Okuma 4.4 dkKategoriler: Çeviri, PRO GRAFİK, Stanley Tack

Omniverse platformu, Blender USD desteği, Adobe Substance 3D eklentisi ve AI destekli 3D modellemeyi kolaylaştırmak için tasarlanan GANverse3D ile ekosistemini genişletiyor. Omniverse açık betası, NVIDIA RTX ve GeForce RTX GPU kullanıcıları için ücretsiz. NVIDIA RTX A2000 GPU’larının kolay erişilebilir olması, bu platformu gün geçtikçe daha fazla insanın kullanacağı anlamına geliyor.

Omniverse ve RTX A2000 GPU’larla birlikte tasarım uygulamaları, NVIDIA Studio Driver ile gelişmiş desteğe kavuşuyor.

Omniverse, Metaverse’in Sınırlarını SIGGRAPH’ta Genişletiyor

NVIDIA, açık kaynak 3B animasyon uygulaması olan Blender’ın, Blender 3.0 sürümünde Universal Scene Description (USD) desteği içereceğini ve kullanıcıların uygulamanın Omniverse konektörü ile kullanılabileceğini açıkladı.

NVIDIA ayrıca, Blender 3.0 deneysel sürümünün, gelişmiş USD ve materyal desteği olacağını ve uygulamaya Omniverse üzerinden de erişilebileceğini açıkladı.

Adobe ve NVIDIA, Omniverse’in Substance Material’ı desteklemesi ve yeni bir Substance 3D eklentisi oluşturmak için iş birliği yapıyor.

Bu eklenti ile Adobe Substance 3B’de oluşturduğunuz veya Substane 3B varlık kütüphanesinden doğrudan aldığınız varlıkları, Omniverse üzerinde düzenleyebileceksiniz. Ayrıca yaptığınız değişiklikler gerçek zamanlı olarak Substance 3D Designer ve Substance 3D Sampler’da da kaydedilmiş olur.

AI ile 3B modelleme yaratmayı kolaylaştıran GANverse3D – Image2Car isminde bir eklenti daha yayınlandı. Ganverse3D, AI Toy Box denilen eklenti kategorisinin ilk üyesi.

GANverse3D, 3B geometri, doku ve parçaların segmentasyon etiketlerini tahmin etmek için 2 boyutlu obje görüntüleriyle eğitilen çekişmeli üretici ağ (GAN) üzerine kurulmuştur. Bu eklenti, bir arabanın tek bir fotoğrafından gerçekçi farlar, sinyal lambaları ve tekerleklerine kadar tamamlanmış 3B modele dönüştürür.

AI Toy Box eklentileri, modellemeye yeni başlamış 3B’lu tasarımcıların kolayca sahneler oluşturabilmesini sağlarken, deneyimli tasarımcıların çoklu uygulama kullandığı proje süreçlerine yenilikler ekler.

Aşağıdaki videoda GANverse3D’nin örnek kullanımını görüyorsunuz. Bu demo, Omniverse Crate, Reallusion Character Creator 3 ve Adobe Photoshop kullanılarak yapıldı. Tabi ki uygulamalar arası geçişi kolaylaştıran konektörler sayesinde.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

3B dünyasındaki inovasyonların tamamına NVIDIA special address – SIGGRAPH üzerinden ulaşabilirsiniz.

NVIDIA CEO’su Jensen Huang’ın aşağıdaki videoda bahsettiği gibi Omniverse birçok çalışmada kritik roller almaya başladı.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Daha Fazla RTX, Daha Fazla Özgürlük

NVIDIA RTX A2000, tasarımcılar için en güçlü, düşük profilli, çift yuvalı GPU olarak RTX A serisine katılıyor. Yeni masaüstü sınıf GPU, NVIDIA Ampere mimarisinin bütün RTX teknolojisini içeriyor.

  • 2. nesil RT çekirdekleri, önceki nesil RTX mimarisine göre 5 kat daha iyi gerçek zamanlı ışın performans iyileştirilmesinde
  • 3.nesil Tensor çekirdekleri, AI çalışmalarının geliştirilmesinde
  • PCIe Gen 4, veri aktarımlarının hızlandırılmasında
  • 6 GB ECC belleği, büyük dosyaların oluşturulmasında ve render işlemlerinin hızlandırılmasında rol oynar.

Topaz Sharpen AI v3.2, RTX GPU’lar ve Tensör çekirdeklerinin kullanıldığı AI modelleri ile çok bulanık olan görüntülere 1.5x hareket bulanıklığı (motion blur) ekleyerek, görüntünün netleşmesini sağlar.

Uygulama içindeki maskeleme, maske vuruşlarının gerçek zamanlı olarak yansıtılması ve kaplama ekranının özelleştirme kontrolleri ile iyileştirildi.

Reallusion Character Creator v3.43, Audio2Face entegrasyonu bulunan ilk 3.parti yazılımdır. Tasarımcılar, Character creator kullanarak oluşturduğu karakterleri, doğrudan Audio2Face’e uyumlu bir şekilde USD olarak Omniverse düzenleyebilir. Bu işlem, konuşulan dilden bağımsız olarak ses girişinden yüz ve dudak animasyonları oluştururak karakterlerin canlandırılmasını basitleştirir.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Capture One 21 v14.3.0, ham görüntüden, katman düzenleme için karmaşık maskeler oluşturmak üzere yeni bir Sihirli Fırça aracı ekler. Aşağıdaki videoda gördüğünüz işlem GPU kullanıldığında CPU’ya kıyasla 3 kata daha hızlıdır.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar