Okuma 5.5 dkKategoriler: Brian Caulfield, Çeviri, PRO GRAFİK

Hafta başında, NVIDA’nın Omniverse başkan yardımcısı Richard Kerris ve yapay zeka araştırması kıdemli direktörü Sanja Fidler’ın yer aldığı SIGGRAPH özel adresi, Pixar’ın kurucu ortağı Alvy Ray Smith’in introsu ile sadece 48 saatte 1,6 milyondan fazla görüntüleme topladı.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Öne çıkanlar:

  • NVIDIA, dünyanın ilk simülasyon ve işbirliği platformu olan NVIDIA Omniverse’i, Blender ve Adobe ile milyonlarca kullanıcıya daha açacak olan yeni entegrasyonları duyurdu.
  • NVIDIA’nın araştırma ekibi, “SIGGRAPH Gösterinin En İyisi” ödülünü aldı.
  • NVIDIA’nın bu hafta duyurulan yeni NVIDIA RTX A2000 GPU’su, RTX teknolojisinin kullanılabilirliğini milyonlarca profesyonel ile buluşturacak.
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

NVIDIA Derin Öğrenme Enstitüsü’nün oturumları, deneyimli geliştiricilere ve öğrencilere en yeni fikirleri ulaştırdı.

NVIDIA Omniverse User Group’un açılış toplantısı, Omniverse için sırada ne olduğunu öğrenmek, topluluğun çalışmalarını kutlamak ve ikinci CreatewithMarbles: Marvelous Machine Contest kazananlarını duyurmak için dünyanın her yerinden 400’den fazla uzman grafikçiyi bir araya getirdi.

NVIDIA’da Omniverse mühendislik ve simülasyon başkan yardımcısı Rev Lebaredian, etkinlik için toplanan Omniverse kullanıcılarının değenlendirmeleri hakkında “İşiniz, yaptığımız işi besliyor” dedi.

NVIDIA, 150’ye yakın makalenin kabul edildiği ve NVIDIA çalışanlarının 200’den fazla teknik görüşmeye liderlik ettiği SIGGRAPH topluluğunun 1993 yılından bu yana bir parçasıdır. SIGGRAPH, 2010’daki OptiX’ten 2018’de NVIDIA RTX gerçek zamanlı ışın izlemenin lansmanına kadar, NVIDIA’nın çalışmalarını duyurduğu en büyük etkinliklerden biri oldu.

NVIDIA RTX A2000, RTX’i Daha Fazla Profesyonel İçin Erişilebilir Hale Getiriyor

NVIDIA RTX teknolojisi, güçlü gerçek zamanlı ışın izleme ve AI hızlandırma yetenekleri sayesinde, en karmaşık görevler için tasarım ve görselleştirme iş akışlarını dönüştürdü.

NVIDIA RTX A2000, herkesin RTX’e erişimi kolaylaştırıyor. A2000’in benzersiz ambalajı ile, ekranların arkalarından uç cihazlara kadar, artık RTX teknolojisini birleştirebilen birçok yeni form faktörü var.

RTX A2000, günlük iş akışları için tasarlandı. Böylece daha fazla profesyonel fotogerçekçi işlemeler geliştirebilir, fiziksel olarak doğru simülasyonlar oluşturabilir ve AI ile hızlandırılmış araçları kullanabilir.

GPU, kayıpsız bilgi işlem doğruluğu ve güvenilirliği için veri bütünlüğünü korumak amacıyla kullanılan hata düzeltme kodu veya ECC ile 6 GB bellek kapasitesine sahiptir.

NVIDIA RTX teknolojisi, ekiplerin farklı yazılım uygulamalarında çalışırken gerçek zamanlı olarak tek bir 3B tasarım üzerinde birlikte yineleme yapmasına olanak tanıyan işbirliği ve simülasyon platformu olan Omniverse’e güç sağlıyor.

Metaverse

NVIDIA ayrıca, dünyanın ilk simülasyon ve işbirliği platformu olan NVIDIA Omniverse’ün, Blender ve Adobe ile milyonlarca kullanıcıya daha açacak yeni entegrasyonlar yoluyla büyük bir açılım yaptığını duyurdu.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Dünyanın önde gelen açık kaynaklı 3B animasyon aracı olan Blender, artık Universal Scene Description(USD) desteğine sahip olacak ve sanatçıların Omniverse prodüksiyon veri hatlarına erişmesini sağlayacak.

Adobe, Omniverse’e Substance Material desteği getirecek. Omniverse ve Substance 3D kullanıcıları için yeni materyal düzenleme yeteneklerinin kilidini açacak bir Substance 3D eklentisi üzerinde NVIDIA ile işbirliği yapıyor.

NVIDIA Research, SIGGRAPH’da Dijital Avatarları Sergiliyor, daha fazla yenilik geliyor.

NVIDIA araştırmacıları, son teknoloji bilgisayar grafiklerine devam eden katkılarını vurgulayarak, SIGGRAPH 2021’in Gerçek Zamanlı Canlı vitrini için çarpıcı bir dijital avatar demosu sunmak üzere çalışmak üzere dört AI modeli koydu.

Silikon Vadisi genel merkezinden canlı yayın yapan NVIDIA Araştırma ekibi, bant genişliği açısından verimli video konferans ve hikaye anlatımı gibi projeler için gerçeğe yakın sanal karakterler oluşturabilen bir AI modelleri koleksiyonu gösterdi.

Demo, tek bir fotoğraftan dijital avatarlar oluşturmak, avatarları doğal 3B yüz hareketiyle canlandırmak ve metni konuşmaya dönüştürmek için araçlar içeriyordu.

Konferansa sunulan bildiriler şunları içeriyor:

NVIDIA Derin Öğrenme Enstitüsü (DLI)

Bu yenilikler hızla NVIDIA’nın grafik profesyonellerine getirmek için can attığı araçlar haline geliyor. NVIDIA’nın Derin Öğrenme Enstitüsü, profesyonellerin ve öğrencilerin çalışmalarını hızla ilerletmelerine yardımcı olmak için SIGGRAPH’ta bir dizi önemli teknolojiyi kapsayan oturumlar düzenledi.

Uygulamalı teknik eğitimi öğrencilerin kurslarına dahil etmek isteyen eğitimciler için USD’ye başlama, ışın izlemenin temelleri, NVIDIA Nsight Graphics ve NVIDIA Nsight Sistemlerini Kullanma, NVIDIA Omniverse üzerinde Masters serisinden bir Masterclass ve bir Graphics ve NVIDIA Omniverse içeren bir eğitim seti eklediler.

NVIDIA ayrıca teknolojisinin iş akışlarını nasıl dönüştürdüğünü aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli demolarda sergiledi:

  • Geleceğin Fabrikası: Katılımcılar, BMW Group’un tamamen NVIDIA Omniverse’de tasarlanan, simüle edilen, çalıştırılan ve bakımı yapılan geleceğin fabrikasını sergileyen bu demo ile bir sonraki üretim çağını keşfettiler.
  • Birden Çok Sanatçı, Tek Sunucu: SIGGRAPH katılımcıları, birden fazla sanatçının her yerden güçlü ve güvenli bir sunucuda birlikte çalışmasına olanak tanıyan NVIDIA EGX platformuyla ekiplerin görsel efekt üretimini nasıl hızlandırabileceğini öğrenebildi.
  • 3D Fotogrametri Bir RTX Mobil İş İstasyonunda: Katılımcılar, NVIDIA RTX destekli mobil iş istasyonlarının ister stüdyoda ister uzak bir yerde fotogrametri kullanarak 3D tarama sürecini yönlendirmeye nasıl yardımcı olduğunu izlediler.
  • Blender Döngülerinde NanoVDB ile Etkileşimli Hacimler: Katılımcılar, NanoVDB’nin hacim oluşturmayı nasıl GPU belleğini daha verimli hale getirdiğini öğrendi, bu da daha büyük ve daha karmaşık sahnelerin NVIDIA RTX hızlandırmalı ışın izleme ve AI gürültü giderme ile etkileşimli olarak ayarlanabileceği ve oluşturulabileceği anlamına geliyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar