Okuma 2.6 dkKategoriler: AI PODCAST, Çeviri, Clarissa Garza

Filmler ve video oyunları için dijital insanlara yönelik uygulamaları herkes biliyor. Nvidia’dan Simon Yuen, eğlence endüstrisinin ötesinde, dijital insanlara yönelik büyük ihtiyacı ve potansiyeli keşfetti. Yuen, NVIDIA AI Podcast sunucusu Noah Kravitz ile görsel temsilin aksine dijital insan simülasyonunun mümkün olduğu bir noktaya nasıl geldiğimiz hakkında konuştu.

NVIDIA’daki Dijital İnsan projesini Yuen yönetiyor.

Audio2Face, girdi olarak yalnızca sese dayalı, yüksek kaliteli yüz animasyonunu gerçek zamanlı olarak otomatikleştiren AI tabanlı bir çözüm.

Nvidia Ai Podcast Bölümünün Önemli Noktaları

Yapay zekanın insan davranışını simüle etmesi için sistem sadece davranışı değil, aynı zamanda her hareketin arkasındaki fiziği de öğrenir.

– Nvidia Audio2Face, özellikle dudak senkronizasyonu, ses tabanlı animasyon için yüz animasyonu oluşturan bir teknolojidir. Yuen’in iş arkadaşının altı yaşındaki kızının bir gergedan olarak “doğum günün kutlu olsun” dediğini düşünün.

Tweet Atılabilecek Cümleler

“Programların, hiçbir insanın yazamayacağı programları yazabileceği bir noktadayız. Kulağa klişe gelse de, bu çok doğru.” — Simon Yuen [21:34]

“İşletmeler için bu metaverse (kullanıcıların bilgisayar tarafından oluşturulan bir ortam ve diğer kullanıcılarla etkileşime girebileceği bir sanal gerçeklik alanı) fikrinin gerçek olduğunu düşünüyorum. Bu her gün daha da yaklaşıyor.” — Simon Yuen [28:59]

UC Berkeley’den Pieter Abbeel –  Derin Öğrenmenin Robotların Öğrenmesine Nasıl Yardımcı Olacağına Dair

Robotlar harika şeyler yapabilir. Bununla birlikte, en gelişmiş robotları bile üç yaşındaki bir çocukla karşılaştırınca yetersiz kalabilirler. UC Berkeley Profesörü Pieter Abbeel, derin öğrenmenin bu boşluğu doldurmanın anahtarı olabileceği fikrine öncülük etti. Dünyada daha akıcı ve doğal bir şekilde hareket etmeyi öğrenebilen robotlar yaratmak.

Aynı Dili Konuşmak: Oracle’ın Konuşmaya Dayalı Yapay Zekası Müşterilere Nasıl Hizmet Ediyor?

Oracle’da müşteri hizmetleri sohbet robotları, kullanıcılara daha hızlı ve karmaşık bir şekilde yanıt vermek için iletişimsel yapay zekayı kullanır. Oracle’da yapay zeka ve mobil ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Suhas Uliyar, yeni konuşma tabanlı yapay zeka dalgasının insan konuşmasındaki ince farklara karşı nasıl ayak uydurabileceğinden bahsediyor.

Hugging Face’den Sam Shleifer: Doğal Dil İşleme

Hugging Face, sevimli bir emojiden daha fazlasıdır. Derin öğrenmedeki en son gelişmeleri kullanılabilir koda dönüştürerek yapay zekayı açıklığa kavuşturan bir şirkettir. Araştırma mühendisi Sam Shleifer, şirketin 1000’den fazla şirkette kullanılan NLP (Doğal Dil İşleme) teknolojisinden bahsediyor.

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar