Okuma 3.3 dkKategoriler: Brian Burke, Çeviri, OYUN, PRO GRAFİK

Bu haftaki Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda gösterilen iki demo, Bethesda Softworks ve MachineGames’ten Wolfenstein: Youngblood’ın yanı sıra, ışın izlemeli grafiklere sahip bir MediaTek Arm platformunda gerçek zamanlı olarak çalışan Açık Araştırma İçerik Arşivi’nden The Bistro’yu içeriyordu.

RTX, sektörü yeniden tanımladı. Oyuncuların daha fazla seçeneğe sahip olması için gelişmiş grafikleri dağıtabileceğimiz yeni platformlara yatırım yapıyoruz. NVIDIA teknolojilerine sahip ARM CPU’ların performansı ve enerji verimliliği, tamamen yeni bir bilgisayar sınıfı açabilir.

MediaTek’in Akıllı Multimedya İş Birimi genel müdürü PC Tseng: “RTX, son yirmi yılda PC oyunlarına gelen en çığır açan teknolojidir. MediaTek ve NVIDIA, Arm tabanlı yüksek performanslı PC’lerin yeni bir kategorisinin temelini atıyor.” dedi.

RTX, Arm’da iş başında!

Geliştirici Machine Games, NVIDIA RTX on Arm’ın potansiyelini göstererek Wolfenstein: Youngblood demosunu, ışın izlemeli yansımalarla donattı. Bunların tümü, frame hızlarını artırmak için GPU hızlandırmalı derin öğrenme algoritmalarını kullanan NVIDIA DLSS tarafından hızlandırıldı.

NVIDIA ayrıca RTX’in Arm-based bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistem, Fransa’daki ayrıntılı, ışın izlemeli bir kentsel sahneyi betimleyen The Bistro demosunu gösterdi.

Demolar, MediaTek Kompanio 1200 Arm işlemciyle eşleştirilmiş bir NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU’da gösterildi. Wolfenstein: Youngblood, id Software tarafından yapılan idTech oyun motorunu kullanıyor. Bistro ise NVIDIA’nın örnek frameworkünü kullanıyor.

Demoyu buradan izleyebilirsiniz.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Demolar, NVIDIA’nın Arm ve Linux’a beş temel NVIDIA RTX teknolojisini uygulamak için yazılım geliştirme kitlerine desteğini genişletmesiyle mümkün oldu.

İçerikleri:

  • Frame hızlarını artırmak ve oyunlar için güzel, keskin görüntüler oluşturmak için AI kullanan Derin Öğrenme Süper Örnekleme (DLSS).
  • Geliştiricilerin oyun ortamlarına dinamik aydınlatma eklemelerini sağlayan RTX Doğrudan Aydınlatma (RTXDI).
  • Işığın gerçek dünya ortamlarında sıçrama şeklini yeniden oluşturmaya yardımcı olan RTX Global Illumination (RTXGI).
  • NVIDIA Gerçek Zamanlı Gürültü Gidericiler (NRD), düşük ışın başına piksel sinyalleriyle çalışmak üzere tasarlanmış bir gürültü giderme kitaplığı.
  • Uygulamaların grafik belleği kullanma şeklini optimize eden RTX Memory Utility (RTXMU).

ARM’de RTX Potansiyeli

Dünyanın önde gelen yayıncıları, en iyi franchise’larını ayırmak için NVIDIA RTX teknolojilerini kullandı.

RTX teknolojileri:

  • Battlefield, Call of Duty, Cyberpunk, DEATH STRANDING
  • Doom, Final Fantasy, Fortnite, LEGO, Minecraft, Quake, Rainbow Six
  • Red Dead Redemption, Rust, Tomb Raider, Watch Dogs, Wolfenstein

dahil olmak üzere all-star oyun serileri listesinde mevcut. Haber geniş bir endüstri desteği topladı. Epic Games’te mühendislik başkan yardımcısı Nick Penwarden şunları söyledi: “Birçok platformda kullanılabilecek güçlü özellikleri ve SDK’ları her zaman memnuniyetle karşılıyoruz.”

Machinegames CTO’su Jim Kjellin: “Wolfenstein: Youngblood, Arm tabanlı bir sistemde gösterilen ilk RTX PC oyunu. iD Tech motorunun esnekliğinin, gücünün ve optimize edilmiş doğasının bir kanıtı” dedi. “Işın izleme etkinleştirilmiş bir Arm CPU’da çalışan iD Tech tabanlı bir oyun, tüm oyun geliştiricilerinin daha fazla oyun platformunun kullanımına sunulmasıyla sonuçlanacak bir yolculukta önemli bir adımdır.”

Unity’de, High-end grafikler kıdemli teknik ürün müdürü Mathieu Muller: “Arm ve Linux için RTX desteği, oyun geliştiricilere daha geniş bir platform yelpazesinde daha sürükleyici deneyimler sunmaları için yeni fırsatlar sunuyor. GeForce RTX’in son teknoloji grafik özellikleriyle, Arm platformlarını hedefleyen Unity geliştiricileri, araç kutularında oluşturmak için daha fazla araca sahip olacak” dedi.

Arm ile Linux ve Chromium için RTXDI, NRD ve RTXMU SDK’ları artık mevcut. RTXGI ve DLSS yakında gelecek.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar