Okuma 4.3 dkKategoriler: Çeviri, Shri Sundaram, SÜRÜŞ

Paralel, dik veya açılı fark etmeksizin, park etme her sürüşün sonunda problemli bir hal alabilir. Omniverse Avatar ile oluşturulan NVIDIA DRIVE Concierge, araç içi deneyimleri ve park etmeyi yeniden tanımlıyor. Platform, gelişmiş akıllı çağırma yetenekleriyle, yeni bir sürüş dünyasının kilidini açarak mükemmel araç bırakma ve teslim alma deneyimleri sunar.

NVIDIA Omniverse Avatar, DRIVE Concierge‘ı tavsiyeler ve uyarılar veren, telefon araması ve rezervasyon yapabilen, bir dijital asistana dönüştürüyor. Her araca, kullanıcısına uygun kişiselleştirme imkanı da tanıyor.

Park etme çok zorlayıcı bir meydan okumaya dönüşebilir. Park etmenin yasak olup olmadığını, erişilebilir bir alan mı yoksa yükleme alanı mı olduğunu, yakınlarda bir yangın musluğu olup olmadığını veya caddeyi süpürme saatleri arasında olup olmadığını belirlemek için gereken tüm işaretleri ve tabelaları kontrol etmek zorunda olduğunuzu düşünün.

Buna çizgiler ve bordürlerle ayrılmış bir alanın sınırlarını ayrıca beton sütunlar ve alışveriş arabaları gibi otoparklarda karşınıza çıkabilecek engelleri de ekleyin.

DRIVE Concierge, sürücüyü bırakma ve alma, park yeri bulmak gibi işlemlerin üstesinden gelmek için çok çeşitli sensörler, yüksek performanslı AI hesaplama, esnek ve modüler yazılım kullanır.

Akıllı Mimari

Güvenli bir park çözümü, güvenilir operasyon için çeşitlilik ve yedeklenebilir olarak tasarlanan bir donanım mimarisi kurulumuyla başlar.

DRIVE Concierge, yüksek performanslı, merkezi NVIDIA DRIVE Orin (çip üzerinde sistem – SOC) ve eksiksiz sensör mimarisi içeren NVIDIA DRIVE Hyperion 8 üzerine kurulmuştur.

Orin SoC, saniyede 254 trilyon işlem gerçekleştirebilecek güçtedir. ISO 26262 ASIL-D gibi sistematik güvenlik standartlarında ve otonom araçlarda aynı anda çalışan çok sayıda uygulamayı ve derin sinir ağlarını idare etmek için tasarlanmıştır.

DRIVE Hyperion 8 sensör paketi, 360 derecelik surround sahne çıkarımı sağlamak için yüksek kaliteli surround kameralar, radarlar, ultrasonikler ve ön lidardan oluşur. Bu çeşitli sensör seti, özellikle karmaşık kentsel senaryolarda güvenli ve sağlam park etme yetenekleri için gereken yedekliliği sağlar.

Çalışma Yöntemi: Yedekli ve Çeşitli DNN’ler

DRIVE Concierge yazılımı, DRIVE Orin ve DriveWorks ara katman yazılımı hesaplama grafiği kütüphanesinden ve DRIVE OS güvenli işletim sisteminden oluşan NVIDIA DRIVE SDK üzerinde çalışır. Çok çeşitli derin sinir ağlarının geliştirilmiş çalışma zamanı (runtime) gecikmesiyle aynı anda çalışmasını sağlar.

Geleneksel otonom park çözümleri, aracın çevresindeki ortamın seyrek (sparse) bir temsilini geliştirmek için ultrasonik sensörlerden gelen yüksek seviyeli özellikler kullanır. Fakat bu yöntemi aracın etrafında yayaların veya engellerin olduğu dinamik ortamlarda kullanmak zordur.

DRIVE Concierge, ultrasonik sensörler ve balık gözü kameralardan gelen veriyi birleştirir. Kanıt Izgara Haritası DNN (Evidence Grid Map), aracın yakın çevresinde gerçek zamanlı yoğun bir ızgara haritası oluşturmak için sensörlerden gelen verileri kullanır.

Yoğun (dense) birleştirme, aracı çevreleyen alanın boş olup olmadığı ve herhangi bir alanda dinamik bir engel veya sabit bir engel olup olmayacağı olasılığı hakkında bilgi üretir. Ardından ParkNet DNN, birden fazla kameradan alınan görüntüleri birleştirir ve aralarından seçim yapabileceğiniz olası park alanlarının bir listesini sağlar. Son olarak, park yeri algılaması, hangi park yerinin kullanılacağını belirlemek için park yerlerini ve park işaretlerini ilişkilendirmek için birden fazla kameradan gelen verileri birleştirir.

Yoğun algılamaya (dense perception) ek olarak, park işlevi, hem kamera hem de radar verilerini kullanarak uzak mesafeli nesneleri algılayan seyrek algılama içerir.

Yoğun algılama ve seyrek algılama modülleri, downstream yolu ve yörünge planlayıcı modülü için doğru bir 4B dünya modeli oluşturmak üzere birbirini tamamlayan yedek sensör verilerini kullanır. ​

Son olarak, araç yol ve rota planlayıcı modül bu verileri, araç park ederken çarpışmalardan kaçınması için manevra planı yapmak için kullanır.

DRIVE Concierge, güvenli, stressiz bir park deneyimi sunmak için kapsamlı bir sensör paketinden, DRIVE Hyperion 8 güvenlik sertifikalı hesaplama platformundan, ve araç içinde Omniverse Avatar’dan yararlanır.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Yazının kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

OPENZEKA HABERLERİ

Abone olmak ister misiniz?

Hemen ilgilendiğiniz alanları seçerek bültenimizden haberdar olabilirsiniz.

Kategoriler

Hesaplarınızda paylaşmak ister misiniz?

İlgili Yazılar