süresini daha da kısaltılmasına olanak sağladı. Daha akıllı kavşaklar için trafik ışığı uygulaması şu anda 49 eyalette 6.000’den fazla kavşakta kullanılıyor.

CTIO ve CVEDIA’nın kurucu ortağı Rodrigo Orph, “NVIDIA Transfer Learning Toolkit’i kullanarak model eğitim süresini yarıya indirmeyi başardık. Yüksek doğruluk oranında model ve performans elde ettik” dedi.

Metropolis Altyapıyı Güçlendiriyor

CVEDIA, NVIDIA Metropolis‘i kullanarak uygulamalar geliştiriyor. NVIDIA Metropolis, akıllı altyapı için bir uygulama çerçevesidir. DeepStream SDK, Transfer Learning Toolkit, NGC üzerinde önceden eğitilmiş modeller ve NVIDIA TensorRT dahil olmak üzere güçlü geliştirici araçları sağlar.

Transfer Learning, geliştiricilerin bir görevde kullanılan önceden eğitilmiş yapay zeka modeline dokunmasına ve onu başka bir etki alanında kullanmak üzere özelleştirmesini sağlayan bir derin öğrenme tekniğidir. NVIDIA Transfer Learning Toolkit, kodlama gerektirmeden özel, üretim kalitesinde modelleri daha hızlı oluşturmak için kullanılır.

Cubic Transportation Systems’ın ITS birimi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jeff Price: “Güvenlik, kavşaklardan geçen tüm sürücüler ve yayalar için en temel ihtiyaçtır. CVEDIA’nın yapay zeka ve sentetik veri uzmanlığı, hem mevcut yapay zeka modellerimizi güçlendirmemize hem de yeni uygulamalar için hızla yinelememize olanak tanıyor”.

Trafikte Daha Akıllı Kavşaklara Sinyal Verme

Cubic’in GRIDSMART Çözümü, trafik verilerini toplayıp yorumlayarak trafik akışını optimize etmek için 360 derecelik görüş kameraları kullanıyor. GRIDSMART, trafik mühendislerine sinyal zamanlamasını ve trafik akış stratejilerini ayarlama yetkisi veriyor. Buna ek olarak gerçek zamanlı izleme ve görsel değerlendirme sağlamakta.

CVEDIA, bu yeni sistem için kavşaklardaki araçların, insanların, bisikletlerin, evcil hayvanların ve diğer güvenlik sorunlarının hareketini takip etmek için görüntü sınıflandırma ve nesne algılama modelleri geliştiriyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar