Okuma 2 dkKategoriler: SAĞLIK

Sağlık alanında teknolojik gelişmelerin ne kadar önemli olduğunu pandemi günlerinde öğrendik. Covid-19 yapısının bilgisayar destekli sistemler ile incelenmesinden tutun da hasta takip sistemlerinin iyileştirilmesine kadar her alanda kullanılıyor. NVIDIA Clara başta olmak üzere, GTC22’de sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri öğrenebileceğiniz bazı oturumları sizler için listeledik.

Clara Holoscan: AI Platform for Medical Devices [SE2184]:

NVIDIA Clara Holoscan, AI ve medikal cihazları bir araya getirerek yeni nesil medikal cihazlar oluşturuyor. Bu oturuma katılarak Holoscan’in görüntüleme için mikroservislerden, çok düşük gecikmeli sensörlere kadar yeni nesil teknolojileri nasıl bir araya getirdiğini ve bunları optimize edip sahada nasıl çalıştırdığını öğrenebilirsiniz.

Accelerating Healthcare Innovation with AI [S42036]:

Clara, sağlık hizmetlerinde yeni bir inovasyon dönemi başlatıyor. Hastaneler, ameliyathaneler, genomik dizileme merkezleri, ilaç firmaları muazzam miktarda veri üretiyor. Bu ürettikleri verilerden Clara ile nasıl anlamlı bilgi çıkarıp, aksiyon aldıklarını öğrenebilir, kendi projelerinize AI desteği kazandırabilirsiniz.

Accelerating SE(3)-Transformers for Drug Discovery using NVIDIA Tensor Cores [S41069]

Equivariant sinir ağları, RoseTTAFold ve AlphaFold 2 gibi protein katlanma modellerinin en önemli bileşenlerinden bir tanesidir. Bu modelde kullanılan SE(3)-Transformer, NVIDIA Tensor çekirdekleri üstünde çalıştırınca hesaplamalarda 21 kat daha fazla hızlanma kaydedildi. NVIDIA Ampere mimarisi destekli Tensor çekirdeklerinin bu projede nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız bu oturum tam size göre.

AI-assisted Annotation for Continuous Learning with MONAI Label [DLIT2098]

MONAI Label, araştırmacıların yeni AI modelleri oluşturmasına ve klinik ekiplerle işbirliği yapmasına olanak tanıyan açık kaynaklı bir görüntü etiketleme ve öğrenme aracıdır. Bu oturuma katılarak MONAI hakkında derinlemesine bilgi edinebilir, 3D Slicer görüntüleme programında nasıl kullanılabileceğini öğrenebilirsiniz.

A Next-generation Clinical Language Model [S41638]

NVIDIA ve Florida Üniversitesi, klinik doğal dil işleme çalışmalarını yeni bir seviyeye taşıyarak yeni nesil bir klinik transformer modeli üzerinde çalışmaya başladılar. Bu oturumda, yeni modelin teknik ve bilimsel incelemeleri dışında, önceki nesil ile kıyaslamasını ve gelecekte sunabileceği avantajların ne olduğunu göreceksiniz.

GTC22’de ilginizi çekebilecek diğer oturumlara buradan ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar