Okuma 5.9 dkKategoriler: Brian Caulfield, Çeviri, INCEPTION, PRO GRAFİK

NVIDIA CEO’su Jensen Huang gerçek bir mutfak tezgahının arkasından konuşuyordu. Daha sonra, mutfağın ve içindeki her şeyin bir anda kaybolmasıyla, Huang seyirciler ve NVDIA’nın DGX Station A100’ü ile yalnız kaldı. 48 dakikalık sunumun sadece 14 saniyesi boyunca (1:02:41’den 1:02:55’e kadar) Huang’ın kendisi konuştu.

Hem bilgilendirmek hem de eğlendirmek için tasarlanan NVIDIA GTC’nin açılış konuşması, süper bilgi işlem, derin öğrenme ve grafiklerdeki gelişmeleri vurgulayan son teknoloji demolar içeriyor.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

NVIDIA’da Omniverse Mühendislik ve Simülasyon Başkan Yardımcısı Rev Lebaredian, “GTC, her şeyden önce, NVIDIA’daki mühendislerimizin ve diğer ekiplerimizin tüm yıl boyunca yaptıkları muhteşem işleri gösterme fırsatımız” dedi.

“Connecting in the Metaverse: The Making of the GTC Keynote” adlı bu kısa belgeselde izleyiciler görünen hikayenin arkasındaki diğer hikayeyi öğreniyor. Meta veriye bağlanmak ve onu tanımlamak için bir araç olan NVIDIA Omniverse’in, farklı teknikleri nasıl bir araya getirdiğinin hikayesi.

Omniverse’de Bir Kurgu Yaratmak

Omniverse’de bir kurgu yaratmak, harika bir anlatı oluşturmakla başlar. Açılış konuşmasına değecek bir sunum her zaman yoğun bir iş birliği gerektirir. Kurgu, yalnızca kelimeler ve resimlerle değil, aynı zamanda güzel bir şekilde oluşturulmuş 3B modeller ve zengin dokularla dolu bir şekilde diğerlerinden farklı olmalıdır.

NVIDIA ekibi Omniverse ile, Autodesk Maya veya Substance Painter gibi farklı endüstri içerik oluşturma araçlarını kullanarak iş birliği yaptı.

Lebaredian, “İnsanların endüstride her gün kullandığı ve kullanmaya devam etmesini istediğimiz harika araçları zaten var. İnsanların bu heyecan verici araçları alıp teknolojilerimizle zenginleştirmelerini istiyoruz.” dedi.

Omniverse, güzel fotoğraflardan daha fazlasını oluşturabilir. Belgesel, Autodesk Maya, Foundry Nuke, Adobe Photoshop, Adobe Premiere ve Adobe After Effects gibi araçlarla birlikte, gerçekçi sinematikleri nasıl sahneleyebileceğini ve oluşturabileceğini gösteriyor.

Omniverse, Universal Scene Description (USD), Material Design Language (MDL) ve NVIDIA RTX gerçek zamanlı ışın izleme teknolojileri dahil olmak üzere yeni nesil araçlarla geliştirildi. Bu teknolojilerin bir araya gelmesiyle, NVIDIA ekibinin fiziksel olarak doğru malzemeler ve aydınlatma ile fotogerçekçi sahneler oluşturmak için iş birliği yapmasına imkan sağladı.

NVIDIA DGX Station A100 Animasyonu

NVIDIA, Omniverse ile NVIDIA DGX Station A100’ün bir CAD modelini, Huang’ın izleyicilere içeriden bir görünüm vermek için kullandığı fiziksel olarak gerçekçi bir sanal kopyaya dönüştürmeyi başardı.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Böyle bir proje oluşturmak genellikle haftalar alır. Ancak animasyon, Omniverse kullanan tek bir animatör tarafından bir günden daha kısa sürede oluşturuldu.

Omniverse Fizik Montajı

Omniverse, mevcut NVIDIA teknolojilerine dayalı olarak dünyanın çalışma şeklini modelleyebilir. Örneğin PhysX, on yıldan fazla bir süredir NVIDIA oyun dünyasının temel taşı olmuştur. PhysX’in, Omniverse de uygulanması onu yeni bir düzeye getiriyor.

Demo, rijit cisim, yumuşak cisim dinamiği, araç dinamiği, akışkanlar dinamiği, Blast’s Destruction ve Fracture, Flow’un yanıcı sıvısı, dumanı ve ateşi gibi önemli PhysX teknolojilerini vurguluyor. Sonuç olarak, gerçekçi görünen efektler göstermekten daha fazlasını yapabilen ve gerçek zamanlı olarak fizik yasalarına uyarlayabilen Omniverse teknolojileri gösterildi.

DRIVE Sim ve Omniverse

Çevremizdeki dünyayı simüle etmek, yeni teknolojilerin kilidini açmanın anahtarı olarak tanımlanabilir. Bu yüzden Omniverse, NVIDIA’nın otonom araba girişimi için çok önemli. Omniverse, PhysX ve fotogerçekçi dünyalarıyla, her türden otonom makineyi eğitmek için mükemmel ortamı yaratıyor.

Ekip, bu yılki DRIVE Sim on Omniverse demosu için Almanya’daki bir Mercedes fabrikasını çevreleyen bölgenin haritasını programa aktardı. Daha sonra, NVIDIA’nın sürücüsüz otomobil filosunu çalıştıran aynı yazılım yığınını kullanarak, yeni nesil Mercedes otomobillerinin gerçek dünyada otonom işlevleri nasıl gerçekleştireceğini gösterdiler. Ekip, DRIVE Sim ile çok sayıda aydınlatma, hava ve trafik koşullarını hızlı bir şekilde test etti ve sonuçlarını açıkladı.

BMW Group ile Geleceğin Fabrikasını Yaratmak

Bu yılki GTC, otomobil endüstrisinde bir fikir desteklendiğinde neler yapabileceğini gösteren muhteşem bir vizyoner sergiye sahipti.

Dijital ikiz fikrinin hemen hemen her endüstri için geniş kapsamlı çözümleri var. Geleceğin BMW Fabrikası demosu, Almanya’daki bir BMW montaj fabrikasının dijital ikizini gösteriyor. Düzen, aydınlatma ve makine dahil her ayrıntı, fiziksel doğrulukla dijital olarak çoğaltıldı. Bu dijital ikiz, tüm fabrikanın ultra yüksek doğruluk ve gerçek zamanlı simülasyonunu yapıyor.

BMW dijital ikiz sayesinde, işçi güvenliğini ve verimliliğini optimize etmek için montaj hatlarını yeniden yapılandırabilir, fabrika robotlarını görevleri yerine getirmek için eğitebilir ve tesis operasyonlarını optimize edebilir.

Sanal Mutfak, Sanal CEO

GTC21’in sürprizi, Huang’ın mutfağının mükemmel bir sanal kopyasıydı. Demo, NVIDIA’nın derin öğrenme ve grafik araştırma ekiplerinin çalışmalarını birkaç mühendis ekibiyle ve şirketin inanılmaz kurum içi yaratıcı ekibiyle birleştirdi.

Sanal Jensen oluşturmak amacıyla ekipler bir araya geldi ve 3B model oluşturmak için tam yüz ve vücut taraması yaptı. Ardından hareketlerini ve ifadelerini taklit etmesi için bir AI eğitti ve klonunu gerçekçi hale getirmek için bir AI tekniği uyguladı.

Daha sonra, izleyiciyi şaşırtmak ve açılış konuşmasının ne kadarının gerçek veya işlenmiş olduğunu sorgulamalarını sağlamak amacıyla, dijital Jensen, Omniverse içindeki sanal güverteyi ortaya çıkarmak için yapısı bozulan mutfağın bir kopyasına getirildi.

Lebaredian, “NVIDIA’da Omniverse’i her şeyden önce kendimiz için kurduk. Omniverse’i şu anda meta veri deposu olarak adlandırdığımız şey için 3B modelleme yapan mevcut araçları birbirine bağlama fikriyle başlattık.” dedi.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar