Okuma 2.3 dkKategoriler: AI PODCAST, Çeviri, Lauren Finkle

Walmart’tan Hibe Gelvin, Süper Merkez Ölçeğinde Tahmin Analitiği süper merkezi olmayan tek ABD eyaleti ve ülke genelinde 4.600’den fazla mağaza ile perakende devlerinin tahmin analizlerinde, çok büyük ölçekte verilerle çalışıyor.

Walmart Global Tech‘de makine öğrenimi mühendisi olan Grant Gelven, AI Podcast‘in son bölümü için NVIDIA AI Podcast sunucusu Noah Kravitz’e katıldı.

Gelven, müşteri deneyiminden, stoklamaya ve ürün fiyatlandırmasına kadar her şeyi iyileştirmeyi mümkün kılan büyük veri ve makine öğrenimi yöntemlerinden bahsetti.

Gelven’in en son projesi, çabuk bozulan ürünlerin satılmalarını sağlayacak bir maliyetle fiyatlandırarak fazla gıda israfını azaltan dinamik bir fiyatlandırma sistemi olmuştur. Bu proje, tedarikçilerin doğru miktarda ürün teslim etme ve müşterilerin satın alma becerisini geliştirmektedir. Böylelikle şirketin çevre üzerindeki etkisi azalış gösterir.

Gelven’in ekibinin üzerinde çalıştığı modeller, yüz milyonlarca parametreyle son derece büyük verilerdir. Veri kümesi hazırlama ve eğitimini hızlandırmaya yardımcı olan GPU’lar olmadan çalıştırmaları imkansızdır.

Makine öğreniminin Walmart’ın perakende tahminlerinde yaptığı iyileştirmeler, iş operasyonlarını düzene koymaktan bile daha fazlasını sağlıyor. Gelven, işletmelerin krizlere ve değişen piyasa koşullarına tepki vermesini sağlayarak, dünya çapındaki müşterilerin ihtiyaç duydukları temel ürünleri elde etmelerine yardımcı olduğuna işaret ediyor.

Bu Bölümden Önemli Noktalar:

Gelven’in kurumsal yapay zeka ve makine öğrenimi modellerine yönelik hedefi, yalnızca tek kullanımlık durum sorunlarını çözmek değil, aynı anda çalışan binlerce modelden oluşan karmaşık bir sistem aracılığıyla tüm müşteri deneyimini iyileştirmektir.

Beş yıl önce, konseptten modele ve operasyonlara kadar geçen süre yaklaşık bir yıl sürdü. Gelven, GPU hızlandırma, açık kaynaklı yazılım ve diğer çeşitli yeni araçların dağıtım sürelerini önemli ölçüde azalttığını açıklıyor.

“Bu tahmin problemlerini çözmek, gerçekten ülkenin her yerine dağılmış yüz milyonlarca farklı birim hakkında tahminlerde bulunabilmemiz gerektiği anlamına geliyor.” — Grant Gelven [3:17]

“Müşterilere tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi ihtiyaç duydukları anda vermek, bence bir işletmenin veya hizmet sağlayıcının yapabileceği en önemli şeylerden biri.” — Grant Gelven [16:11]

Yazının kaynağına buradan ulaşailirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar