Okuma 3.9 dkKategoriler: Çeviri, Danny Shapiro, SÜRÜŞ

Otonom, elektrikli ve bağlantılı ulaşımın geleceğine giden tüm yolları tek bir önemli yenilikten geçiyor: yazılım tanımlı, merkezi bilgi işlem (software-defined, centralized computing.). Volvo Cars Tech Moment etkinliğinde, NVIDIA başkan yardımcısı ve Otomotiv genel müdürü Ali Kani, bu yazılım tanımlı araçlara güç sağlayacak merkezi bilgi işlem mimarisinin (the centralized compute architecture) anahatlarını belirlemek için Volvo Cars yöneticilerine katıldı. NVIDIA DRIVE Orin üzerine inşa edilen bu mimari, Volvo Cars’ın yeni nesil filosunda kullandığı mimaridir.

Yazılım tanımlı mimariyle, artık otomobiller fabrikadan ayrıldıkları zaman en iyi durumda olmayacaklar. Bunun yerine düzenli bir şekilde kablosuz güncellemelerle sürekli olarak gelişecekler. Bu esneklik, otomobil üreticilerinin her müşteri için özelleştirilebilen araçlar ve deneyimler geliştirmesine olanak sağlayacak.

Ali Kani, “Volvo Cars, tüm araç serisine yüksek performanslı bir bilgisayar yerleştirme vizyonuna sahip ilk ortaklarımızdan biri. Volvo, arabanın satın aldığınız günden sonra daha iyi olacağına inanıyor. Yazılım tanımlı bir mimari ile otomobilin kullanım ömrü boyunca yeni hizmetler, yeni uygulamalar sunmaya devam edebiliriz” dedi.

Tekerlekli Bilgisayar

Volvo Cars, bu yazılım tanımlı vizyonu desteklemek için araç içi hesaplama mimarisinin tamamını yeniden oluşturuyor.

Günümüzde yollardaki arabalar, araç boyunca dağıtılmış onlarca Elektronik Kontrol Ünitesi (EKÜ) tarafından desteklenmektedir. Her EKÜ, elektrikli camlar veya multimedya sistemleri gibi belirli bir işlevi kontrol eder. Bu yapı, uzun geliştirme zamanı gerektirir ve yeni teknolojiler ortaya çıktıkça güncellenmesi inanılmaz bir şekilde karmaşık olabilir.

Volvo Cars, bu EKÜ’leri tek bir merkezi mimaride birleştirerek, yeni nesil araçları için bir “tekerlekli bilgisayar” yaratmayı amaçlıyor. Bu sistem, endüstrinin en gelişmiş, işlevsel olarak sağlam ve güvenli, yazılım tanımlı otonom araç bilgi işlem platformu olan NVIDIA DRIVE Orin üzerine inşa edilecek.

Çekirdek bilgi işlem sistemi 3 ana bilgisayardan oluşuyor ve 2022 yılında tanıtılacak bir model üzerinde detayları açıklanacak. 3 ana bilgisayar, sırasıyla, görüntü işleme, yapay zeka, genel hesaplama ve multimedya sistemlerinde birbirini destekler.

Volvo Cars CEO’su Hakan Samuelsson, “Gerçekten iyi bir bilgisayarlı görü sistemine sahip olmak için iyi bir hesaplama gücüne ihtiyacınız var. Araçlarımızı farklı kılmak için merkezi bilgi işlem ile bunu çok daha esnek ve hızlı geliştirme yapabilirsiniz. Volvo Cars araçlarının merkezinde NVIDIA DRIVE Orin ile, kablosuz güncellemeler yoluyla zaman içinde daha güvenli ve daha kişisel olmaya devam ederken, görüş ve sensör işlemeyi desteklemek için yeterli bilgi işlem boşluğunu sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Emniyet ve Güvenlik

Volvo Cars Araç Yazılımı ve Elektroniği Başkan Yardımcısı Patrik Bengtsson, “Çekirdek sistem, dünya çapında tanınan güvenliğimiz için geliştirilen bir bilgi işlem santralidir. Teknoloji liderleriyle ortak olmaya inanıyoruz, bu yüzden NVIDIA ile işbirliği yapıyoruz” dedi.

NVIDIA DRIVE platformu, en yüksek düzeyde güvenlik sağlamak ve çeşitlilik için tasarlanmıştır. NVIDIA DRIVE Orin, bu güvenlik mimarisini korumayı sürdürür. Aynı zamanda, yazılım tanımlı araçlarda aynı anda çalışan çok sayıda uygulamayı ve derin sinir ağlarını idare etmek üzere tasarlanmıştır. ISO 26262 ASIL-D gibi sistematik güvenlik standartlarına ulaşırken, endüstri lideri performansını ortaya koyar.

Teknolojiden Sorumlu Başkan Henrik Green, “Yazılımı şirket içinde yazarak, geliştirme hızlarını artırabilir ve Volvo’nuzu bugün yapabileceğimizden daha hızlı iyileştirebiliriz. Tıpkı akıllı telefonunuzda veya bilgisayarınızda olduğu gibi, yeni yazılım ve özellikler kablosuz güncellemeler yoluyla hızlı bir şekilde kullanıma sunulabilir, bu da Volvo’nuzu zaman içinde daha iyi ve daha da eğlenceli hale getirir” dedi.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar