Okuma 2.3 dkKategoriler: Çeviri, Motti Beck, VERİ MERKEZİ

Yapay zeka ve makine öğrenimi gibi modern iş yükleri, geleneksel bilgi teknolojileri altyapısı üzerinde muazzam bir baskı oluşturuyor.

Bu değişikliklerin bir adım önünde olmak isteyen kuruluşlar, ortamlarının performansını, yönetilebilirliğini ve güvenliğini önemli ölçüde iyileştirmeye yönelik bir girişim olan Project Monterey’e erken erişime katılmak için kayıt olabilirler.

VMware, Dell Technologies ve NVIDIA, değişen uygulama gereksinimlerini karşılamak için veri merkezi, bulut ve uç için mimariyi yazılım tanımlı ve donanım hızlandırmalı bir mimariye dönüştürmek için bu projede işbirliği yapıyor.

Yapay zeka ve diğer bilgi işlem yoğun iş yükleri, artan güvenlik tehditleri ile birlikte sunucu CPU’larına ağır bir yük getiren gerçek zamanlı veri akışı analizi gerektiriyor. Artan yük, uygulama iş yüklerinin ayrılmaz bir parçası olmayan görevleri çalıştırmak için gereken işlem gücü yüzdesini önemli ölçüde artırıyor. Bu, veri merkezi verimliliğini azaltıyor ve bilgi teknolojilerinin hizmet düzeyi anlaşmalarını karşılamasını engelleyebiliyor.

Project Monterey, hiper yönetici ve hızlandırılmış yazılım tanımlı ağ iletişimi, güvenlik ve depolamadan yararlanan gelişmiş hibrit bulut veri merkezi mimarilerine geçişe öncülük ediyor.

Project Monterey’in önceden yapılandırılmış kümelerine erişim sayesinde işletmeler, VMware Cloud Foundation’ın gelişimini keşfedebilir ve NVIDIA BlueField-2 DPU (veri işleme birimi) ile donatılmış Dell EMC PowerEdge R750 sunucusunun yıkıcı donanım özelliklerinden yararlanabilir.

Çekirdek CPU’da çalışmak için kullanılan seçili işlevler, aşağıdakiler dahil olmak üzere yeni olasılıkları desteklemek için DPU’da boşaltılır, yalıtılır ve hızlandırılır. Bu işlevler:

  • Uygulama ve altyapı hizmetleri için iyileştirilmiş performans
  • Gelişmiş görünürlük, uygulama güvenliği ve gözlemlenebilirlik
  • Yüksüz güvenlik duvarı özellikleri
  • Kurumsal, uç ve bulut için iyileştirilmiş veri merkezi verimliliği ve maliyeti

İlgilenen kuruluşlar NVIDIA Project Monterey erken erişim programına kayıt olabilir. Veri merkezinizi modernize etmek için NVIDIA ve VMware’in işbirliği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar