Okuma 2.6 dkKategoriler: Çeviri, PRO GRAFİK, Veronica Yip

Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçekliğin birleşiminden oluşan yüksek kaliteli genişletilmiş gerçeklik (XR-extended reality) çalışmaları geliştirmek ve ürünleştirmek, NVIDIA RTX teknolojisi ve NVIDIA CloudXR çözümüyle daha kolay hale geliyor. NVIDIA Omniverse platformunu kullanarak, çalışmayı yapan ekibinizin proje üstünde daha kolay ve efektif çalışmasını sağlayabilirsiniz.

XR teknolojisinin üç trendini inceleyelim.

Kablolardan Kurtulun: Gerçek ve Sanal Dünyayı 5G ile Birleştirin

5G’nin yüksek hızlı, düşük gecikmeli ağlarından faydalanarak fotogerçekçi ve konum tabanlı XR ürünleri oluşturabilirsiniz. Bu sayede insanların yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu ortamlarını kablolara takılmadan keşfetmesini sağlamış olursunuz.

NVIDIA CloudXR, geçtiğimiz günlerde The Green Planet AR Experience ile partnerlik yaptı. Artırılmış gerçeklik teknolojisine dayanan Green Planet, telefonunuzu veya tabletinizi kullanarak sanal ve gerçek dünyada interaktif doğa deneyimi sunan bir projedir. Proje; adeta yaşayan bir yağmur ormanı, birbirinden farklı 6 biyoma ve size dünyaları anlatan Sir David Attenborough’ın (doğa belgeselleri seslendirmeni) 3 boyutlu hologramına sahip.

Sınırları Kaldırın!

Özellikle Covid-19 pandemisinde birçok firma hibrit çalışma ortamlarını araştırmaya ve bu konuda bir çözüm bulma arayışına girdi. NVIDIA Omniverse bu konuda firmalar için önemli bir çözüm sunuyor; çalışanlar ister farklı mahalle ister farklı şehirlerde olsun XR dünyalarını Omniverse’ın ileri streaming teknolojisini kullanarak rahatlıkla tasarlayabilirler.

RTX destekli NVIDIA Omniverse, farklı konumlarda bulunan çalışanların bir proje üstünde beraber çalışmasını sağlayan bir 3 boyutlu tasarım ve simülasyon programıdır. Tabi bu, dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış olan çalışanlarınızın CloudXR ve Omniverse kullanarak mobil XR uygulamaları geliştirebileceği anlamına geliyor.

NVIDIA Omniverse’e yapılan son güncelleme ile Omniverse XR araçları (örneğin ışın izlemeli XR render motoru) kullanıcıların ve geliştiricilerin kullanımına sunuldu.

Yüksek Kaliteli Dünyalar İçin Gelişmiş XR Araçları

Tüketiciler ve firmalar eğlence, eğitim, tasarım, artırılmış iş akışları, robotik ve daha fazla sektörde gelişmiş teknolojiler kullanıyor. XR teknolojisinin de kullanılmaya başlamasıyla bu uygulamaları geliştirebilmek için gereken ileri düzey araçlara da talep ve ihtiyaç artıyor.

Streaming XR, yeni nesil uygulamaların çalışma modelini değiştiriyor, bu yüzden şirketler de bu uygulamalar için gereken yüksek performansı sağlayabilmek için sunucular oluşturuyorlar. Kullanıcılar ve geliştiriciler, inşa edilen sunucularla XR uygulamalarını AI ve bilgi işlem yükleriyle birleştirmek için hesaplama gücünden kolayca yararlanabiliyorlar.

VMware gibi firmalar son kullanıcı deneyimini artırmak için NVIDIA ile altyapılar, uç servisler geliştiriyorlar. Kullanıcılar ve geliştiriciler bu sunucuları kullanarak AI destekli XR uygulamaları gibi hesaplama projeleri yapabilirler.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar