Okuma 4.3 dkKategoriler: Bob Pette, Çeviri, PRO GRAFİK

NVIDIA RTX teknolojisi, güçlü gerçek zamanlı ışın izleme ve AI hızlandırma yetenekleriyle, uçak ve otomobil tasarlama, filmlerde görsel efektler ve büyük ölçekli mimari tasarım gibi en karmaşık görevler için tasarım ve görselleştirme iş akışlarında bir dönüşüm yaşanmasını sağladı.

Birçok çeşitte standart ve küçük form faktörlü iş istasyonları için en kompakt, güç açısından verimli GPU olan yeni NVIDIA RTX A2000, RTX’e her yerden erişmeyi kolaylaştırıyor.

RTX A2000 günlük iş akışları için tasarlanmıştır, böylece profesyoneller fotogerçekçi işlemeler geliştirebilir, fiziksel olarak doğru simülasyonlar oluşturabilir ve AI ile hızlandırılmış araçları kullanabilir. Bununla sanatçılar güzel 3D dünyalar yaratabilir, mimarlar yeni nesil akıllı binaları ve evleri tasarlayıp sanal olarak keşfedebilir ve mühendisler bizi geleceğe taşıyacak enerji verimli ve otonom araçlar yaratabilir.

GPU, tavizsiz bilgi işlem doğruluğu ve güvenilirliği için veri bütünlüğünü korumak adına hata düzeltme kodlu (ECC) 6GB bellek kapasitesine sahiptir ve bu, özellikle sağlık ve finansal hizmetler alanlarında faydalıdır.

Yeni normalin beraberinde getirmiş olduğu uzaktan çalışma düzeniyle birlikte, projelerde birilikte çalışan dünyanın dört bir yanındaki takım arkadaşlarıyla eş zamanlı işbirliği, kritik bir öneme sahip hale geldi. Ekiplerin farklı yazılım uygulamaları üzerinde çalışırken gerçek zamanlı olarak tek bir 3B tasarım üzerinde birlikte ilerleyişlerini sağlayan işbirliği ve simülasyon platformu Omniverse, gücünü NVIDIA RTX teknolojisinden alır. A2000 ise milyonlarca tasarımcı için bu dünyaya bir portal görevi görecek.

Müşteri Adaptasyonu

RTX A2000’den ilk yararlananlar arasında Avid, Cuhaci & Peterson and Gilbane Building Company yer alıyor.

Bir Lubrizol Company firması olan Avid Product Development’da makine mühendisi ve sertifikalı SOLIDWORKS uzmanı olan Connor Reddington, “NVIDIA’nın A2000’i, modelleme akışımızı daha hızlı ve daha verimli hale getirdi. Artık grafiklerin renderlanmasını beklerken öylece oturup değerli zamanımızı boşa harcamıyoruz ve karmaşık geometri üzerinde ekranı farklı alanlara kaydırmak çok daha pürüzsüz hale geldi” dedi.

Cuhaci & Peterson’da Dijital Uygulama Direktörü olan Steven Blevins, “NVIDIA RTX A2000’e RT Çekirdeklerinin eklenmesi, önceki nesil GPU’lara kıyasla fotogerçekçi görselleştirme için etkileyici işleme hızları sağladı” dedi.

Gilbane Building Company’de sanal tasarım ve inşaat müdürü olan Ken Grothman, “NVIDIA RTX A2000’in küçük form faktörü ve düşük güç tüketimi olağanüstü ve hemen hemen tüm mevcut iş istasyonu kasalarına uyum sağlıyor” dedi.

Yeni Nesil RTX Teknolojisi

NVIDIA RTX A2000, profesyoneller için en güçlü düşük profilli, çift yuvalı GPU’dur. En yeni nesil RT Çekirdekleri, Tensör Çekirdekleri ve CUDA çekirdeklerini 6 GB ECC grafik belleğiyle, geniş bir sistem yelpazesine uyacak şekilde kompakt bir form faktöründe bir araya getirir.

NVIDIA RTX A2000, NVIDIA Ampere mimarisindeki en son teknolojileri içerir:

İkinci Nesil RT Çekirdekleri: Tüm profesyonel iş akışları için gerçek zamanlı ışın izleme sağlar. RTX açıkken önceki nesle göre 5 kata kadar daha hızlı işleme performansı.
Üçüncü Nesil Tensör Çekirdekleri: Yapay zeka destekli araçları ve uygulamaları etkinleştirmek için GPU mimarisinin sunduğu bir özelliktir.
CUDA Çekirdekleri: Grafik ve hesaplama iş yükü performanslarında önemli artışlar için önceki neslin FP32 performansına kıyasla 2 kata kadar daha yüksek verim sağlar.
6 GB’a kadar GPU Belleği: NVIDIA’nın hatasız bilgi işlem için 2000 serisi GPU’larında ECC belleğini ilk kez etkinleştirdiği ECC belleğe sahiptir.
PCIe Gen4: GPU’ya giren ve çıkan veri yollarını hızlandırmak için önceki nesle kıyasla yüzde 40’tan daha fazla bant genişliği iyileştirmesiyle, verimi ikiye katlayın.

Ürün Erişimi

NVIDIA RTX A2000 masaüstü GPU, Ekim ayından itibaren ASUS, BOXX Technologies, Dell Technologies, HP ve Lenovo gibi üreticilerin yanı sıra, NVIDIA’nın küresel dağıtım ortaklarındaki iş istasyonlarında satışa sunulacaktır.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar